Problem sa prijenosnim WD My Passport

poruka: 10
|
čitano: 3.531
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa prijenosnim diskom WD MyPassport 500GB

Pozdrav snima, pa evo o čemu se radi:

Imam WD My Passport Essential prijenosni disk (500gb) jedno 3-4 godine, nikad nisam imala s njime problema do prekjučer. Na njemu imam brdo filmova, serija, fotki, mjuze itd.

Naime gledala sam The Office :D i na pola epizode slika se je jednostavno zblokirala, nisam BSplayer mogla zatvorit uopće, ni u task manageru pa sam jednostavno odspojila usb od diska (nisam

mogla ni ''safely remove hardware'').

E i sad mi laptop ''prepozna'' disk ali nema ga nigdje drugdje osim u device manageru (no i kad idem na properties jednostavno se sve zblokira tj.''not responding'') i nikako ne mogu ući

u postavke, ne mogu ni updateat driver niti ništa ?

Evo par screen shotova da vidite (evo isto dok radim screen shot u paintu isto mi se sve zblokira tj.ne mogu spremit sliku dok ne odspojim prijenosni - lol), znači prepozna ga u ''device manageru''

i kad idem na ''add new hardware'' ali kad idem na ''disk management'' nema ga, nema ga nigdje. A najgore je to da kad disk spojim na laptop bilo što vezano uz ''properties'' npr. kliknem na

''my computer - manage'' - sve se zblokira tj.''not responding'', hoću reći da mi taj prijenosni disk samo ''uspori'' procese.

Probala sam instalirat novi driver - ništa

pa sam zamijenila usb kabel - isto ništa

pa sam skinula firmware updater - ništa, krene pa stane

za probu sam skinula recovery tool da vidim da li će ga uopće prepoznati - naravno ništa, refresham da ga prepozna, dođe do 64% i stane

Dečki moji, šta da radim ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 17:39 (nemampojma).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvo pokušaj izvući podatke sa diska pomoću Linuxa a ako ne bude išlo treba izvaditi disk iz kućišta i direktno da spojiti u računar gdje će 99% raditi normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa prijenosnim WD My Passport
phoenix2003 kaže...

Prvo pokušaj izvući podatke sa diska pomoću Linuxa a ako ne bude išlo treba izvaditi disk iz kućišta i direktno da spojiti u računar gdje će 99% raditi normalno.

Vezano za Linux nek prvo to napravi, znači sad dok je disk spojen preko USB sve upute ima na dolnjem linku kako to ide preko Linux Live rješenja.Ako Linux neče moč vidjet disk i nakon šta se izvadi iz vanjskog kučišta, i spoji na Sata priključak u normalan komp onda je problem u disku uglavnom nek javi razultate kaj drugo.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan

OK, puno hvala, idem probat to napravit pa se javim {#}

There is no real me, only an entity, something illusory.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još nisam isprobala ovo sa Linuxom, trenutno sam na kućnom kompu na sedmici, prepoznao ga je ne na stražnjem usb-u nego na prednjem lol, ali kad probam ući u njega presporo otvara foldere, probala sam bezvezni folder sa karaokama izbrisati - izbrisao ga je, al prvo mi dođe ono ''checking disk'' - scan and fix or continue without scanning - probala sam ovo drugo ali opet mi otvori disk i vidim sve što je na njemu al kad probam otvorit folder il file jednostavno neće - not responding, kopirati uopće ne želi.

Sad sam probala scan and fix - checking disc - to je still in process...

0 0 hvala 0
17 godina
nemampojma kaže...

Još nisam isprobala ovo sa Linuxom, trenutno sam na kućnom kompu na sedmici, prepoznao ga je ne na stražnjem usb-u nego na prednjem lol, ali kad probam ući u njega presporo otvara foldere, probala sam bezvezni folder sa karaokama izbrisati - izbrisao ga je, al prvo mi dođe ono ''checking disk'' - scan and fix or continue without scanning - probala sam ovo drugo ali opet mi otvori disk i vidim sve što je na njemu al kad probam otvorit folder il file jednostavno neće - not responding, kopirati uopće ne želi.

Sad sam probala scan and fix - checking disc - to je still in process...

Ako su bitni podaci na disku,Nevinašce onda odmah prvo odradi sa Linux pa prekopiraj podatke ako ide dok nije prekasno jel.Vidim gore na fotki da si koristila Minitool Power Data Recovery jel, ako jesi u njemu si trebala koristit Damaged Partition Recovery te Lost Partition Recovery modul u ovom svom primjeru a ne Digital Media Recovery.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan

Ma nisam znala šta bi za recovery, htjela sam samo vidjet da li će ga prepoznat - što nije, pa sam program ugasila. Damn.

A evo pri kraju je ovo pa ću vidjet kojom brzinom će otvarat i da li ću moći kopirati, ma bitne su mi fotke {#}, filmove, serije i mjuzu uvijek mogu skinuti.Hvala još jednom na supportu :D

0 0 hvala 0
15 godina
------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 21:56 (Valentin17).

0 0 hvala 0
13 godina

Ma  svašta...!

Možda i ovisi od modela do modela, ja sam bio otvorio svoj WD320gb star isto nekih 4 god. i imao je sata interface...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
VidoM kaže...

Ma  svašta...!

Možda i ovisi od modela do modela, ja sam bio otvorio svoj WD320gb star isto nekih 4 god. i imao je sata interface...

- Eto moj ima isto kao ovaj na slici, ali ja sam to saznao na teži način.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice