Problem sa kompaktibilnosti?

poruka: 11
|
čitano: 1.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav svima

Kupio sam si neke nove dijelove za računalo:

Procesor - QuadCore AMD Athlon X4 620, 2600 MHz (13 x 200)

Matična - ASRock M3A770DE

Ram - Corsair Value Select VS2GB1333D3 - 2GB

Napajanje - Corsair TX 650W

Te to sve upogonio sa starim komponentama:

Grafička - GeForce 6200 TurboCache

HDD - WD 160GB

I na to instalirao Windows 7 Ulimate u 64bitnom obliku....

Prilikom paljenja računala ono mi se samo resertira! Mislio sam da mi je oštećen HDD (jer je staro napajanje radilo shou sa komponentama...) ali računalo se samo resertira i prije nego što dođe do dijela dizanja operativnoga sustava odnosno čitanja podataka sa HDD-a (npr. kod samog dizanja BIOS-a).

Često mi se zna samo resertirati i kod onog prvog ekrana dizanja windowsa, nekada (tj. skori svaki drugi puta) mi se nakon što čujem iz kućišta zvuk da se resertiralo slika na ekranu ostane zamrznuta sve do sljedećeg restarta kojega nekad moram i sam napraviti.

Kada uspijem podići operativni sustav onda dalje sve teče bez problema (mada mi se jučer za vrijeme reprodukcije videa zablokiralo...)

U čem je problem, ja mislim da je problem u grafičkoj kartici koja je kupljena 2006.godine a lako moguće i da je oštećena? Ili je možda problem u HDD-u (nevjerujem?), a možda pak u samoj kompaktibilnosti nekih komponenata?

Molio bih pomoć jer sam potrošio dosta love a računalo neradi onako kako sam želio. Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel Windows original?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa kompaktibilnosti?
macak kaže...

Jel Windows original?

Mislim da to nije bitno (onda već znaš odgovor)  Plačbilo bi da nije kriza....

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 19:15 (Zale).
17 godina
neaktivan
Zale kaže...
Mislim da to nije bitno

To je vrlo bitno. Zbog čega? Znaš li kako se piratiziraju Windowsi?

Kako bi se izbjegla aktivacija, piratska verzija prilikom instalacije u master boot record upisuje BIOS emulator nekog OEM računala. Dakle, kad se pokreću Windowsi, oni ne vide tvoju konfiguraciju, već vide neko drugo računalo, npr. HP ili Dell. Ono što se zna dogoditi je konflikt prilikom prepoznavanja čipseta ili nekog drugog hardvera prilikom bootanja Windowsa.

Original je ipak original.

16 godina

taj mi je problem bio i tokom probnog roka (trial)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne preostaje ti ništa drugo nego metoda eliminacije.

Ako sumnjaš na disk, nabavi neki drugi pa probaj s njim. Ako se problem ponovi, probaj staviti neku drugu grafičku.

Koja ti je verzija BIOS-a? Jesi li možda probao staviti noviju (ako postoji)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 19:28 (macak).

0 0 hvala 1
16 godina

BIOS je tek u prvoj inkarnaciji! Razmišljao sam da ga flešnem ali ipak nebih volio uništiti novu matičnu.

Već sam ja tražio od prijatelja neku, ja bi baš atijevu grafičku ali koji i imaju imaju je na AGP konektoru.  Plač

Probat ću testirati stabilnost sustava, grafičke i HDD-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 19:34 (Zale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iako je tvoj procesor - ADX620WFK42GI - podržan od BIOS-a v.1.10, do sad je već izašla verzija 1.40, pa bih na tvome mjestu probao prvo to napraviti.

Probaj za svaki slučaj testirati i memoriju sa Memtest86+.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmm... Meni se na starom kompu odjednom pocelo restartat tak samo od sebe i na kraju sam moro mijenjat maticnu jer je osla, ali posto ti imas novu nevjerujem da je u tome problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Heh komp je oso u 3pm, javljam vam se sa moba, neznam dal da si sutra kupim novu grafulju do 500tinjak kuna ili pak trazim od nekoga da testiram ali u ovom drugom slucaju bit cu bez kompa pa jedno tjedan dana...
16 godina

EDIT: Kupio sam novu grafičku, nakon prebrođenih nekih problema tokom instalacije činilo se da su problemi nestali ali daljnim testiranjem je to opovrgnuto. Problemi su ostali i tražio sam rješenje dalje po internetu.

Uz pomoć @Bili - a saznao sam u čem je problem (tj. on je....). uzrok resertacija bila je niska temperatura u sobi!! Dokaza li smo da mu je na 15C hladno. Kada got zagrijem unutrašnost kučišta na oko 20C radi sve savršeno čak i pod max opterečenjem.

Sve matične ploće serije ASRock M3A770DE kako smo skužili čitajući po forumima imaju dosta kojekakvih bugova (Nadam se da ima i izuzetaka).

Tako da svi oni kojima se ovaj ili sličan problem dogodi da znaju jednu mogućnost uzroka problema....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 22:56 (Zale).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice