Problem sa bučnim računalom

poruka: 16
|
čitano: 2.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć! Već me izluđuje!

Već je tako 2 mjeseca! Kada nešto radim na kompu bilo šta jednostavno počne bučiti kao da neki šaraf visi! ali nije pogledao sam ih sve i svi su dobro zašarafljeni. Molim pomoć!Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Pomoć! Već me izluđuje!
luka98 kaže...

Već je tako 2 mjeseca! Kada nešto radim na kompu bilo šta jednostavno počne bučiti kao da neki šaraf visi! ali nije pogledao sam ih sve i svi su dobro zašarafljeni. Molim pomoć!Plač

Malo više informacija,dali imaš dodatne ventilatore,temperature nekih komponenti (auto brzina venta),dali je koji propeler igdje polomljen? Meni je na grafičkoj (staroj) puko propeler prvo 1 pa je počelo sve bučit i onda je narednih 4 ili 5 komada puklo.

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
15 godina
neaktivan

nemam dodatne imam samo one potrebne. Za properele ću pogledati sada. tnx!Smijeh

15 godina
neaktivan

nije. sve je na mjestu. Imate još nekakav predložak?

17 godina
Pomoć! Već me izluđuje!

Hahaha nemoj me zezat da imaš sapphire napajanje od 800W na taj škart?

Vjerovatno od grafičke ili od chipseta (ako ima onu malu zujalicu), inače često i vent na napajanju zna roštiljat no na onim nekvalitetnima.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I meni se ponekad javlja takav zvuk, a uvijek kada palim komp. To je kod mene zbog malog ventilatora na matičnoj koji se full brzo vrti. Pomoglo bi podmazivanje, jedino ne znam sa kakvom tekućinom (neki kažu običnim jestivim uljem)

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Vjerovatno od grafičke ili od chipseta (ako ima onu malu zujalicu), inače često i vent na napajanju zna roštiljat no na onim nekvalitetnima.

čuj ja sam ga dobio od šogora prije 3 godine

on ga je imao 2 mjeseca, ali nije mu se činilo dobro napajanje za mene pa je kupio novo hehehhehe . Usput recite gdje mogu naći besplatan link za downloadat world of warcraft. Samo da radi!

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 18:49 (luka98).
16 godina
neaktivan
luka98 kaže...
Hyperion kaže...

on ga je imao 2 mjeseca, ali nije mu se činilo dobro napajanje za mene pa je kupio novo hehehhehe . Usput recite gdje mogu naći besplatan link za downloadat world of warcraft. Samo da radi!

Evo, imaš na linku:  http://www.mydigitallife.info/2009/07/20/peggle-world-of-warcraft-wow-edition-free-download/hr/

Nenad
15 godina
neaktivan
Nello kaže...
luka98 kaže...
Hyperion kaže...

Evo, imaš na linku:  http://www.mydigitallife.info/2009/07/20/peggle-world-of-warcraft-wow-edition-free-download/hr/

jel baš fps world of warcraft? ili nešto drugo jel ja mislim da je to nešto kao zumma

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 19:26 (luka98).
17 godina
neaktivan

jel baš fps world of warcraft? ili nešto drugo jel ja mislim da je to nešto kao zumma

Sumjam da je baš FPS, ali možeš probat Belji se

15 godina
neaktivan

Probaj otkriti koji točno dio proizvodi neželjenu buku.

Samo reći komp mi jako buči nije dosta.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa bučnim računalom

Koje ventove imas po kucistu?

Totalno jednostavnom i primitivnom metodom mozes zakljucit koji vent ili ventovi rade buku...jednostavno u radu zaustavi na par. sek. jedan po jedan i vidjeti ces od kuda dolazi buka.

Sve one male zujalice od ventova pobacaj van jer su u vecini slucajeva jako losi i nikakva korist od njih.

Ako imas na chipsetu neki malu zujalicu mozda dolazi od toga pa pogledaj da stavis mozda neki pasivni hladnjak na chipset ako je ikako moguce.

Promjeni ventove u kucistu i ako tvarno hoces rijesit se buke preporucam zamjenu 120 mm ventova (vjerojatno imas neke skart) sa nekim Scythe....npr. Gentle Typhoon. Ako imas male ventove od cca 80 mm u kucistu, slobodno ih pobacaj van i samo ostavi kvalitetne od 120 mm i vec si tu dobio jako puno na smanjivanju same buke.

Pogledaj dali su ti hardovi dobro pricvsceni za kuciste + mozes improvizirat te izmedu hardova i kucista staviti gumu koja ce smanjit prijenos vibracija od harda na kompletno kuciste.

Uz to imas za kupiti Akasa zvucnu izolaciju koja se stavi na stranice od kucista i jako dobro radi svoj posao.

Ako imas stock vent na CPU, izdvoji 100-tinjak kn i kupi rabljeni AC Freezer Pro ili neki sl. hladnjak (nisam gledao koji CPU imas) za procesor posto u 99% slucajeva stock vetovi su jako bucni i najcesce su veliko smece.

Pogledaj i napajanje te ako je ono bucno, isto tako mozes bez ikakvog problema promjeniti vent na njemu (no mras biti svjestan da time gubis garanciju). Imao sam jedan Coolermaster eXtreme Power 600W koji je nakon par mj. poceo biti toliko glasan da sam bacio vent iz njega u "strininu" i stavio Scythe Kama Flex te rijesio i taj "problem" (na svu srecu to napajanje vise nemam).

Znam da sada kada ovo citas sve izgleda mozda komplicirano ili nesto no nije....samo sto imati tihi komp znaci i malo dublje posegnuti u dep i iskesirat dosta love za kvalitetne ventove i hladnjake (no isplati se.....bar meni).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

e dečki oako riješio sam problem. Komp ću ostaviti nećacima kada dođu neka se imaju igrat a sebi ću kupit novi komp besplatno. Samo mi recite koje komponente preporučate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa bučnim računalom
luka98 kaže...

e dečki oako riješio sam problem. Komp ću ostaviti nećacima kada dođu neka se imaju igrat a sebi ću kupit novi komp besplatno. Samo mi recite koje komponente preporučate?

Za ovo imas posebni dio na forumu gdje lijepo navedi neke smjernice ili bar koliko love imas na raspolaganju pa cemo tamo nastaviti pricati o tome i sloziti neki ok komp. Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan

otvori rakunar

upaliga

i kad se zvuk buka pojavi onda brzo vidi sta je

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerovatno u napajanju koji buči ima prašine pa se tako čuje buke, Ja sam slijedeči nači izvadi venta i imao šta vidjet vent u mjestu dobro stoji ali u osovini ima previše mjesta ( osjeti se kada povuče van i natrag kao da rasklima) a ja sam skinuo osigurač u osovini i umetnuo malu podložnu pločicu i stavio natrag osigurač u osovinu venta i probao sam rasklima i vrlo malo rasklima i važno dalagano okreče i upalim komp i više nema buke i tih je a i buka nema.. Jednom sam frendu napravio i oduševio se i par mjeseci ostao isto stanje dakle tih je a vrti....Osmijeh

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice