Pregrijavanje sapphire HD6950 1GB

poruka: 96
|
čitano: 9.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje sapphire HD6950 1GB
itomic009 kaže...

Kao prvo, nema on šta reklamirati !! Ako se grafa nepregrijava do te mjere da se gasi i slično, nema reklamacije. Koliko ja znam ( a znam ) 90C nije preko njenog maximua i neće ti ništa oni reklamirati. Drugo, očito je malo "omašio" kod reinstalacije i to je to. Trebao bi ponoviti postupak, uz pregledavanje par tutoriala po youtubu malo pa nek vidi onda.

Ako ćemo baš sad službeno 95 je max safe,a njemu je 90.Samo slažem se da se vjerojatno nešto spohebalo pri instalaciji jer nema šanse da su razlike u temperaturi između tri senzora veće od 10.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 21:04 (Ikarus01).
13 godina

postupak sam ponovio barem 7 puta ali rezultat je isti bio...

cak sam i windowse nove stavio (mislio sam da se nesto gadno poklalo) ...

cak sam probao i sa malo vise paste i teoriju vrlo malo paste ali nista...

stavio sam i dodatni ventilator da je hladi..

probat cu dns ponovno rastaviti i staviti "zrno rize" paste i probat sharafe sto ravnomjernije zateci ali ne do kraja...i nadati se da ce ovaj topic biti napokon zatvoren

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 10:40 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kak je vec kolega pitao , si skinuo staru pastu ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

naravno

13 godina

Što mjeri taj treći senzor?

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam pratio koje su temperature kod kolege, ali razlika među senzorima i do 10C je normalna. Nesjećam se točno šta je treći senzor, ali kažem ništa posebno što je topliji od gpu.
13 godina
itomic009 kaže...
Nisam pratio koje su temperature kod kolege, ali razlika među senzorima i do 10C je normalna. Nesjećam se točno šta je treći senzor, ali kažem ništa posebno što je topliji od gpu.

Ne znam kakva je stvar kod serije 6, ja sam imao hd4870 i mislim da je memorija znala biti prilično vruća, u pravilu viša od drugih (i to je pokazivao tako neki, moguće baš treći senzor) - moguće je da je problem u hlađenju memorijskih čipova, pastu je recimo stavio ok na glavni čip, no nešto se pomaklo ili nije dobro sjelo na memorijske. Uglavnom, na to sam ciljao.

Tread softly because you tread on my dreams.
13 godina

Mislim da su sva tri senzora baš na gpu, taj treći senzor bi mogao biti memIO i zna biti nešto veća temp na njemu kao što itomic009 kaže. No i prije je ta bila malo povišenija od drugih, no sada je preko 90 stupnjeva... I da na ovoj verziji ne postoje hladnjaci za memorijske čipove (tj. nema onih term. padova), ima samo hladnjak na vrm-u. Neznam zašto je u idle-u stvarno ok temperatura za ovo doba na svim senzorima, ali pri loadu strašno poraste.... Još ću probati malo namještati hladnjak, pa ćemo vidjeti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 11:41 (brka911).
13 godina
neaktivan
brka911 kaže...

Mislim da su sva tri senzora baš na gpu, taj treći senzor bi mogao biti memIO i zna biti nešto veća temp na njemu kao što itomic009 kaže. No i prije je ta bila malo povišenija od drugih, no sada je preko 90 stupnjeva... I da na ovoj verziji ne postoje hladnjaci za memorijske čipove (tj. nema onih term. padova), ima samo hladnjak na vrm-u. Neznam zašto je u idle-u stvarno ok temperatura za ovo doba na svim senzorima, ali pri loadu strašno poraste.... Još ću probati malo namještati hladnjak, pa ćemo vidjeti...

http://www.bug.hr/_cache/d791f1dd57adce9f14e0f1d27bba2297.jpg da li misliš na ovo.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
13 godina
Fero kaže...

da na to mislim..

13 godina

ponovno sam stavljao pastu...malkoc vece zrno rize...i stavio hladnjak nisam sharafe zategao do kraja...

rezultat u idle  http://postimage.org/image/6t28vsdyz/

rezultat u full loadu http://postimage.org/image/41iz56fgb/ 

full load je radjen u msi kombustoru...tako da ja sad nemam vise ideja..

gledao sam i tutorijale na youtube-u kako promjeniti pastu...

btw skinuo sam staru pastu..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 12:47 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tu se nekaj cudno desava kad vent radi na 100% ,i unatoc tome temp. tako visoke !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
brka911 kaže...

ponovno sam stavljao pastu...malkoc vece zrno rize...i stavio hladnjak nisam sharafe zategao do kraja...

Jos uvijek previsoke temperature..

--------------------------
14 godina
neaktivan
brka911 kaže...

Jbt kako visoke temperature

Moja gtx 560 MSI dual fan se smrzava kad je fan na 100 %

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
14 godina
neaktivan
brka911 kaže...

Daj nekom tko se razumije da to napravi. Imam osjecaj da u necemu grijesis, jednostavno temp ne mogu biti tolike.

--------------------------
14 godina
neaktivan

pogledaj jesi nesto fulao
http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
14 godina
neaktivan

Mislim da površina hladnjaka nije ravna kak spada , probaj kad skineš hladnjak staviti žilet na oštricu na hladnjak,donju stranu pa vidi dali je uleknuče kakvo ili ispupčenje.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad su ova visoka očitavanja počela da ti se javljaju, pre ili nakon prvog menjanja paste?

Prema ranijoj slici, čini se da hladnjak ne naleže ravnomerno. Dve stvari:

• kad montiraš, trudi se da ravnomerno zategneš sve šrafove, zateži ih po malo, naizmenično, svaki za po jedan krug;
  • kod mene se na nekoliko mesta između hladnjaka i PCB-a nalazi po jedno parčence gume (oblika i veličine otprilike kao kapica jumpera); ako postoje i kod tebe, a neki je ispao (meni se desilo iako nisam skidao hladnjak), može biti da hladnjak zato naginje na tu stranu.

BTW, ako su dva očitavanja sa GPU-a dobra, a treći nije, sasvim moguće da taj ipak meri nešto drugo. Možda bi bilo najbolje da pitaš na Sapphireovom forumu (nikad nisam bio pa ne znam koliko je kvalitetan, ali pretpostavljam da bi tamo neko mogao da zna tačno šta je šta od tih senzora).

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 13:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
$inke kaže...

Mislim da površina hladnjaka nije ravna kak spada , probaj kad skineš hladnjak staviti žilet na oštricu na hladnjak,donju stranu pa vidi dali je uleknuče kakvo ili ispupčenje.

povrsina hladnjaka definitivno nije ravna...ima cca 0.7mm zracnog raspora i Cu povrsina hladnjaka na koju GPU nalijeze je vrlo lose obrade (vide se neki "valovi")

http://postimage.org/image/z1be528xh/  eh sada da probam pobrusiti (brusnim papirom) samo te vrhove te neravnine ili..

13 godina

koliko bih mogao dobiti za graficku u ovakom stanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možda čudno pitanje ali u kojem je to kućištu i imaš li ikakav protok zraka u njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
brka911 kaže...

Imaš još koji vent osim onoga zadnjega?

A kakve su temperature procesora?

Ako su ti temp. proca povišene i nemaš ni jedan dodatni vent osim zadnjega onda nije ni čudo što ti grafa kipi.

Probaj nabaviti 3x120mm ventove i postavi ih u kućište pa onda probaj mjeriti temperature.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 19:48 (Tiby).
13 godina

temperature cpu i hdd su normalne (40C)...

naime jedan dan mi je vent poceo raditi na 100% i to sve cesce i cesce i kad sam vidio temp one prelaze 90C rastavio sam da skinem pastu i stavim novu i od onda mi se temp neskida cim je u full loadu temp ode iznad 100C...

imam vent na bocnoj strani kod graficke piri u nju

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 19:47 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
brka911 kaže...

naime jedan dan mi je vent poceo raditi na 100% i to sve cesce i cesce i kad sam vidio temp one prelaze 90C rastavio sam da skinem pastu i stavim novu i od onda mi se temp neskida cim je u full loadu temp ode iznad 100C...

Probaj taj staviti dolje pod grafu i trebao bi imati prednji koji upuhuje.

Mislim kad bi stavio dodatne ventove temperature bi išle dolje.

S prednjim ventom čak i HDD bi ti bio hladnjiji.

14 godina
neaktivan

Gle ako površina hladnjaka nije ravna hebiga očeš ili nećeš morat češ staviti više paste i to neke kvalitetne i to  bi trebalo riješiti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
$inke kaže...

Gle ako površina hladnjaka nije ravna hebiga očeš ili nećeš morat češ staviti više paste i to neke kvalitetne i to  bi trebalo riješiti problem.

Ako površina nije ravna ne stavlja se više paste već termal pads ili pasivni hladnjaci u kombinaciji sa TIM samo što mora biti dosta gušči onaj koji ide na memorijske čipove i vrm da se to ne bi razlilo.Vrm ide i preko 100C

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
Tiby kaže...
brka911 kaže...

upravo sam klima uredjaj stavio da piri na otvoreno kuciste temp u idle...maticna 28 ,proc 35 ,hdd 35 graf 38 ...pokrenem msi kombuster odmah graf skoci na gpu1 90 ,gpu2 90 , gpu3 110 i samo nastave rasti...tako da nevrijede ventilatori itd...moram kupiti neki aftermarket cooler i to je to!

14 godina
neaktivan

Pa ne govorim o VRMu nego pogledaj da je hladnjak na mjestu koje sjeda na gpu neravan i tamo stavi neke keramičke (mx-ice ) malo više da popuni prazninu i gotovo,hebiga nije imal sreće s hladnjakom,nije ni prvi ni zadnji a termal pad je zak...c a i nemože ga stavit na GPU,imao sam takv problem s grafom prije dok sam mjenjao pastu na njoj čudio sam se koji k.... je ima pol kile gore i onako nadobudno sam stavio tanki slojček na GPU i tempe za pržit bikova jaja komotno.Stavio sam više paste i rješio problem,temperature su bile u prihvatljivim okvirima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brka911 kaže...
Tiby kaže...
brka911 kaže...

upravo sam klima uredjaj stavio da piri na otvoreno kuciste temp u idle...maticna 28 ,proc 35 ,hdd 35 graf 38 ...pokrenem msi kombuster odmah graf skoci na gpu1 90 ,gpu2 90 , gpu3 110 i samo nastave rasti...tako da nevrijede ventilatori itd...moram kupiti neki aftermarket cooler i to je to!

ne znam.. po meni tu ti je nešto gadno sjebano...

da tako skače temperatura i to dok imaš klimu uperenu u komp...

kod mene 4850 istina pod scythe musashiem na minimalnim okretajima pa imam gpu max na 65C (igranje dote2  nekih 2-3h koji zakuca gpu na max - al eto nek je pod komusterom još 10c toplije opet imam puno bolje temp od tebe a nemam klimu u sobi :(  )

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice