Pomoć kod enkripcije foldera

poruka: 7
|
čitano: 3.578
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molio bih pomoć kod jednog za mene velikog problema....

Naime enkriptirao sam neke foldere na pc-u. Zaboravio sam na to i zbog nekih problema sam morao nanovo instalirati Windowse. Kada sam htio pogledati neke slike koje su mi dosta važne u jednom od enkriptiranih foldera više nisam mogao sa navedenim folderima ništa napraviti. Nemoguće ih je otvoriti, kopirati brisati......probao sam sa nekoliko programa za dekripciju, pokušao sam sa dodavanjem novih usera i sl.....ali ništa ne pomaže....

Podatke imam na externom hardu i sa njima trenutno ne mogu ništa..

Ako netko ima kakav prijedlog ili zna za kakav program koji se može skinuti bio bih jako zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć kod enkripcije foldera

Dodavanjem novih usera neces postici nista jer win ne registrira korisnika po imenu već mu dodjeljuje broj koji se dinamički mijenja, to možeš viditi u reg po certifikatima (bar mislim)...

Koliko ja znam načina nema jer je potrebno prisustvo SAM baze ili znanje same sifre, ali možda netko zna nešto više o tome....

17 godina
neaktivan

Slažem se da je uglavnom teško ili nemoguće vratiti takve podatke (to i je smisao kriptiranja - da nije dostupno svakome), ali...

Probaj sa nekim od alata te vrste, koji ovisno o situaciji mogu napraviti restore kriptiranih datoteka...

Npr. nešto poput ovog: http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html ili

nešto od rezultata google pretrage: http://www.google.hr/search?hl=hr&q=restore+windows+encrypted+folder&btnG=Tra%C5%BEi&meta=

Nadam se da će ti pomoći.

A ako ti je u buduće potrebna enkripcija, preporučam ti free program TrueCrypt... malo je opsežniji, ali radi dobro i multiplatformski je (Windows, Linux itd)

i nije vezan za kriptografske algoritme Windowsa.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2008 12:40 (Prometej).
16 godina
neaktivan

hvala na pomoći, probat ću pa javim rezultate....

17 godina
neaktivan

Da bi otvorio foldere netrebas nikakve dodatne alate, nego trebas usera koji ti moze otovoriti kriptirane podatke. taj user je Administrator ili Recovery Agent.

pretpostavljam da na tom računala koje koristis nemas dignutu domenu, pa onda tamo nema ni recovery agent-a.

logiraj se kao lokalni admin, odi do foldera koji je kriptiran i preuzmi ownership (desni klik, properties, security (kartica), u gornjep prozorcicu klikni na svojg usera i provjeri da li je u donjem prozoru kvačica na full control, ako nije onda je stavi i klikni apply, stisni advanced, kartica owner, klikni na svoj usera i dolje pri dnu prozora je gumb - ako me sjecanje dobro sluzi pise take ownership ili nesto slicno. klikni to.) . sad bi trebao moci s tim userom maknuti enkripciju sa tog foldera.

Why make something easy way, when there is hard way
17 godina
neaktivan

Nije sigurno da će uzimanje ownershipa riješiti problem. Nemam ti odgovor na rješenje, već kako to izbjeći u budućnosti.

Nakon kriptiranja mape, napravi export Personal ceritifikata i spremi ga na sigurno mjesto. Ukoliko promijeniš npr. lozinku, nećeš moći pristupiti mapi sve dok ne importiraš cert... Sretno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E da, zaboravih. Toplo preporučam TrueCrypt, kako je već predloženo, jer MS enkripcija je smeće. Smijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice