Pomoc oko grafičke Sapphire ATI X1HD4850 DDR3 512M

poruka: 34
|
čitano: 3.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

kupio sam grafičku 4850 i kada upalim komp ventilator na njoj se upali samo na 1 sekundu, i ugasi, nema slike na ekranu nista!! prvo sam mislio da je do napajanja pa sam stavio novo napajanje od 520W i nista, zatim sam stavio najnoviu verziju BIOSA, opet nista!! prije sam imao nvidia grafičku, ali izbrisao sam sve drivere sa "Driver Sweeper" tako da mislim da nije ni do toga!! ali grafičku sam kupio polovnu, i tako da malo i u nju sumljam, ali lik se kune da je ispravna bila, a ja je nemam di oprobati na nekom drugom kompu!!

sta mi je činiti???

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

vratit jer je kartica neispravna

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko grafičke Sapphire ATI X1HD4850 DDR3
Jesi li 100% siguran, jel ima jos sta napravit za oprobati, il da odmah zovem covika!?
13 godina
protjeran

koliko si dao informacija da

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Sve je kako sam napisao, a nista zovem sutra covika!? Hvala ti na odgovorima!?
13 godina
protjeran

Zovi i nek vraća pare

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

jos samo jedno pitanje, ovo napajanje sto sam kupio od 520W nije brendirano, marke je trust, pa me zanima da li je moguce da oni lazu sa snagom, ima li tu ikakve sanse!!

13 godina
protjeran

Mislim da 4850 ima potrosnju od oko 110 W, tako da i no name napajanje ju mora drzati, ako ne pod opterecenjem onda barem u idle. A ona se ne pali uopce tako da sumnjam da je do napajanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 13:56 (Tyberius_Prime).

0 0 hvala 1
17 godina

Jesi li obrisao CMOS? Vidim da si stavio novi BIOS, ali to ne podrazumeva i da se CMOS pri tom resetovao (ovo saznanje me je koštalo jedno 2-3 dana života).

Mimo toga, da, ako ne možeš ni dobiti sliku, pri uključivanju, miriše na neispravnu grafičku. Napajanje nije neko, ali moralo bi makar da POST-uje (a verovatno je i sasvim dovoljno).

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

hmm neznam za CMOS? kako se on restartira, ma ja mislim da bi ona trebala vrtiti ventilator bez obriza na sve!! al valja probati!!

17 godina

I to je verovatno istina...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

aaa mislis restart na matičnoj ploči sa jumperom, ma jesam to sam oprobao prije nego sto sam i napajanje kupioxD

13 godina
neaktivan

a sta mislite hoce li ovo moje napajanje moci podrati 4870, jer nju mogu dobiti dosta povoljno? procesor je dual 2.8, i imam dvije pločice rama jedna od 2 druga od 1 gb ddr2, i ovo ostalo su sitnice?!

14 godina
neaktivan

A čuj, HD 4850 može raditi sa no name napajanjem jer nije neki ogroman potrošač (govorim jer sam probao), a što se tiče HD 4870 mislim da ona ipak treba napajanje sa pravom snagom, no name PSU za nju nije preporučljivo !

EDIT: Ako imaš integriranu grafu probaj preko nje instalirati drivere za ovu HD 4850, probaj ju naći u device menageru ili u safe modu. 

Poštujem svakoga al' se nikoga se bojim !
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 14:27 (speedfreak18).
13 godina
neaktivan

neznam da mogu instalirati drivere za nju kad kao da i nije u kompu, ev sad sam preko integrirane!! al ev oprobati cu,

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma nemogu instalirati drivere, jer moram isključiti dodatno napajanje da bi mi radila ova integrirana, i onda nemogu instalirati drivere, jer to je isto kao da i nije graf u kompu!

14 godina
neaktivan

Ne razumijem zašto moraš isključiti dodatno napajanje ? Pa ne utječe na rad integruše !

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

neznam ali ako je ova uključena kartica, onda mi neradi integrirana, radi samo kad je ona isključena, mozda je ona posatvelja kao primarna, pa ova neradi kad je ona uključena!! il je mozda bas zato sto ona neradi grafička!!

14 godina
neaktivan

Onda otiđi u Bios i odaberi "Primary graphics card". Ako je baš potrebno stavi da je integrirana glavna, bitno je da ti je ova 4850 uključena u PCI-express slot zajedno sa njenim 6pin konektorom za napajanje, premda ne razumijem zašto ti integruša ne želi raditi ako je ova druga spojena na napajanje.

I naravno ako uspiješ na taj način staviti drivere, vrati nazad u biosu da je glavna HD 4850.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 15:07 (speedfreak18).
13 godina
neaktivan

nema uopce u biosu ta opcija da biram primarnu :/

14 godina
neaktivan

Hmm čudno da nemaš takvu opciju u biosu, reci mi kakvu matičnu imaš ?

17 godina

Kod mene nema na ASUSu: bez diskretne radi integrisana; uštekaš diskretnu, automatski preuzima "kontrolu".

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma razumijem nego kod njega možda nije postavljeno na "AUTO" pa ga to muči, ili ima neku stariju ploču na kojoj baš moraš manualno birati primarnu karticu !

13 godina
neaktivan

ASUST  P5KPL-AM IN/ROEM/SI (Socket 775) ev ti točno koja je matična, i nema sigurno, prekopao sam ga cijeloga!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam više što da ti savjetujem, čudno mi je kako ne možeš spojiti na integrušu da radi dok je ova 4850 u svom slotu.

Ovo što si rekao da se ventilator na njoj zavrti samo na početku ne znači da je kartia mrtva, moguče da je vent tako postavljen da radi, kao na mojoj HD 3870, vrti se samo kada je to potrebno, odnosno kada se do neke granice ugrije onda se vent pali, to se lako namjesti da se vrti cijelo vrijeme.

Znam da si napisao da nemaš gdje drugdje provjeriti, ali negdje probaj, imaš valjda nekog frenda sa kompom gdje mi mogao provjeriti dali kartica radi, ako je tako i u drugoom kompu onda zovi prodavača i traži povrat novca. 

Sretno {#}

17 godina

E na toj ploči već ima!

Pređi u Advanced sekciju i tamo izaberi Chipset. Tu pod Initiate Grpahic Adapter izaberi PEG/IGD (prvo PCI Express pa integrisana) ili PEG/PCI (prvo PCI Express, pa PCI).

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

jos nesto, kad sve isključim sa napajanja, hdd, cd, sve led gluposti, opet isto, ali probao sam isključiti i napajanje procesora i onda kad upalim komp ona pode raditi normalno ventilator!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma kad sam u st i svi frendovi imaju laptope, ali nosim je kod ovoga lika sto prodaje 4870, pa cu je probati kod njega i njegovu kod sebe ;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

provjereno na drugom računalu, isto se ponaša, znači do nje je 10000%

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Traži povrat novca i mirna Bosna !

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice