PC Problem - Zujanje (Ubrzan rad ventilatora)

poruka: 74
|
čitano: 24.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

E Ovako Dragi moji! Imam jedan problem,koji me mnogoo nervira! Racunar mi zuji! E sad,ja sam citao po forumima i mngogi preporucuju da se obrise prasina unutar kucista! Ja sam to radio vise puta do sad,ali stanje je isto! :( Mada to nije zujanje pokvarenog ventilatora (to sam vec prije imao,kupio novi vent i sve je ok).

- Ja sam to sve zabrljao....Nesto sam ''cackao'' po BIOS-u! I kliknuo sam dugme: set as a default settings! (tako nekako) I od tada vantilatori kao da zuje mnogooo brze! Cuje se cak i u dnevnoj sobi! Molim vas da mi pomognete! Garancija mi je istekla prije 1 god, Love bas i nemam (da je imam odnnio bi u servis odmah)!

Znam da ste svi iskusni ,ali opet molim one koji se bas razumiju,da ne odg.ono sto misle da bi bilo dobro da se uradi!

Veliki Pozdrav!   Just Kidding ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A koji ventilator - od čega..??? 

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: PC Problem - Zujanje (Ubrzan rad ventilatora)
Just Kidding kaže...

E Ovako Dragi moji! Imam jedan problem,koji me mnogoo nervira! Racunar mi zuji! E sad,ja sam citao po forumima i mngogi preporucuju da se obrise prasina unutar kucista! Ja sam to radio vise puta do sad,ali stanje je isto! :( Mada to nije zujanje pokvarenog ventilatora (to sam vec prije imao,kupio novi vent i sve je ok).

- Ja sam to sve zabrljao....Nesto sam ''cackao'' po BIOS-u! I kliknuo sam dugme: set as a default settings! (tako nekako) I od tada vantilatori kao da zuje mnogooo brze! Cuje se cak i u dnevnoj sobi! Molim vas da mi pomognete! Garancija mi je istekla prije 1 god, Love bas i nemam (da je imam odnnio bi u servis odmah)!

Znam da ste svi iskusni ,ali opet molim one koji se bas razumiju,da ne odg.ono sto misle da bi bilo dobro da se uradi!

OK, onda necemo odgovorit ono sto mislimo.

A on osto ne mislimo moze? Pa ja ne mislim da je stvar u ramu... :-)

Ako ti sve vise zuji nako sta si stavio bios na default to je vjerojatno onda zato jer ti na default postavkama nisu ukljuceni PWM-i, tj vent ti vrti stalno na max.

A inace mogu bit jos 2 stvari, vent od napajanja i vent od grafe. Za sva 3 je itso, ako nemas love za drugo, onda lijepo rastavi napajanje, ispusi zrak, ocisti vent, pa onda ista stvar sa cpu coolerom i opet isto sa grafom. Napomena, da samo vent on cpu-a je kontoliran preko PWM-a, onaj na grafi i u napajanju imaju svoj kontoroler, neovisan o biosu.

15 godina
neaktivan

Pa neznam......Samo cujem da puno brze okrece nego prije! Znaci prasine nema! Nije do toga! Ali se bojim  da smnajim brzinu ventilatora,onda ce se manje hladiti,a cim se manje hladi onda ce se povecavati temperatura procesora ili graficke! :S 

Pooomoc!

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Just Kidding kaže...

OK, onda necemo odgovorit ono sto mislimo.

A on osto ne mislimo moze? Pa ja ne mislim da je stvar u ramu... :-)

Ako ti sve vise zuji nako sta si stavio bios na default to je vjerojatno onda zato jer ti na default postavkama nisu ukljuceni PWM-i, tj vent ti vrti stalno na max.

A inace mogu bit jos 2 stvari, vent od napajanja i vent od grafe. Za sva 3 je itso, ako nemas love za drugo, onda lijepo rastavi napajanje, ispusi zrak, ocisti vent, pa onda ista stvar sa cpu coolerom i opet isto sa grafom. Napomena, da samo vent on cpu-a je kontoliran preko PWM-a, onaj na grafi i u napajanju imaju svoj kontoroler, neovisan o biosu.

Imas msn ili skype? I jesi siguran u to sto govoris? Ako imas nesto od tog,daj mi pa ce mo se tamo cuti,lakse je nego ovdje! ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 13:21 (Just Kidding).
16 godina
neaktivan

pa zašto ti smeta kaj se cuju ventilatori?

pa cuju se i moji...pojacam malo muziku..ili kad igram,stavim si slušalice i gotovo..okrenem malo jace vent od grafe i proce i šibaj....teraj konja!...makar sam ja u dnevnom boravku...pa mojim ne smeta..makar su oni u vecoj kuhinji..za stolom...

17 godina
neaktivan

Može bit do svega; skupiš love i u servis. Nebi trebalo doć sad pretjerano skupo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj se smiri, neće ti se ništa pregrijavati. restartaj računalo, uđeš u bios, pronađeš fan control, staviš na enable, i onda imaš opcije auto, voltage, PWM, i odabereš PMW. ako se bojiš da će se nešto pregrijavati, skini everest i prati tempereture.

edit: evo ja garantiram da miki1981 zna što priča i da ne priča beveze.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 13:28 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

daj se smiri, neće ti se ništa pregrijavati. restartaj računalo, uđeš u bios, pronađeš fan control, staviš na enable, i onda imaš opcije auto, voltage, PWM, i odabereš PMW. ako se bojiš da će se nešto pregrijavati, skini everest i prati tempereture.

Da,da.....Vec pratim temp sa everestom! Evo slika:

http://img707.imageshack.us/img707/6135/desktopnf.png

15 godina
neaktivan

Ja imam isto problem sa zujanjem ali ne želim otvarat kućište jer imam onu marku preko toga zaljepljeno a znam da ću nešto pokenjat kad ga otvorim no čistim prašinu (usisavam) ovaj otvor sa strane jer se tu skuplja prašina

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imbra12 kaže...

pa zašto ti smeta kaj se cuju ventilatori?

pa cuju se i moji...pojacam malo muziku..ili kad igram,stavim si slušalice i gotovo..okrenem malo jace vent od grafe i proce i šibaj....teraj konja!...makar sam ja u dnevnom boravku...pa mojim ne smeta..makar su oni u vecoj kuhinji..za stolom...

i to je neko rješenje?

joze kaže...

Može bit do svega; skupiš love i u servis. Nebi trebalo doć sad pretjerano skupo

pa najlakše je sve nositi u servis, za dvije minuta posla nema potrebe nositi u servis, a lik u servisu će mu napraviti s pc.jem što sm mu i ja rekao. dakle podeisiti fan speed u biosu i to mu lijepo naplatiti.

16 godina
neaktivan
Just Kidding kaže...
robisierra92 kaže...

Da,da.....Vec pratim temp sa everestom! Evo slika:

http://img707.imageshack.us/img707/6135/desktopnf.png

ajde napravi kako sam ti rekao, pa javi što se događa. i ubuduće ne čačkaj po biosu bezveze i ako ne znaš  što radiš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 13:33 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

robisierra92  

Imas msn ili skype? Da mi tamo objasnis malo detaljnije! Jer ja se bas i ne kontam u to,a poslacu ti slike od mog biosa,pa vidi! ;)

17 godina
neaktivan

Možeš li napisat svoju konfu računala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

našli smo u biosu gdje se nalazi fan speed sad čekam da vidim hoće li to znati promijeniti.

evo linka na sliku ako nekoga zanima.

17 godina
neaktivan

A valjda će znat..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa nema tu komplikacije, sa disabled prebaciti na enabled, osim ako usput nije još nešto zeznuo.

17 godina
neaktivan

Ali on je vratia defaultne postavke znaći onda nije do biosa. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne, pogledaj na slici brzinu vrtnje ventilatora, i kontola je isključena, i zato mu cijelo vrijeme vrti na max, zbog defaultnih postavki. već sam to vidio nekoliko puta.

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

ne, pogledaj na slici brzinu vrtnje ventilatora, i kontola je isključena, i zato mu cijelo vrijeme vrti na max, zbog defaultnih postavki. već sam to vidio nekoliko puta.

pa ako mu ventilator vrti na max a temperatura mu je 51,kolika će mu tek biti ako se vent ne bude vrtio na max

ne znam da li bi mu to bilo pametno isključivati

jest da ovako buči ali barem mu komp radi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 14:00 (patch123).
16 godina
neaktivan

zato smo rekli da proba i prati što se događa. ako je lik vratio u biosu defaultne postavke i od tada mu vent radi na max, znači da vent nije poludio sam od sebe.

tko je spominjao isključivanje, rekao sam mu da prebaci na pwm mod, da se vent sam regulira ovisno o temperaturi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 14:03 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

zato smo rekli da proba i prati što se događa. ako je lik vratio u biosu defaultne postavke i od tada mu vent radi na max, znači da vent nije poludio sam od sebe.

i nek prati stanje u biosu a ne u everestu ili takvim programima

meni je prijatelju everest pokazivao temperaturu proca od 10 C a stvarno je bila nekih 35-40 ....

nek uradi onako kako si ti rekao ali nakon pola sata rada nek provjeri temperature u biosu i vidi jesu li u granicama normale

po mom mišljenju 50C je također previše

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 14:03 (patch123).
16 godina
neaktivan

bojim sa da ako opet uđe u bios, da će morati otovriti još jednu "help" temu na forumu  Izlanuo se a gle, iz mog iskustva, everest je vjerodostojan glede tempreture.

@just kidding - jesi li rješio, ništa ne jevljaš. mi ovdje svi čakamo da vidimo da li to radi kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 14:06 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Nemogu da odgovorim....pise da imam ogranicen br. poruka! Rijesio sam problem! :S

17 godina
neaktivan
Just Kidding kaže...

Nemogu da odgovorim....pise da imam ogranicen br. poruka! Rijesio sam problem! :S

Riješio si problem u pcu ili si riješio problem onaj di piše da imaš ograničen broj poruka...

15 godina
neaktivan

Nemogu da odgovaram....Pise da imam ogranicen br. poruka!Jos samo ovu mogu da napisem! Hvala vam puuuno! Uspio sam da rijesim problem! Samo sam prebacio na Enable! :D  Hhaha nadam se da necu jos deugo otvarati temu sto se tice biosa! Imam jedan problme jos od davno,ako je neko voljan da mi pomogne! Radi se nesto oko desktopa! Ko je spretan za softver neka se javi! :D

Hvala puno jos jednom! ;)

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

bojim sa da ako opet uđe u bios, da će morati otovriti još jednu "help" temu na forumu Izlanuo se a gle, iz mog iskustva, everest je vjerodostojan glede tempreture.

@just kidding - jesi li rješio, ništa ne jevljaš. mi ovdje svi čakamo da vidimo da li to radi kako treba.

ja imam i dobra i loša iskustva sa njim

meni pokazuje temperaturu istu kao i u biosu,dok znam dvojicu kojima prikazuje drugačije temperature nego u biosu

a ništa ga ne košta otići u bios i vidjeti kolika mu je temperatura....

nek uradi onako kako si mu ti rekao,iako s obzirom na temperature ne vjerujem da će mu se išta sporije okretati jer su mu stvarno previsoke

čak i da su točne informacije u everestu i da mu je temp.36 a ne 50 kako mu piše u biosu opet to postiže sa 100 % rada ventilatora

da bi vent držao temepraturu u granicama normale opet će morati prebrzo raditi,što i nije neko rješenje

mslim da je pametnije potražiti razlog tolikog zagrijavanja kompa,otkloniti problem i onda će mu i vent moći odahnuti

16 godina
neaktivan

ma nešto mu je prigorilo pa se nemože javitSmijeh

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

Očito ...

16 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

lol

nadajmo se da je riješio problem

ja mu ipak preporučam da nakon pola sata rada na kompu provjeri temperature

jer mi ne ide u glavu da će mu temperature ostati iste sa 100% rada venta i sada kada je buka nestala,tj. ventilator se usporio

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice