Kad startam PC, nešto bruji, koliko mogu vidjeti dolazi iz napojne i to traje mozda 1 minutu i kasnije sve radi ok. Sve je to bilo dobro a danas se PC ugasio 2 puta, poslije sam otvorio i dobro usisao i sad malo manje bruji ali ipak bruji :)
Da li je napojna i da li je otišla, by the way napojna mi je najslabija karika na računalu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad startam PC, nešto bruji, koliko mogu vidjeti dolazi iz napojne i to traje mozda 1 minutu i kasnije sve radi ok. Sve je to bilo dobro a danas se PC ugasio 2 puta, poslije sam otvorio i dobro usisao i sad malo manje bruji ali ipak bruji :)
Da li je napojna i da li je otišla, by the way napojna mi je najslabija karika na računalu...
Može lako bit da je ventilator na napajanju na izdisaju i da on bruji. Provjeri vrti li se uopće.
Kakve su ti temperature CPU-a i grafe i kad si im termo pastu mijenjao?
Ajme ljudi puka san ka kokica
Nemam nikakvog zagrijavanja, masina je oko 2 godine stara, na napojnoj sam malo stedio mada nisam trebao... Ali evo kako sam usisao poslije sam igrao igrica vise od 1h bez ikakvih problema i sad je ok, znaci samo pri startu bruji to mi nije jasno, to traje kratko i onda prestane :S
Vjerovatno je ležaj u pitanju kod mene se to događalo kod računala za multimediju i tv,odlijepio sam onu naljepnicu na ventilatoru i kapnuo par kapi ulja za finu mehaniku i od tada ok.
Ventilator na napajanju ti to bruji, razmišljaj o nabavci novog napajanja il njegovog ventilatora.
Obzirom da je jeftino MS napajanje, trebao bih kupiiti neko normalno, hajde preporuci mi nesto prosjecno, da nije previse skupo.... Ostale komponente su mi OK, napajanje je najslabija karika :)
Probaj na ovoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx?jumpto=5054921&sort=asc&view=flat&page=564
Može lako bit da je ventilator na napajanju na izdisaju i da on bruji. Provjeri vrti li se uopće.
Kakve su ti temperature CPU-a i grafe i kad si im termo pastu mijenjao?
pozdrav, imam ja jedan vezani problem dakle u pitanju je temperatura, kupio sam turbo 3 twin froz, i sada mi CPU ide do 70 prije pošto mi nije topli zrak usisavao u CPU koji mi se ispuhuje s GPU-a mi je bila 63-65 ljeti.
dakle to su temeprature kad igram, kad ne igram je normalno od 55-60. pa me zanima jel postoji način da se to podesi, da mi se ne usisava topli zrak s heatsinka GPUa u CPU ? jer mu to podiže temperaturu za sigurnih 7-8 C.
a i kakva su vam iskustva, jel smeta taj topli zrak koji ulazi u CPU samom procesoru ? ja mislim da ne, jer ipak su CPU napravljeni da mogu podnest veliku temperaturu, eh da CPU mi nije overclockan IB i 5 3570K.
Puno toga u tvom slučaju nije jasno.
1. Što je turbo 3 twin froz ?
2. S čime hladiš CPU
3. Koje je kućište u pitanju ?
4. Koliko ima ventilatora na kućištu i kakva im je orjentacija ?
Koliko sam skužio tebe i muči izbacivanje vručeg zraka iz kućišta.
Puno toga u tvom slučaju nije jasno.
1. Što je turbo 3 twin froz ?
2. S čime hladiš CPU
3. Koje je kućište u pitanju ?
4. Koliko ima ventilatora na kućištu i kakva im je orjentacija ?
Koliko sam skužio tebe i muči izbacivanje vručeg zraka iz kućišta.
http://images10.newegg.com/BizIntell/item/35/186/35-186-096/002x.jpg
1.
2.Schyte hladnjak, ali mi je ventilator Noctua.
3. mislim da imam dva venta u kućištu, možda bih trebao stavit još ?
http://www.lc-power.de/typo3temp/pics/f5abf566cb.jpg
kućište je LC power war machine, ima mjesta za još ventilatora samo sam ja radi kablova ostavio bez.
4. da ne znam kako da riješim to da mi s grafičke topli zrak ne prelazi na CPU, jer onda mi vent od GPUa Nvidie usisava topli zrak u CPU, iako kažem temperature nisu grozne 70tak stupnjeva, volio bih da mi se ne usisava topli zrak s grafičke u procesor.
vjerojatno bih morao krknut ventilator negdje između grafičke i cpu-a, i to tako da mi puše u smjeru u kojem će topli zrak s grafičke ići u suprotnom smjeru, pa ga neće moći CPU odnosno Scyhte usisavat u CPU.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Kolega mislim da radiš grešku ako bočni vent stavljaš da izvlači.
Puno bolje je bočni stavit da upuhuje hladni zrak direkt po grafi i čipsetu a i samim tim rashlađuje toplinu koju grafa izbacuje svuda oko sebe.
Ovako je po mom sistemu idealno za cirkulaciju zraka:
- Prednji vent upuhuje zrak u kućište
- Bočni upuhuje zrak u kućište
- Stražnji ispuhuje zrak iz kućišta
- Gornji ako ga (ih) kućište ima ispuhuje(u) zrak iz kućišta.
Tover hladnjak triba orjentirat prema stražnjem ventu.
Ovakav sistem meni daje najbolje rezultate hlađenja.
nemam ja ništa gore, imam kako je ova sličica od nickya sve identično osim centralnog ventilatora koji puše na grafičku. dakle vent mi je desno i ispuhuje zrak lijevo, ali dolje mi je grafička koja puše topli zrak na vent, meni bi vjerojatno trebao bočni s desne strane ali ja ga nemam. imam samo dva venta i to pri dnu desno i lijevo kao i na slici, ne znam jel sam trebao dobit možda su mi popalili ovi što su mi sklapali računalo, još mi je bilo čudno kako to da nema ventilatora nigdje ni gore ni dolje. no meni bi trebao jedan vent kako je naslikan na ovoj sličici dolje, dakle centralno da mu ispuhuje topli zrak van.
ne vidim u tome neki veliki problem, iako bih volio da su temperature niže, ovo je ivy bridge on se inače zagrijava dosta, meni je znao ići ljeti već 60 bez ovog hladnjaka, sad kad sam stavio ovaj hladnjak vidim da mi je narasla temp do 70 vjerojatno nije uvijek 70 ali ono volio bih da je negdje oko 60. ipak 10 C razlike nije malo. budem vidio šta da napravim, morat ću kupit neki vent i stavit ga u kućište, vjerojatno sam ga dobio ali mi ga oni nisu dali.
budem vidio što ću napravit, uglavnom vjerojatno mi je problem što nemam taj cnetralni vent koji će ispuhivat topli zrak od grafičke van. zato mi se pregrijava, samo ne znam jel uopće ima mjesta za njega. morat ću to istetstirat prije 8 mjeseca.
inače kad ne igram, temperature su normalne ispod 60. 70 su mi samo kad igram, i to vjerojatno ne stalno.
nema šta, znam da je problem to što nemam ovaj centralni, u biti mislim da sam imao neku grdosiju veliku ali sam je bacio jer mi tada nije trebala, pošto sam imao referentni hladnjak koji naravno tada nije bacao topli zrak na CPU, pa mi CPU temperatura je bila max 60 i to ljeti, meni su sad nakon ugradnje ovog hladnjaka za grafičku skočile temperature IBridge za 10C, dakle to mi nije bio prije slučaj. ali nisam tada ni igrao ljeti s novim hladnjakom, o tome je riječ. dobro sad znam gdje je problem samo ne znam kako ću uglavit taj centralni vent moram ga negdje stavit da mi upuhuje hladni zrak na grafičku, što vi mislite jel to izvedivo ?
Kolega mislim da radiš grešku ako bočni vent stavljaš da izvlači.
Puno bolje je bočni stavit da upuhuje hladni zrak direkt po grafi i čipsetu a i samim tim rashlađuje toplinu koju grafa izbacuje svuda oko sebe.
Ovako je po mom sistemu idealno za cirkulaciju zraka:
- Prednji vent upuhuje zrak u kućište
- Bočni upuhuje zrak u kućište
- Stražnji ispuhuje zrak iz kućišta
- Gornji ako ga (ih) kućište ima ispuhuje(u) zrak iz kućišta.
Tover hladnjak triba orjentirat prema stražnjem ventu.
Ovakav sistem meni daje najbolje rezultate hlađenja.
e to ja nemam, ja nemam taj srednji koji udara po grafi, zato mi grafa šalje toplinu prema procesoru, a i po meni koji klinac su ovi što proizvode grafičke, zašto ih ne naprave da hladnjak može ići s gornej strane i da ispuhuje topli zrak prema dolje a ne prema gore ? koja je logika da grafička puše topli zrak u ventilator od CPU-a ? i sad ću morat nešto smislit i imat dodatni trošak zbog njihove gluparije da sve okrenu na najgori mogući način. chipset i hladnjak za CPU bi trebao biti u startu drugačiej podešen od grafičkinog, i to bi riješilo problem, a oni naprave da grafička stoji tako da upuhuje topli zrak prema CPU. mislim ono, ja koji i nisam neki informatički genije, kužim koji je to kretenizam. inače zimi mi nije prelazilo 62 kad sama igrao, ali sad su narasle temperature i jbg.
da bude stvar bolja kupi sam hladnjak za grafičku da snizim njenu temperaturu, jer mi se pržila na "ugodnih" 80 stupnjeva ljeti, čak nekad i više to niej bilo normalno kako je zvrjo taj hladnjak a ništa nije hladio grafičku, i sada kad sam to riješio sada su mi temperature CPU-a vee od Grafičkinih. hahaha riješiš jedno iskrsne drugo.
dakle 70 CPU, a grafička nečujna na 60 stupnjeva za sad maximalno što sam vidio na 50 posto snage venta, ej 50 posto, dakle ima još ohohoh fore za pojačat i snizit tu temperaturu ali nema potrebe jer je moja procijena da ni u 8 mjesecu neće preći 65 to je u odnosu na onih "ugodnih" 80 + velika baš velika razlika, bilo me strah da će mi riknut, e sada me strah za CPU jer bih volio da ne prelazi 60. mislim da to mogu riješit s jednim ventom koji će pičit po grafičkoj, samo moram vidit jel imaju ovi iz linksa šta tog tipa pa da ugradim.
https://www.links.hr/hr/hladnjak-g-skill-turbulence-ii-ftb-3500c5-d-za-memoriju-aktivni-050909177
jel bi bilo pomoći od ovoga, ali naravno ne bih hladio memoriju već bi nekako pričvrstio na dio kućišta da puše prema grafičkoj, što misliš ?
eh da, sad mi sinulo gledam ovu tvoji sličicu vidiš ovaj dio imam za stavit vent odmah pokraj CPU i nešto iznad grafičke tu lijevo, tu nemam ventilatora, dakle ispušni ne usisni dakle trebao bi stavit da ispuhuje topli zrak koji vjerojatno puše na grafu, šta misliš jel bi to pomoglo ? možda najbolje kupit jedan taj, za ispuhivanje i još jedan što će udarat po grafi centralno ? dakle mislim na ovaj od 120 MM što pokazuje jednu strelicu prema van, dakle 1 s lijeve strane odmah iznad kablova za internet i tipkovnicu. netom iznad grafičke i u ravnini s CPUom, naglašavam da kužiš o kojem pričam dakle ne pričam o nekom gornjem iznad CPU-a niti s boka desno, već lijevo u ravnini s CPU kao na slici da mi izbacuje topli zrak koji vjeorjatno baš tu ulazi u CPU. i dio vjerojatno s ove desne strane, ali siguran sam da bi i to bilo od dobre pomoći.