Pao mnozitelj na procesoru ?

poruka: 6
|
čitano: 1.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pao mnozitelj na procesoru ?????

evo ovo mi se danas desilo imam procesor AMD II phenom X2 550..... i kad sam ga kupio prije jedno pola godine sam mu odma otkljucao jednu jezgru

i sve je normalno radilo do sada na standardnoj frek... od 3.1GHz kao sto mozete vidjet na ovoj slici to je to

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/vasi-unigine-rezultati-tropics-benchmark/43667.aspx?page=1&jumpto=767916&sort=asc&view=flat

i dns mi je samo odjednom poceo kompjuter raditi usporeno kad ono upalim CPUZ i imam sta vidjeti

frekvencija je sada 1.6GHz :S

evo i slika ispod sadasnjeg stanja CPUZ

kao sto vidite na prvom linku na slici mozete vidjet da je mnozitelj 15.5 a sada je SAM OD SEBE pao na 8.0

probao sam restartat komp i to ali nista ne pomaze

moze li netko pomoci....

procesor sada procesor sada
Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pao mnozitelj na procesoru ?????

Udi u bios i vrati frenkvenciju rucno na staru postavku.

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pao mnozitelj na procesoru ?????

Izgasi u biosu opciju: Cool and Quiet tj stavi je na "disable"

on ti spusta mnozitelj ako ti proc "radi" u idleu, obično se ta opcija gasi kad se overclocka.. ili otključavaju dodatne "ispravne" jezgre da ne bi došlo do ovakvih prroblema koje imaš...

17 godina

Kada procesor nije opterećen, normalno je da se množitelj i frekvencija spuste, a kada radi nešto zahtjevnije onda se vrate na maksimum.

Npr. kod mene:

Mirovanje Mirovanje

Rad Rad

Kada pokreneš neku igru ili zahtjevniji program, povećava li se frekvencija kod tebe?

I zašto ti je napon na procesoru toliki? - 1,584V, ako dobro vidim.

Isto pod Start->Control Panel->Power Options provjeri da nije slučajno odabran "Power saver" pod "Preffered plans".

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 13:45 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne nije mi ukljucena ta opcija ''power saver''

al moguce je kaj ovaj kaze da je cool n quiet... ali ovo mi se prije NIKADA nije dogadalo i ovo je prvi put...

sve se usporilo,,,, uzas.... i evo sad pogledo opet i vratilo se na normalnu....

i kak da to napravim da mi se ne pojavljuje opet

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pao mnozitelj na procesoru ?????
Jooj kaže...

Izgasi u biosu opciju: Cool and Quiet tj stavi je na "disable"

Vec sam ti rekao...

no vjerojatno ti C and C ne reagira kako treba zbog tih otključanih jezgri.. pa na radnom se pali i gasi tj neovisno o opterećenju ili možda s zakašnjenjem pa kad nešto pokreneš dok on ne vrati proc na normalu tebi je sve usporeno...

i da definitvno smanji napon...možda ti se i pregrijava pod tim silnim naponom pa se C and C pali i pokušava snizit temperaturu i pod opterećenjem...

prvo na što sam naguglalo Smijeh

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/pii550/12.html

1,45v je dosta za 3,80 ... ne mora sad značit da ce i tvoj ici s tom voltažom na 3,80 ali to ti je neka okvirna..

potraži još malo sam... ono gore je za 2 jezgre.. s 4 99,9% ćeš trebat više napona ili manji clock od onoga s navedenog linka

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 15:38 (Jooj).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice