Nestao hard disk

poruka: 7
|
čitano: 2.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nestao hard disk

Pozdrav svima,

Do jučer mi je normalno radio kompjuter i kada sam ga pokrenuo čuo sam neobično škljocanje. Prilikom podizanja sustava, dobio sam poruku: System boot failure, insert system disk and press enter. Nisam se obazirao na tu poruku već sam restartao komp misleći da će to pomoći , kad ništa od toga. Primjetio sam na početnom crnom ekranu da pod SATA 1 nema mog hard diska. Ušao sam i u sistemtske postavke i mog hard diska nema. Čak sam i stavio windows instalacijski dvd al bezuspješno.

Nisam neki expert al mislim da mi je otišao hard disk (250gb). Jel se to može popraviti?

Jel mi može neko pomoći..savjet?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nestao hard disk

Mislim da je otišao u vječna lovišta!

Nadam se da si radio backup ili da nemaš puno bitnih stvari na njemu.

Ja bi ga još samo probala ukopčati u neki drugi komp pa probat (možda se podigne iako sumnjam) ili u ladicu čisto da ako ga komp prepozna spasis podatke sa njega

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Nestao hard disk

probaj skinuti hirens boot i zaprzi na cd pa bootaj s njega pa imas tamo dijagnostiku hard disca. mozda uspijes spasiti podatke. Link

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nestao hard disk

Ok, budem probao.

Hvala vam svima na savjetima i pomoći.

Javim se ovih dana.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nestao hard disk
Nažalost, nista od Hirens boot cd-a. Prilikom pokretanja sa cd-a, stalno je dolazila poruka: System boot failure,please insert system cd, tako da nisam uspio nista napraviti a kamoli spasiti svoje stvari sa hard diska. Al ipak hvala vam na savjetima.
Dal se možda stogod može spasiti sa hard diska ako crknuti hard odnesem nekom strucnjaku?
P.s jel mi možete preporuciti koji hard da kupim? Čuo sam da su Western digital super, sto se kvalitete tiče a to mi je bitno.
17 godina
Nestao hard disk

Pa moras prvo u biosu nariktati da ti boota sa cd jer vjerojatno to nije stavljeno. Sa koliko novaca raspolazes za hard disc?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nestao hard disk
Naravno da sam narihtao. Lova nije u pitanju.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice