Nema singnala na monitoru,a novi komp

poruka: 15
|
čitano: 1.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedan problem, jucer sam si sklopio novi komp i kada sam ga pokusao upalit, na monitoru se samo upalilo "nema signala"

Specifikacije:
ASRock b450m hdv
Ryzen 5 2400g
AMD rx 580 
EVGA 500 80 Bronze
8 GB DDR4 Gskill 3200mhz

Pogledao sam i spojio sam sve kablove tocno, kada upalim komp sve se pocnce vrtiti samo sto nedobijem signala na monitoru, pokuso sam i koristeci vga na maticnoj, resetiro sam CMOS, isprobao sam na drugom monitoru, pokuso sad koristiti oba ram slotova na maticnoj, , koristio sam i anti staticnu mansetu dok sam gradio komp i provjerio sam i procesor mi je dobro ubacen.

Ja neznam sto bih napravio jos, satima gledam tutorijale i forume na sto bi moglo biti problem i isprobao sam to sve sto sam vidio i lagano ludim i nista nije pomoglo, pokuso sam isto samo upalit komp ukljucena samo maticna, cpu i napajanje i nakon sto sam to napravio dodao ram i nisam imao srece.
molim ako ko ima koristan savjet sto da napravim nek mi se javi

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Nema singnala na monitoru,a novi komp

Slikaj matičnu da vidimo kako si to sve pospajao.

16 godina

Jesi spojio napajanje na graficku?

I’ll tell you a DNS joke but be advised, it could take up to 24 hours for everyone to get it.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mislim da ti je ploca krepana jer ne daje signal na niti jednom video izlazu-lp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 2 hvala 0
8 godina
protjeran

da nisi prišarafio matičnu ploču točno na lim kućišta bez podloški ?

to se često zna dogoditi neopreznima...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...

da nisi prišarafio matičnu ploču točno na lim kućišta bez podloški ?

to se često zna dogoditi neopreznima...

kaj ti ih stavljas? lol a meni dajes td? a ja promjenio ploca vise nego sto si ti u zivotu procitao recenzija

Vijci bi trebali napraviti električni kontakt s metalom na matičnoj ploči, uzemljiti matičnu ploču na kućište.Višenamjensko uzemljenje poboljšava stabilnost sustava i smanjuje mogućnost iskrenja između matične ploče i kućišta, ili matične ploče i PSU-a, ako se pojavi bilo kakvo statičko nakupljanje.

Ako koristite podlošku provjerite je li ona odgovarajuće veličine i koja je provodljiva (npr. Neizolirajuća).Ako matična ploča nije električno povezana s kućištem, postoji mogućnost da dođe do pada napona između kućišta i matične ploče, tako da sada imate ogromni kondenzator odvojen tim podloskama.lp

Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2019 11:33 (Stjepanj).
16 godina

reci ti njemu Roki! 

17 godina
luka0987 kaže...

molim ako ko ima koristan savjet sto da napravim nek mi se javi

Jesi spojio ATX 12V konektor na matičnoj sa napajanjem?

16 godina
neaktivan

mi smo tu dežurni za one koji su na forumu od 0 do 3 dana i dolaze samo kad vrag odnese šalu. kako si se tek izlegao iz jajeta, nekoliko uputa:

> fotografije (dorađene ovalima i strelicama s opisom)

> konfiguracija (tu si prošao. ok.)

> OS (ponajviše radi drivera iliti pogonskih programčića)

proučio literaturu i postupio u skladu s njom?

> bio dobar i vjeran drug, radišan, skroman, pošten?

> spreman na sve?

k nama se dolazi tek kad si na korak od provalije utapanja tuge u čaju, odlaska šamanu i držanja crne kokoši pod lijevim pazuhom u noći puna mjeseca. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kaj ti ih stavljas? lol a meni dajes td? a ja promjenio ploca vise nego sto si ti u zivotu procitao recenzija

Vijci bi trebali napraviti električni kontakt s metalom na matičnoj ploči, uzemljiti matičnu ploču na kućište.Višenamjensko uzemljenje poboljšava stabilnost sustava i smanjuje mogućnost iskrenja između matične ploče i kućišta, ili matične ploče i PSU-a, ako se pojavi bilo kakvo statičko nakupljanje.

Ako koristite podlošku provjerite je li ona odgovarajuće veličine i koja je provodljiva (npr. Neizolirajuća).Ako matična ploča nije električno povezana s kućištem, postoji mogućnost da dođe do pada napona između kućišta i matične ploče, tako da sada imate ogromni kondenzator odvojen tim podloskama.lp

ti ih znači ne stavljaš ?

mogu biti i plastični...

kad sam ja početkom devedesetih sklapao računala morali smo vezati bakrenom žicom ruku za radijator zbog statičkog. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2019 18:07 (Anđeo bez falinge).
13 godina
protjeran
Psihijatru to nije podloska, vec vijak.lp
Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Pa jel ti ima i jedan beep kad upalis komp
AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

podloška je plastična a vijak je metalni, isti klinac.. ranije nije ni bilo vijaka već samo plastičnih "podloški", "stari iskusni majstore"

psihologija nema izravne veze s psihijatrijom...

16 godina
Stjepanj kaže...

- ne, nego odstojnik.. vijak/šaraf je nešto drugo kao što je matica nešto treće dok različiti nazivi postoje upravo zato da bi razlikovali.. stvari po nazivu :) i da bi time izbjegli nesporazume (dok se s anđelima ne vrijedi objašnjavati..)

tema, problem sklapanja novog.. za početak, sve mora biti ispravno. Novo je vjerojatno ispravno ali ne mora biti, tj zato i postoji garancija. Drugi uvjet, mora biti kompatibilno, .. recimo da je, ali npr mbo-bios vs cpu? .. ponekad je potrbno flashati bios da bi prepoznao cpu. To sve piše u manulau, support, ram-cpu.. i to juzer treba znati prije kupnje, prije sastavljanja.

ako je nešto pogrešno spojeno, npr uguravaju ljudi 12v-mbo u vga i obrnuto jer im izgleda slično, uguraju dodatnu vga ali spoje monitor na onboard itd. ili ultimativno slaganje računala koje sam vidio, spojena dva hdda sata data kablom, ne na mbo.. tako da mada nam izgleda da juzer ne može pogriješti oni ipak nađu način.

u čemu je problem? .. ovako to nećemo saznati, jer juzer mora imati ispavan kompatibilan pc da bi nrp testirao cpu-ram-mbo-napajanje.. a to 99% nema ili sve komponente na lageru za zamjenu. Ako je kvar npr mbo, kako to potvrditi? Bez drugog računala na kojem bi npr provjerili ostale komponente nikako.. a ako se i reklamira u trgovini poželjno je znati konkretno, jer ako je kupljeno po komponentama tad se tako i reklamira (odbijaju biti besplatni testeri-diagnostičari i sl. tj ovisi o njihovoj dobroj volji..).

-provjeriti sve, rastaviti, sastaviti.. počne se sa golom mbo, cpu, napajanje.. i proba se paljenje, neki alarm.. (spojen pc speaker ili led..) bez rama ne može raditi ali alarm mora biti itd.

možda je pogrešna pozicija jumpera za clrcmos mada to već godinama nije tvornički tako, možda je svinut pin-kontakt cpu-mbo, možda neispravno napajanje, možda loš frotnpanel kablovi ili sami jumperi-žice koje juzer treba spojiti za audio, usb, power-on/of, reset.. npr kratkospojen reset.. (npr pcspeakreom.. svašta se može pronaći..).

pa do tog da je npr crknut cpu prodan, jer i trgovci su ljudi koji imaju pristup nekoj robi...

-možda nekompatibilan ram, bez rama nema paljenja, ne mora biti neispravan. itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran

uh, hvala na objašnjenju što bi sve moglo poći krivo.. 

možda još nešto ?!

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice