Mrtav laptop?

poruka: 6
|
čitano: 2.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Mrtav laptop?

Radi se o laptopu Acer Aspire 5552G koji je do danas popodne radio sasvim normalo.

Uglavnom, upalim ga i čuje se onaj nekakav klik i dalje ništa, ekran crn i čuje se samo ventilator. Ne svijetli lampica HD-a ali probao sam ga stavit u drugi laptop i on radi.

Također sam spojio laptop na eksterni monitor i ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 17:31 (5220).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Mrtav laptop?

- Vjerojatno ti je otišla matična, nosi u servis.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 18:48 (Valentin17).
14 godina
koliko bi to bilo isplativo popravljati na laptopu starom oko 2.5 god?
17 godina
odjavljen
5220 kaže...
koliko bi to bilo isplativo popravljati na laptopu starom oko 2.5 god?

Vjerojatno ne pretjerano. Možeš pokušati naći gdje je baterija od BIOS-a i promijeniti je. Neki laptopi se tako znaju ponašati ako im je prazna baterija od BIOS-a, a ostali su bez bez napajanja i bez glavne baterije.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
neaktivan

Imao sam i imam isti problem sa emachines E642G.Posto sam dosta cackao na internetu i proucavao resavanje raznoraznih hardverskih problema,naletim na jedno resenje gde neki "strucnjak" preporucuje stavljanje grafičke ploče(neispravne) sa nekog računara u rernu na 200 C deset minuta jer je navodno neki lem na pločici popustio i ovaj tretman će ga popraviti.Ali kako da stavim moj plastični emachines u rernu na deset minuta?Ja upalim komp,uvijem ga u ćebe i ostavim petnaestak minuta da radi.Kad sam ga izvadio iz ćebeta bio je sav usijan pošto hladnjak nije mogao da radi kako treba.(Znaci zagrevanje je urađeno bez stavljanja u rernu).Nasilno ugasim komp i posle deset sekundi ga ponovo upalim i gle cuda,lampica od hard diska poce da trepti(ranije nikakav znak zivota nije pokazivala,ni ekran-nista osim ventilatora).Sistem se dize normalno i sve radi super i ok.Sutra dan probam da ukljucim kompjuter,opet ista stvar-nece da radi,samo ventilator se cuje.Opet u ćebence 20-ak minuta i onda pali-gasi al sad iz 3-4 puta komp opet zavrti hard i pojavi se slika.Za sada radi,dokle?Ne znam.Samo sam u međuvremenu usavrsio zagrevanje kompa bez ćebenceta već kad ga upalim stavim fen za kosu na ventilator koji usisava vazduh i zagrejem ga za2-3 minuta i ova "seoska tehnika"ukljucivanja racunara i dalje šljaka.

15 godina
Mrtav laptop?

pumukli

- Ništa od toga, kao i sam vidiš to je kratkotrajno riješenje samo se zaje.. s time bezveze.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice