Monitor prikazuje okomite linije.

poruka: 6
|
čitano: 3.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Bok

Sređujem kompiću neku staru kantu i nakon prve instalacije windowsa, XP Home (njegovi) Na monitoru mi se pokažu okomite linije bijelo plave ili bijelo sive.

Nemogu ništa napraviti osim restart, stavio sam i sve drivere i opet isto.

To se događa oko svakih 5 min nakon sto upalim komp.

Mislio sam da su windowsi, pa sam stavio svoje XP pro a tu mi se več smrzo kod instalacije windows-a na nekih 25 min do kraja.

Oba su SP2.

Probo sam flashat bios ali nema te amtične na netu ima samo ova PCCHIPS M754L a meni treba za ovu PCCHIPS M754LMR+.

Skinuo sam i pokušao flashat sa ovim PCCHIPS M754L ali kaže incorect bios tak da sam tu stao.

Inače ploča ima VGA onboard.

Probat ću stavit neku staru PCI gafulju pa onda vidjet, nemam je trenutno kod sebe.

Ideje su dobrodošle.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Monitor prikazuje okomite linije.

recimo da ti je problem grafička... meni se slično dešavalo na atijevoj grafičkoj. međutim, nekako se samo od sebe popravilo... probaj taj komp pokrenuti u safe modu, i onda pogledaj u ms configu ako je u pitanju dumprep 0 -k ili -u...

inače, ako ti se ne da sam restartati svaki put kada ti dođu te linije stisni pri startanju kompjutera f8 i tamo stavi da ti se restarta samo...

pogledaj u device manageru ako ti nešto fali...

ako je kojim slučajem dumprep, reci pa stavim linkove i dodatne savjete...

17 godina
autorov komentar

Evo slike da vidite stoku.

Probat ću ovo gore pa javim

Evo slike da vidite stoku. Evo slike da vidite stoku.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 15:16 (Exploder).
17 godina

Koliko ti je memorije dijeljeno za grafiku ? Probaj ju smanjit, pa ponovit instalaciju. Sa dodatnom PCI grafuljom nećeš imat problema ( ako je ispravna :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imao sam slican problem, probaj izvadit jedan modul memorije (ako ih imas vise) ili zamjenit postojeci, naime, kad god je memorija potegnula vise rama tu bi se sve zablokiralo kao i kod tebe s tim linijama, problem je bio sto je jedan modul rama bio brzi od drugog (i od razlicitih proizvodaca) i tu je dolazilo do konflikata, izvadio sam jedan modul i sve je proradilo bez greske, nadam se da ce ti sto od ovoga pomoci.

17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Evo slike da vidite stoku.

Probat ću ovo gore pa javim

Prvo proveri na koliko bita je boja podesena,screenshot mi izgleda da je ispod 32-bita.Ako to nije prb. onda probaj staviti malo starije drivere za grafu
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice