Imam problem. Kupio novi PC i kad ga stavim u sleep mode na starom pcu bi se ugasile sve lampice dok na ovome blinka jedna na prednjoj strani. Ima li sofisticiranijeg riješenja od prekrivanja lampice flasterom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
podešavanje BIOSa ili promjena jumpera na koji je spojena ledica.. (dva para, msg i normal mod kako god ih nazvali..)
podešavanje BIOSa ili promjena jumpera na koji je spojena ledica.. (dva para, msg i normal mod kako god ih nazvali..)
Mislija sam ti poslat PP pošto je bilo i za očekivati da ću od tebe prvog dobit odgovor. Prekopao sam bios i nema te opcije. Navodno se sve asusove tako ponašaju. Ako želim izgubiti to blinkanje u sleepu izgubio bi i da svijetli kad je upaljen. Koliko teško je bilo ubaciti tu opciju u bios. Ugl hvala na odgovoru.
Ima li sofisticiranijeg riješenja od prekrivanja lampice flasterom?
Uvijek, ako PC nema naljepnice na kućištu, otvoriš ga i otpojiš tu lampicu, onda neće raditi nikako, pa si miran.
U BIOSu i preko jumpera možeš mijenjati "načine spavanja" između S1, S3 itd. itd., ali još se nikad nisam susreo sa opcijom koja gasi lampicu.
ps. možeš PC umjesto u sleep, stavljati u hibernaciju.
-pogledaj FP jumper-konektore.. npr dali je MSG ili PWR.. obično od 10pinova, koristi se 6 sa zvučnikom (koji može biti odvojeno).
-dok postavke u BIOSu mogu biti npr green power (npr napon na USBu za punjače), WOL itd. s UEFIjem još dodatno te stvari preuzima OS dok bi u legacy modu kontrolirao BIOS.
.. morala bi postojati neka kombinacija koja radi klasično power-on/off ... ali tko zna, čačkaj..
Ubacio u hibernate i vidim da ne svijetli više. Istina da mu treba da se pokrene kao da sam opet na hdd ali ne smeta jer je možda i bolje ovako. Manje struje troši.
Hvala obojici na savijetima!
Ubacio u hibernate i vidim da ne svijetli više. Istina da mu treba da se pokrene kao da sam opet na hdd ali ne smeta jer je možda i bolje ovako. Manje struje troši.
Hibernacija ti je s hardverskog aspekta identična isključivanju (da ne kažem gašenju
) računala. Razlika je u tome što se kod hibernacije cijeli sadržaj RAM-a zapisuje na disk, dok se kod običnog isključivanja/uključivanja OS iznova učitava.
Hibernacija ti je s hardverskog aspekta identična isključivanju (da ne kažem gašenju
) računala. Razlika je u tome što se kod hibernacije cijeli sadržaj RAM-a zapisuje na disk, dok se kod običnog isključivanja/uključivanja OS iznova učitava.
Hvala na pojašnjenju. Evo dolazi prva noć hibernacije