u pitanju je Acer Aspire E15, E5-575G-58A7
ukratko, laptop sam ostavljao par dana na sleep modu. Neki dan nakon sto sam legao, laptop se sam od sebe wake up-ao i prikazao se ekran da upisem sifru. Pomislio sam da se mis slucajno pomaknuo nekako, pa se zato upalio, nakon cega sam ga ugasio skroz na shut down.
Ujutro kad sam ga krenuo upaliti, ventilator se cuo kao kad odraduje neki zahtjevniji proces, tipa dok igram neku igricu. To je trajalo svega 5 sekundi nakon cega se ventilator ugasio u potpunosti kao i kompletan laptop.
Kad pokusam stisnit power button, ventilator se cuje na 1 sekundu, indikator tj. lampica koja pokazuje da li je laptop upaljen takoder zasvijetli na 1 sekundu i nakon toga se ne dogodi nista. Dok je punjac ukljucen, njegov indikator takoder normalno pokazuje da se baterija puni.
Gledao sam tutorijale po youtube-u, na sluzbenim Acer stranicama i dosao do negdje sedme stranice na google pretrazivacu.. otvarao sam laptop, iskopcavao bateriju i drzao power tipku da se izvuce sva struja, bateriju pokusao resetirati na predvidenu tipku na pozadini laptopa. Pokusao sam sa punjacem i bez punjaca, vadio sam onu bateriju (ista kao sto ide u sat za ruku) sa maticne ploce, stavljao ju nazad..Promjenio sam pastu na grafickoj i procesoru, sklopio sve nazad.
Sve to ali bezuspjesno. I dalje kad stisnem power tipku, cujem ventilator kako se pokrene i stane, lampicu kako zasvijetli i ugasi se.
Da li je tko bio u slicnoj situaciji?
Ima li netko bilo kakvo rijesenje?
Unaprijed hvala..