Laptop se grije i gasi. pomoc.

poruka: 4
|
čitano: 2.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poz

Prije 1,5 godinu sam kupio Acer Aspire 6530. Sve je bilo super do prije 3 dana.  Tog dana je munja udarila pored moje kuce i crknuo mi je ruter i mreza na laptopu. Mrezu sam uspio zamjeniti i sve je bilo ok. Nakon toga sam odlucio da nadogradim bios. Skinuo sam program za nadogradnju s oficijalne Acer stranice i pokrenuo nadogradnju. Iscitao je sadasnju verziju, napravio backup i prije nego je krenula nadogradnja biosa komp se sam ugasio, dobio sam plavi ekran, crash, error isl.. Nakon toga sam resetirao komp i radio je 5 min pa se sam ugasio. Mislio sam da sam zeznuo nesto bios pa sam odlucio da ponovo instaliram BIOS i OS. Formatirao sam disk, uradio nadogradnju OS pa BIOSA, ali opet problem sa rusenjem racunala. Instalirao sam Everest i on mi pokazuje veliku temperaturu. Dakle komp radi 10-15 min, procesor bude opterecen 30, 40%, slusam muziku ili gledam video a temperatura ode na 95 stepeni i komp se ugasi.. E sad mene zanima sta bi moglo biti ....

1) Munja zeznula stvar ?

2) Kada se komp ugasio prije pocetka nadogradnje biosa stvar se zeznula ?

3) Nesto trece je u pitanju i ovo pregrijavanje se pocelo desavati samo slucajno u vrijeme kada je udarila munja pored kuce te prilikom rusenja kompa za vrijeme nadogradnje biosa  ?

Sve ostalo funkcionise extra osim sto se komp zagrije na 95 stepeni i ugasi prilikom opterecenja procesora od 30% ...

Ima li neko ideju, hvala ?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zasto ne flashas bios sa cd-a...........ž

A ne sa nekim programima.............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zato sto acer tako savjetuje. to sam skinuo na njihovoj stranici. cisto sumnjam da bi proizvodjac stavljao nesto sto ne valja iako me zeznulo, ali mislim da nije to jer nije uspio pokrenuti nadogradnju biosa prije nego se srusio. u suprotnom mislim da nebi nikako mogao pokrenuti OS.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Laptop se grije i gasi. pomoc.
MrShadow kaže...

zato sto acer tako savjetuje. to sam skinuo na njihovoj stranici. cisto sumnjam da bi proizvodjac stavljao nesto sto ne valja iako me zeznulo, ali mislim da nije to jer nije uspio pokrenuti nadogradnju biosa prije nego se srusio. u suprotnom mislim da nebi nikako mogao pokrenuti OS.

Probaj na njihovom forumu ostavit pitanje, mozda ces imat vise srece

Google IS your friend!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice