Poz
Prije 1,5 godinu sam kupio Acer Aspire 6530. Sve je bilo super do prije 3 dana. Tog dana je munja udarila pored moje kuce i crknuo mi je ruter i mreza na laptopu. Mrezu sam uspio zamjeniti i sve je bilo ok. Nakon toga sam odlucio da nadogradim bios. Skinuo sam program za nadogradnju s oficijalne Acer stranice i pokrenuo nadogradnju. Iscitao je sadasnju verziju, napravio backup i prije nego je krenula nadogradnja biosa komp se sam ugasio, dobio sam plavi ekran, crash, error isl.. Nakon toga sam resetirao komp i radio je 5 min pa se sam ugasio. Mislio sam da sam zeznuo nesto bios pa sam odlucio da ponovo instaliram BIOS i OS. Formatirao sam disk, uradio nadogradnju OS pa BIOSA, ali opet problem sa rusenjem racunala. Instalirao sam Everest i on mi pokazuje veliku temperaturu. Dakle komp radi 10-15 min, procesor bude opterecen 30, 40%, slusam muziku ili gledam video a temperatura ode na 95 stepeni i komp se ugasi.. E sad mene zanima sta bi moglo biti ....
1) Munja zeznula stvar ?
2) Kada se komp ugasio prije pocetka nadogradnje biosa stvar se zeznula ?
3) Nesto trece je u pitanju i ovo pregrijavanje se pocelo desavati samo slucajno u vrijeme kada je udarila munja pored kuce te prilikom rusenja kompa za vrijeme nadogradnje biosa ?
Sve ostalo funkcionise extra osim sto se komp zagrije na 95 stepeni i ugasi prilikom opterecenja procesora od 30% ...
Ima li neko ideju, hvala ?