Radi se o jednom starijem laptopu IBM ThinkPad R40e. Orginalno ima ugrađenu 1 pločicu od 256 Mb - DDR 266 Mhz SDRAM SO DIMM (PC2100). Zatim sam stavio drugu (nova s garancijom) od 512 Mb - DDR 400 Mhz SDRAM SO DIMM (PC3200) od koje prepoznaje samo 256 Mb tj. pola memorijske vrijednosti bez obzira je li ta pločica sama u laptopu ili u paru s prvom. Laptop podržava čipove do 512 Mb i ukupno do 1 Gb RAM-a. Bios sam flashao na zadnje izdanje, ali nije pomoglo. Je li postoji uopće nekakva mogućnost da dobijem tih 256+512 Mb?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radi se o jednom starijem laptopu IBM ThinkPad R40e. Orginalno ima ugrađenu 1 pločicu od 256 Mb - DDR 266 Mhz SDRAM SO DIMM (PC2100). Zatim sam stavio drugu (nova s garancijom) od 512 Mb - DDR 400 Mhz SDRAM SO DIMM (PC3200) od koje prepoznaje samo 256 Mb tj. pola memorijske vrijednosti bez obzira je li ta pločica sama u laptopu ili u paru s prvom. Laptop podržava čipove do 512 Mb i ukupno do 1 Gb RAM-a. Bios sam flashao na zadnje izdanje, ali nije pomoglo. Je li postoji uopće nekakva mogućnost da dobijem tih 256+512 Mb?
Koliko vidim da je vaš laptop da memoriju podržava kao što si naveo " Laptop podržava čipove do 512 Mb" i neidu više jer su to stariji tip. A Bios kojeg si stavio samo dobiješ bolju perfomansu. Može raditi na Linux, win 98 i Win XP bar se zadovalja s radom memoriju do 512mb.
Ma sve štima, radi XP bez problema, ajde dobro ipak malo šteka tako da patim za onih 256 Mb koje imam, ali mi fale. 
Možda netko ipak ima kakvu ideju?
.
.
Covjek je rekao da mu prepoznaje samo pola bez obzira u kojem slotu je memorija, ne da mu ne prepoznaje uopce...
Vjerojatno je stvar da ne podrzava double sided memoriju. U takvim slucajevima racunala vide samo pola. Nije ni prvi ni zadnji put. Imao sam i takav problem. Na novijem racunalu je cijeli kapacitet prepoznat, na starijem koja to ne podrzava samo pola.