Kvar racunala

poruka: 12
|
čitano: 2.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Kvar racunala (pomoc brzo)

Znam da sam 100 % fulo mjesto za temu pa nek je admin prebaci ako hoce ali pola sata sam trazio i nisam mogo nac bolje mjesto da je stavim.

Uglavnom komp mije star 10 mj spec: amd fx 6300,kuciste spire savit (puno coolera za gaming),amd radeon r7 260x 2 gb, ram kingston 2x4gb,napajanje atx 600w,hdd seagate 1tb i maticna am3+ asrock 970 pro3

Dakle igro sam bf3 sa frendom kojih 2 sata max i tad sam osjetio cudni miris koda je nes izgorilo u kompu i tad se izgasio i vise se nece upalit..

Ako neko moze rec sta mu je bilo i oce garancija to pokrit ako nemam original windowse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Napajanje. Trebalo bi proći pod garanciju.

btw. baš me zanima, pa ako možeš pogledaj koje točno napajanje imaš. 

atx 600w nije ime napajanja, pogledaj na njemu piše koji je proizvođač i model.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 20:58 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pise na racunu atx linkworld black power 600 w sad nez jel to neka marka il sta al eto

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kvar racunala (pomoc brzo)
bexxxxxx kaže...

Pise na racunu atx linkworld black power 600 w sad nez jel to neka marka il sta al eto

I mislio sam. To napajanje je škart ala MS. Imaš sreće da nije krepalo do kraja i povuklo ostale komponente na vječna lovišta. Nosi to na garanciju i drugi put kupi pošteno napajanje, pa nećeš imati ovakvih problema.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
10 godina
neaktivan
Kvar racunala

Hvala na pomoci :)

Samo zadnje pitanje dali kad ga odnesem na garanciju oni to poprave ili stavljaju novo? I kolko bi mi w napajanje bilo dosta za ove komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kvar racunala
bexxxxxx kaže...

Hvala na pomoci :)

Samo zadnje pitanje dali kad ga odnesem na garanciju oni to poprave ili stavljaju novo? I kolko bi mi w napajanje bilo dosta za ove komponente.

Dobit ćeš novo, to se ne popravlja. 

Dosta ti je 400 W, ali pravih 400. Ovo tvoje na papiru ima 600, a pitanje je može li dati 300.

Ovako nešto bi ti bilo sasvim dovoljno.

10 godina
neaktivan

Hvala jos jednom :)

10 godina
neaktivan
Kvar racunala

Evo danas sam odnjeo pc na popravak i ustanovili su da je napajanje otislo,opet su mi htjeli uvalit isto al novo pa smo napravili kompromis i rekao sam da mi stave cooler master b500 500 w napajanje i da cu morati nadoplatiti oko 200 kn.

Zanima me dali je to napajanje sad dobro i oce pasat na moje komponente?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

To napajanje proizvodi dosta veliki ripple pod većim loadom (12v pada na 11.4v) i opet riskiraš sranje.

Uzmi normalno napajanje, kao što je kolega gore preporučio. Nek ti vrate pare pa ga naruči iz nekog webshopa ako oni nemaju ili su nesposobni naručiti.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Kvar racunala

B500 je solidno napajanje i pasat će s komponentama u tvom računalu.

Ne trebaš se brinuti. Sve će šljakati baš kako treba.

EDIT:

Vidim da su ranije revizije ovog napajanja radile probleme pa, pošto ne znam koja će te revizija zapasti, probaj ga izbjeći.

Kako kaže kolega Sum of all Fears, idi na neku sigurniju varijantu koje su ti ranije preporučene.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 13:16 (cro_blue).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kvar racunala

Kupio sam sad to napajanje nisam imo bas nekog izbora bio je ili cooler master ili zalman ili corsair za koji nemam novaca...

Garancija mi je ostala tako da mislim da sam i dalje siguran pa eto ako rikne javim se hahah :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Sretno, ali ako ti spali MBO ili grafičku, nemoj reći "niste mi rekli"...

Taj CM ti ne može isporučiti traženu snagu na ravnim naponima... Nema šanse.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 20:02 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice