Kvar prilikom paljenja

poruka: 5
|
čitano: 830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kvar prilikom paljenja

matična asus p5q 775, intel p45
intel core 2 duo e8400
4 gb rama 2x2 pc 6400 corsair cp
grafa radeon hd 4870 512mb ddr5 pcix
chieftec 550w eps
kućište thermaltake soprano
hard wd baracuda 500gb

krenem upaliti komp fanovi se zavrte i štanga... nikakva slika na ekranu...

otvorim pogledam malo. propušem. upalim , resetiram par puta i sve radi

ugasim i sledeći dan idem upaliti i opet ista priča....

beepova nema nikakvih, kad je radio radio je normalno (ništa usporeno ili da je dolazilo do pregrijavanje i bilo kakve nestabilnosti)

prošle godine je isto bio na servisu i bio je problem u reset switchu koji je bacao komp u loop neprestano...i tu mi je rečeno da odlazi "elektronika kućišta" (što mi je baš i nije najjasnije objašnjenje)...uglavno to se riješilo.. sad se ponvalja dosta sličan kvar...

meni nekako ovo smrdi na napajanje ali ako je pokrenuto računalo vrtilo bf 3 i 4 kad ga cucla i grafa opet možda i nije

molim savjet

ps: odneseno je na servis/dijagnostiku

0 0 hvala 0
14 godina
Kvar prilikom paljenja

Moguće da je keks RAMa u komi, pa onda izvaditi jedan, probat s jedim, ako nejde isto s drugim i vidjeti situaciju (mislim da sam imao "istu" situaciju).

tommek81 kaže...

ps: odneseno je na servis/dijagnostiku

Javi što će biti :)

EDIT:

Da ne kreiram bezveze novi reply na temu,

evo samo bih nadodao da sam imao "neugodno" iskustvo s tim tvojim odabranim kučištem u smislu da je teško za nosit ko vrag, onako ogromno je i malo ... ne znam, jednostavno sam dušu ispustio kada sam to nosio uz i niz 12 - 15 stepenica u kući :) (čak bi rekao da stranica kučišta ima oko brat bratu 10 do 15 kg :D )

kvaliteta, baš se ne razumijem u to, ali u jedan dan koliko je bilo kod mene, mogu ti reći da se ćini VRLO kvalitetno i super kučište (dobro "prigušava" zvuk ventilatora).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 11:09 (ContoNick).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvar prilikom paljenja

javim odmah

eh da

molio bih za savjet sa čime zamijeniti (ako je to u kvaru i iz adm-a):

grafičku
napajanje
matičnu

hard (makar iskreno sumnjam)

kućište sam već odabral http://3.bp.blogspot.com/-7kvL1bOk3UU/UDNfmMqeugI/AAAAAAAAAGk/DXKRl_G3I74/s1600/fractal-design_define-xl_finished.jpg da lepo izgleda u boravku

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 10:52 (tommek81).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvar prilikom paljenja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kvar prilikom paljenja
tommek81 kaže...

prošle godine je isto bio na servisu i bio je problem u reset switchu koji je bacao komp u loop neprestano...i tu mi je rečeno da odlazi "elektronika kućišta" (što mi je baš i nije najjasnije objašnjenje)...uglavno to se riješilo.. sad se ponvalja dosta sličan kvar...

Elektronika kućišta?!{#} 

Nadam se da ga nisi odnio u isti servis. Pa dođavola svi servisi su isti....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice