Kvar- matična il procesor?

poruka: 11
|
čitano: 3.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

dakle ovako...radi se o jednom HP-ovom stolom računalu.

problem je bio jos pred par dana kad je crklo napajanje, navodno zbog grmljavine-visokog napona..što li..

međutim..nakon promjene napajanja sve je uredno radilo do sada...e sada...znaci, upali se komp ventovi se vrte i sve al slike na ekranu nema

pokušao sam promjenit grafu, probao sam drugo napajanje, zamjenio sa rame, resetirao CMOS...onda sam probao izvadit SVE rame da vidim hoce li pištat..i je, pištalo je...hm..sad više neznam šta je? da je matična crkla-zar bi pištala pri greški sa ramima? il je ipak procesor? kako da to ustanovim?

TiONiO

0 0 hvala 0
16 godina

Pa ako pišti znači da je matična ok,onda je procesor cikno 99%..

Softwer

0 1 hvala 0
16 godina
Re: Kvar- matična il procesor?

pištala je kad sam joj povadio rame..inače ne pišti..

znaci da je ona uredu, procesor je krivac?

TiONiO
13 godina

Možda je monitor u kvaru. Probaj sa drugim monitorom ili sa drugim kablom za monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 20:33 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ma probao sam vec na 3 monitora..i promjenio 4 kabela :) vjeruj mi, sve sam probao..i diskove sam odspoio, probao stavit drugi disk..pržilicu sam maknuo..sve sam maknuo na kraju osim ploce i proca :P i napajanja koja sam evo vec 3 promjenio :P

TiONiO
18 godina

Ima li na ploči koji napuhan (nabrekao) kondenzator? Pogledaj to.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Matična ili procesor, jedno od tog dvoje je u kvaru. Moguće je da ti je pokvaren PCI E utor za grafičku karticu. Probaj posuditi procesor pa ćeš znati za sigurno šta ti je otišlo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ne vidim problem sa kondenzatorima na ploci

ima intergriranu grafiku..probao sam i sa intergriranom i sa 2 dodatne grafe...i ništa

EDIT: eh da..treba sad nac negdje procesor -.-

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 21:01 (Tionio).
13 godina

Imo sam iste simptome kao i ti i kod mene je bilo problem maticna. Isto tako sam bio sve izmjenjao i kada vise nisam znao sta cu odnio majstoru i on ozivljavao maticnu i evo radi. Tako da ja smatram da je maticna u kvaru.

0 0 hvala 0
16 godina
ZareCro kaže...

Imo sam iste simptome kao i ti i kod mene je bilo problem maticna. Isto tako sam bio sve izmjenjao i kada vise nisam znao sta cu odnio majstoru i on ozivljavao maticnu i evo radi. Tako da ja smatram da je maticna u kvaru.

znaci da ju stavim u pečnicu na lagano?

TiONiO
14 godina

ne dok ne testiras proc,.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice