Kompjuter se gasi

poruka: 10
|
čitano: 1.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi
Ovako jutros da upalim svoj racunar ali ja ga upalim i on dodje dizanja Windous-a ono Loading i ugasi se,moram ga iskljucit iz struje pa sacekat 10 sekundi i da ga opet ukljucim i opet isto se ugasi nmgu ga nikako upalit.

0 0 hvala 0
16 godina
Kompjuter se gasi

koji su windowsi u pitanju?

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi
win 7 32 bit

0 0 hvala 0
16 godina
Kompjuter se gasi

90% sam siguran da je problem u napajanju pošto sam imo isti problem, probaj posudit neko jače, ukoliko nije do toga probaj izvadit sve rame i stavit u slot najblizi procesoru pa ukljucit samo sa tim jednim (imao sam problem na visti kojeg sam na taj način riješio) nakon toga instaliras najnovije drivere i vracas rame jedan po jedan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi
Imam 1 gb Rama i napajanje 350 W dal moze bit da je do Windousa? da ga reinstaliram i mozel bit do HDD?

0 0 hvala 0
16 godina
Kompjuter se gasi

reci ostatak konfiguracije

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

pre svega, izvinjavam se sto ovako upadam u temu (da ne otvaram novu a muci me skoro isti problem),naime: cesto mi se zna dogoditi da komp. jednostavno ``smrzne``,ne pomaze mu nista osim restarta...kad radi,radi vise nego odlicno...ali kad mu se neda,zna zaglaviti i po 2-3 puta za 1h....evo danas npr cijeli dan ide kako treba.temperature su mi u granicama normale cpu 42c,graf.32c,hd33c itd (pri zahtjevnijim igrama temp skoce jos nekih 15ak c,ali mislim da to nije problem jer se smrzavanje obicno desava dok sam na netu ili tak nekim ``sitnim`` stvarima)

memoriju sam testirao sa mem test,nakon neka 2-3h nije otkrilo nikakav problem,hd sam testirao sa onim programom sto dolazi uz win,ni tu nije bilo nista..jos je ostala graficka,maticna i napajanje (pod uslovom da je ono sto sam vec provjeravao ok).da napomenem,komp sam nosio na servis,kod njih je bio neka 24h,oni su nesto caprkali,ocistili,sredili drajvere i kao kod njih nije blokirao,ja samo sto sam doneo u stan opet ista prica,medjutim rekli su mi da im je napajanje sumnjivo.....iskreno nisam ih bas skontao...e sad me zanima dal je moguce da se ovo smrzavanje dogadja zbog napajanja,koje je MOZDA vec jednom nogom u grobu (koristim ga vise od godinu i do pre nekih mjesec dana nisam imao problema)..promijenio bih ga,ali ono njihovo ``mozda`` i ``vjerovatno`` mi nije bas sigurno da dam nekih 70-100e za novo napajanje...

konfiguracija je pod ``moj pc``

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kompjuter se gasi
pedja1984 kaže...

pre svega, izvinjavam se sto ovako upadam u temu (da ne otvaram novu a muci me skoro isti problem),naime: cesto mi se zna dogoditi da komp. jednostavno ``smrzne``,ne pomaze mu nista osim restarta...kad radi,radi vise nego odlicno...ali kad mu se neda,zna zaglaviti i po 2-3 puta za 1h....evo danas npr cijeli dan ide kako treba.temperature su mi u granicama normale cpu 42c,graf.32c,hd33c itd (pri zahtjevnijim igrama temp skoce jos nekih 15ak c,ali mislim da to nije problem jer se smrzavanje obicno desava dok sam na netu ili tak nekim ``sitnim`` stvarima)

memoriju sam testirao sa mem test,nakon neka 2-3h nije otkrilo nikakav problem,hd sam testirao sa onim programom sto dolazi uz win,ni tu nije bilo nista..jos je ostala graficka,maticna i napajanje (pod uslovom da je ono sto sam vec provjeravao ok).da napomenem,komp sam nosio na servis,kod njih je bio neka 24h,oni su nesto caprkali,ocistili,sredili drajvere i kao kod njih nije blokirao,ja samo sto sam doneo u stan opet ista prica,medjutim rekli su mi da im je napajanje sumnjivo.....iskreno nisam ih bas skontao...e sad me zanima dal je moguce da se ovo smrzavanje dogadja zbog napajanja,koje je MOZDA vec jednom nogom u grobu (koristim ga vise od godinu i do pre nekih mjesec dana nisam imao problema)..promijenio bih ga,ali ono njihovo ``mozda`` i ``vjerovatno`` mi nije bas sigurno da dam nekih 70-100e za novo napajanje...

konfiguracija je pod ``moj pc``

Ne mora biti da je napjanje kao napajanje. Kažeš, kod njih je bilo sve u redu, a kada si ga spojio doma, onda opet problemi. Ja bih prvo sumnjao na produžni i / ili utičnicu gdje je računalo spojeno. Provjeri prvo to, zamijeni produžni i /ili utičnicu gdje je spojen u struju, pa ako nakon toga opet imaš problema sa smrzavanjem, posudi od prijatelja napajanje, na nekoliko sati, pa vidi kakva je situacija. Također, kao što je kolega iznad rekao, vadi RAMe van, ako ih imaš više, mijenjaj slotove, kombinacije, Memtest nije uvijek garancija da je s RAMom sve OK (a i 2-3 sata mi se čini malo, ja uvijek pustim barem 3 pass-a). Ako nije napajenje, RAM... a onda... rastavi PC, dio po dio testirati (posuditi, ako imaš mogućnosti) i vidjeti gdje se muči. 

14 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se gasi

hvala na brzom odgovoru...Budem pokusao prvo sa produznim kablom (iskreno sve mi je nagurano u njega,tj ide preko jedne uticnice),mislim i prije je bilo tako,ali sve ima svoj vijek trajanja...jedino me malo zanima sto mi se uvijek to dogadja dok obavljam neke ``sitne`` stvari na komp,dok npr igrao sam assassin,nikada mi tu ne blokira  (a pretpostavljam da je tada veca potrosnja struje ako bi uzrok kvara bilo napajanje ili nesto vezano za njega,logicno je da tada smrzava)....ali ako postoji ijedna stvar sto sam naucio u vezi komp je ta,da s njim nema logike,uvijek bude ono sto se najmanje nada  :D  lijep pozdrav...

12 godina
neaktivan
Kompjuter se gasi

ako ti je prije radilo bez problema a sad ti se takp pocea gasit nije sigurno do napajanja,gleaj otvori ga i pogledaj dali je procesor na mistu jer se zna desit da se popusti venitilator...

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice