Kompjuter se gasi sam od sebe

poruka: 27
|
čitano: 7.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav ekipa,

kao sto naslov kaze komp se gasi kad uđem u igricu, bilo koju.

konfiguracija je sljedeća:

Maticna: Asrock 970 pro r2

CPU: AMD FX x8 8120

GPU: Ati radeon 7970

PSU: LC Power 6650GP3 v2.3 bronze 80+

Ram: Gskil ripjaws serija, 8gb  ddr3 1600mhz

Cooler na procu je: Coolermaster hyper 103

Na sve to ide win 8.1, orginal ako nekog zanima :P

Ovako, fora je u tome da je komp kupljen prije mjesec dana. Procesor se ne zagrijava, u igricama temp ne prelazi 65c, graficka se ne pregrijava, nema prasine i ne prelazi 74c.

Napajanje sam vratio u links te su ga 2 tjedna testirali i ovo mi poslali:

- Testirano pod opterećenjem 3D Mark aplikacije sa 4870 X2 grafičkom karticom u periodu od 24 sata - radi bez problema
- Testirano pod opterećenjem Heaven aplikacije 24 sata sa 4870 x2 grafičkom karticom - radi bez problema
- Testirano sa grafičkom karticom R9 280x u normalnom radu računala, radi...
- Napajanje ukupno testirano sa GTX 580, 4870 X2 te R9 280X grafičkim karticama pod opterećenjem BurnIn, Heaven i 3D Mark testova - radi uredno.

Navedeni problem se nije maifestirao.

ja kad uđem u BF4 ili cod ugasi se nakon nekog vremena, u codu nekad i prilikom loadinga dok u bf4 mogu odigrati 5-10min.

Dali itko zna sto da pokusam? Vec lagano ludim.

Bivši ulični prodavač limuna i hodajući leš
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 15:01 (merio).

0 0 hvala 0
13 godina

Promjeni termalnu pastu na CPU-u.Ili mozda te napajanje zahebava.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Kompjuter se gasi sam od sebe
Endymon kaže...

Promjeni termalnu pastu na CPU-u.Ili mozda te napajanje zahebava.

Nova pasta i novi cooler. Napajanje je poprilicno testirano od strane linksa, kao sto je gore napisano. Fora je u tome da kad se komp ugasi ne mogu ga upaliti dok na par sekundi ne istekam stujni kabel. Ako ikom ista to govori

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 15:20 (merio).
15 godina

merio

- Optereti računalo s nekom igrom, prati temperature s HW monitor i stavi sliku na forum.

- Jel OCano nešto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 16:41 (Valentin17).

1 0 hvala 0
16 godina

Znaci upalio Prime 95 da opteretim proc, HW monitor i AsRockExtreme tuner daju razlicite temprerature

Prva slika je na BurnIn testu.

Druge dvije su prilikom igranja BF4, nakon jedno 6-7min igre

Prime 95 Prime 95
BF4 BF4
BF4 BF4
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 17:11 (merio).

0 0 hvala 0
15 godina

merio

- Ja bi na tvome mjestu probao posudit drugu matičnu ploču, pa isprobati onda.

1 0 hvala 0
14 godina
merio kaže...

Znaci upalio Prime 95 da opteretim proc, HW monitor i AsRockExtreme tuner daju razlicite temprerature

Ovo je normalno jer ti HW monitor bilježi max, min i trenutnu temperaturu dok AR Extreme tuner bilježi samo trenutnu temperaturu.

Po slikama imaš problema s temperaturom procesora jer na HW monitoru ti je max 67° to je malo puno.

Probaj ući u bios i u HW monitoru malo poprati temperature ako su ti i tamo visoke onda nešto s hlađenjem nije u redu.

Edit: ovaj tvoj cooler baš i nije neko najsretnije riješenje za tvoj cpu koji je poznat kao grijalica

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 18:01 (Tiby).
13 godina

Da,moguce da maticna polako odlazi u lovista.To je i meni radilo sa starim kompom.Ali ja bih ipak probao sa drugim napajanjem.I ja sam mjenjao 2 napajanja i tek treci je bi oskroz ispravan(tvornicka greska mozda).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tiby kaže...
merio kaže...

Ovo je normalno jer ti HW monitor bilježi max, min i trenutnu temperaturu dok AR Extreme tuner bilježi samo trenutnu temperaturu.

Po slikama imaš problema s temperaturom procesora jer na HW monitoru ti je max 67° to je malo puno.

Probaj ući u bios i u HW monitoru malo poprati temperature ako su ti i tamo visoke onda nešto s hlađenjem nije u redu.

Edit: ovaj tvoj cooler baš i nije neko najsretnije riješenje za tvoj cpu koji je poznat kao grijalica

Cak i da je do pregrijavanja, zar bi se zbilja COD ugasio 10sec nakon loadinga? naprimjer, ne mogu uci ni u WOW, komp se ugasi nakon par sekundi

14 godina
merio kaže...

Cak i da je do pregrijavanja, zar bi se zbilja COD ugasio 10sec nakon loadinga? naprimjer, ne mogu uci ni u WOW, komp se ugasi nakon par sekundi

Gle cpu ti ima termalnu zaštitu i ako se pregrije jednostavno se isključi i treba proći neko vrijeme dok se ne ohladi i kako bi mogao ponovo pokrenuti pc.

Možda ono kako ti kažeš dok isključim kabel iz napajanja je neko vrijeme dok se ne ohladi i dok ponovo možeš pokrenuti pc.

Bdw vidio sam kako ti u HW monitoru max napon na 1.4500V i više jesi ti nešto oc?

Pokreni ti Prime 95 i ostavi ga neka vrti minimalno 1/2 sata i prati temperature ako su visoke ili se zgasi onda budeš sve znao.

16 godina
Tiby kaže...
merio kaže...

Gle cpu ti ima termalnu zaštitu i ako se pregrije jednostavno se isključi i treba proći neko vrijeme dok se ne ohladi i kako bi mogao ponovo pokrenuti pc.

Možda ono kako ti kažeš dok isključim kabel iz napajanja je neko vrijeme dok se ne ohladi i dok ponovo možeš pokrenuti pc.

Bdw vidio sam kako ti u HW monitoru max napon na 1.4500V i više jesi ti nešto oc?

Pokreni ti Prime 95 i ostavi ga neka vrti minimalno 1/2 sata i prati temperature ako su visoke ili se zgasi onda budeš sve znao.

Nista oc, sve na stock. Danas kad se ugasio ostavio sam ga, vratio se doma nakon sat vremena te ga nisam mogao upaliti dok nisam istekao kabel na 5sec.

Edit: Upalit cu Prime sat vremena i ostaviti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 18:18 (merio).
14 godina
merio kaže...

Super, i daj onda ss od HW monitora.{#}

16 godina
Tiby kaže...
merio kaže...

Super, i daj onda ss od HW monitora.{#}

Kolika bi uopce neka normalna temp trebala biti kad je prime upaljen

14 godina
merio kaže...

Kolika bi uopce neka normalna temp trebala biti kad je prime upaljen

Mislim kako je za tvoj 8120 max 60°.

http://www.overclock.net/t/1134229/amd-cpus-max-temps 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 18:40 (Tiby).
13 godina
protjeran

HT bus speed 2400 Mhz

NB speed 2000 Mhz

Mozda se varam ali ne bi li HT uvijek trebao biti jednak ili manji od NB. Mozda su stvari drugacije n a FX procesorima ne znam nisam jos imao jedan takav ali moj phenom se rusi ako je HT veci NB.

0 0 hvala 0
16 godina

OK, nakon 20 min je dosao do 75c te sam ugasio prime da ne napravim jos vece s*anje. Definitivno novi cooler. No to i dalje ne objasnjava moje random gasenje kompa, jer ne vjerujem da unutar 10sec coda postigne temp vecu od 80c, ili na koliko je vec namjesteno da se gasi.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

meni se ista stvar dogada,ali meni je problem u tome jer mi se ventilator na grafickoj ne pokrene kad upalim kompjuter vec ga moram pokretat ručno,tak da si ga provjeri

Keopi shikgido jeone wonsyas ttaerineun sana-i

0 0 hvala 0
12 godina

Ja sam imao taj problem prije jedno godinu dana , prvo sam mislio neki virusi ili slicno , skroz ocistio i nije pomoglo , provjerio napajanje sve je bilo ok poslao ga na servis u Links (bio je pod garancijom), nakon 1tjedan javljaju da pri sklapanju pc-a nije stavljen gel za hlađenje na procesor(pasta) i da se pregrijavao , valjda ima nesto kad se pregrije da se gasi. Njihova je bila greska pa nisu nista naplatili , ali provjeri to nije tesko otkvacis 2 kocnice(polugice) dignes hlađenje cpu-a i vidis dali ima gela i stavis nov gel mozes ga kupit u bilo kom informatickom ducanu koj se bavi hardverom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
merio kaže...

OK, nakon 20 min je dosao do 75c te sam ugasio prime da ne napravim jos vece s*anje. Definitivno novi cooler. No to i dalje ne objasnjava moje random gasenje kompa, jer ne vjerujem da unutar 10sec coda postigne temp vecu od 80c, ili na koliko je vec namjesteno da se gasi.

Probaj s nekim drugim programom za pračenje temperature ako i tamo imaš iste temperature kreni od coolera možda nije dobro sjeo ili imaš previše ili premalo paste.

Koliki ti je bio max napon cpu-a nakon primea?

16 godina
dagy17 kaže...

meni se ista stvar dogada,ali meni je problem u tome jer mi se ventilator na grafickoj ne pokrene kad upalim kompjuter vec ga moram pokretat ručno,tak da si ga provjeri

Rade oba ventilatora na grafickoj, nije do toga {#}

16 godina
Tiby kaže...
merio kaže...

Probaj s nekim drugim programom za pračenje temperature ako i tamo imaš iste temperature kreni od coolera možda nije dobro sjeo ili imaš previše ili premalo paste.

Koliki ti je bio max napon cpu-a nakon primea?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 19:04 (merio).
14 godina

@merio tebi su sve temperature visoke, koje kućište imaš?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Tiby kaže...

Neko malo gov*o :) Ni imena se vise ne sjecam. Ali otvorena je jedna stranica da protok bude koliko toliko bolji

14 godina
merio kaže...

Neko malo gov*o :) Ni imena se vise ne sjecam. Ali otvorena je jedna stranica da protok bude koliko toliko bolji

Uffff, imaš dobre komponente i to ti je grijeh držati u nekom šrotex kućištu jer se sve onda grije ko termo elektrana.

Mislim kako nabavkom prozračnog kućišta i novim ozbiljnjim coolerom bi riješio svoje probleme jer iz svega ovoga imaš probleme s temperaturama svih komponenti.

Nemoj misliti kako te nagovaram na trošak nego samo razmisli o tome i informiraj se na forumu što kupiti za neku razumnu lovu jer je to ipak poveća investicija.

15 godina
neaktivan
merio kaže...
Tiby kaže...

Dobro je dok se gasi onda znaš da nevalja nešta, {#} ja sam imo problem da se sam pali {#}  ovako meni je isto bila velika temperatura maticne ploce, to sam riješio sa ventom bocnim od 120mm, 55kn sad neznam jel bi i tebi to pomoglo šta. 

Rappy
15 godina
merio kaže...

Ali otvorena je jedna stranica da protok bude koliko toliko bolji

- Krivo, sad imaš lošiju cirkulaciju zraka, lošije hlađenje, vrati stranicu natrag, onda pogledaj temperature.

- Treba pogledat jel se u postojeće kućište može stavit koji vent. da se poboljša cirkulacija zraka ili ako je kućište neki šrot, onda treba ići na kupovinu novoga, kao što je rekao i kolega.

12 godina
neaktivan

imam isti problem kupio cx430w i radilo 2 mjeseca i igram fifu kad odjednom ugasi se gledam koji ku*ac ne može se upalit ja isključim pa uključim napajanje ono se upali i skužim da mi je temperatura proca na 75 stupnjeva mislim treba novi cooler.i problem je bio u napajanju ono je radilo dok sam na internetu ali kad upalim igricu ugasi se.i opazim da je kućište kao i napajanje vruće i da se sigurno pregrijava.ja stavim staro napajanje od 350w i upalim i sve radi normalno kućiše uopće nije vruće kao niti napajanje.e sad kako popravit napajanje.i vidio sam kroz rešetke napajanja da je neka bijela tekućina iscurila iz žutih komponenti u napajanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice