Komp se neće upalit

poruka: 45
|
čitano: 5.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
pitanje

Kad upalim komp on ljepo ucita i dode mi kad trebam oznacit dal da ude u safe mod,last good configuration ili start normal. kad odaberem bilo koji od tih ponudenih windows se nastavi ukljucivat.dode mi ona slika win xp i ucitavanje .i do tamo se ukljuci i dalje nisat ucitava cijelu vijecnot i nikako da se upali. Ljudi sta mislite u cemo je problem.

a kad idem instalirat neki novi windows sve normalno butam i kad dodem do onog dijella instalacije kada se treba oznacit particija na koju cu instalirat novi win,nema niti jedne particije ko da nema harda.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
prihvaćeno rješenje

A ti disk šrota kad upališ komp?

Ak da, vjerojatno ti je umro.

Da bi spasil podatke probaj ga kod nekog spojiti pa prebaciti na njegov disk, dvd, stick.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se neće upalit

Neki nevaljali driver ?

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

sto posto je crko .Dajte mi savjet koji da si hard kupim sata2.a kak cu spojit kod nekog hard kad kazesda je crko

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se neće upalit

Jesi formatirao particiju - tj. obrisao stare Windowse?

They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

ne prva stavr uopce nece pokrenut stari windows kamoli da mi se instala novi.a kad idem instalirat stari ne pokazuje mi particije za oznacit di hocu instalirat novi win

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se neće upalit

Znači, ništa nisi formatirao?

They say it's mostly vanity That writes the plays we act They tell me that's what everybody knows There's no such thing as sanity And that's the sanest fact That's the way the story goes Dire Straits - One World
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

kako da formatiram kad niti nemogu uc u win niti mi nece kod instalacije pokazat particije.

neznam vise sta da radim.stavio sam drugo napajanje druge kablove nije ni do toga.molim dajte mi savjete

molim vas za savjet !!!!!!!!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 23:29 (bugi92).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit

uzmi ovaj SSD :) , il ovo ak zelis imat malo vise prostora

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

a kako da spasim podatke koje su na hardu jer su mi jako bitni

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit

probaj ga ukopcat na tudi komp pa ga od tamo formatirat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se neće upalit
ak imas SATA disk onda trebas drivere za sata
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
Kensei kaže...

probaj ga ukopcat na tudi komp pa ga od tamo formatirat

zašto da ga formatira ako je lijepo rekao da su mu podaci na disku jako bitni
Hello World!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2008 0:42 (jurluk).
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

zašto da ga formatira ako je lijepo rekao da su mu podaci na disku jako bitni
 Ako su mu podaci bitni ,trebali bi mu biti na drugoj particiji,a ne ne onoj na kojoj su mu windowsi. Kao drugo, ako instaliraš windowse ispočetka, učini to  sa botanjem CD-a iz BIOSA, a ne nasnimavanjem windowsa 'iz windowsa'.
17 godina
neaktivan
Jimi kaže...

Normalno je da prilikom uključivanja računala disk 'šrota' , jer učitava podatke.
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

problem je u tome sta se hard uopce ne oglasava kad ukljucim komp

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

i nece mi ucitat particije kad idem instalat novi win bootanjem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jel ga prepoznaje u biosu?
dal je disk SATA ili IDE?
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

sata disk je i bios ga prepoznaje.prema tome sto ga bios prepoznaje moje misljenje je da nije crko. ali ipak mi nije jasno zasto kad nije ceko kod instalacije novog windowsa ne pokazuje mi particije i kaze da nije pronasao nikakav hdd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
Jimi kaže...

Normalno je da prilikom uključivanja računala disk 'šrota' , jer učitava podatke.
  Kad disk šorta ne misli se na onih prvih par sekundi, nego ako je primjetil taj zvuk dok je komp još radil, onda je to smrt diska.

Pogledaj kablove, možda ti se dštekal molex/sata za napajanje, ili čak sata kabel. 
Jimi
17 godina
protjeran
bugi92 kaže...

sata disk je i bios ga prepoznaje.prema tome sto ga bios prepoznaje moje misljenje je da nije crko. ali ipak mi nije jasno zasto kad nije ceko kod instalacije novog windowsa ne pokazuje mi particije i kaze da nije pronasao nikakav hdd

Gle, ako ga BIOS prepoznaje to samo znači da je elektronika ispravna, a "ko zna" u kakvom je stanju mehanika.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2008 9:19 (UPDaTEa ŽeljaN).
17 godina
neaktivan
Jimi kaže...
Bugy kaže...
Jimi kaže...

Kad disk šorta ne misli se na onih prvih par sekundi, nego ako je primjetil taj zvuk dok je komp još radil, onda je to smrt diska.

Pogledaj kablove, možda ti se dštekal molex/sata za napajanje, ili čak sata kabel. 
 daj porestanite baljezgat ako ga bios prepoznaje nis disku nije nevide se partricije zato sto on nema ugradene drivere u windowse za SATA disk...moras skinut drivere i ugradit u instalaciski cd od windowsa te drivere pomocu programa NLite ili tjekom instalacije umetnut drivere prekoo diskete
16 godina
neaktivan
autorov komentar
UPDaTEa ŽeljaN kaže...
bugi92 kaže...

Gle, ako ga BIOS prepoznaje to samo znači da je elektronika ispravna, a "ko zna" u kakvom je stanju mehanika.
  u prevedenom znacenju znaci da je maticna i ostalo ispravno a hard je crko.

i disk srota kad se nista ne  ucitava
16 godina
neaktivan
autorov komentar
UBIZEC cORPORATION kaže...
Jimi kaže...
Bugy kaže...
Jimi kaže...

daj porestanite baljezgat ako ga bios prepoznaje nis disku nije nevide se partricije zato sto on nema ugradene drivere u windowse za SATA disk...moras skinut drivere i ugradit u instalaciski cd od windowsa te drivere pomocu programa NLite ili tjekom instalacije umetnut drivere prekoo diskete
 ali je komp i dosta usporen kod pokretanje instalacije. procitaj malo gore je opisano sta se sve dogada.pa onda reci sta je
17 godina
neaktivan
bugi92 kaže...

Kad upalim komp on ljepo ucita i dode mi kad trebam oznacit dal da ude u safe mod,last good configuration ili start normal. kad odaberem bilo koji od tih ponudenih windows se nastavi ukljucivat.dode mi ona slika win xp i ucitavanje .i do tamo se ukljuci i dalje nisat ucitava cijelu vijecnot i nikako da se upali. Ljudi sta mislite u cemo je problem.

a kad idem instalirat neki novi windows sve normalno butam i kad dodem do onog dijella instalacije kada se treba oznacit particija na koju cu instalirat novi win,nema niti jedne particije ko da nema harda.

gle ja sam ti svoje reko stari ak me oces poslusaj ak ne baci disk u kontejner i kupi novi...dao sam ti besplatan savjet za koj postoj 90% da ce posluzit jel je vec bilo takvih problema...pa ti vidi kakoces i stacesŠutim
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

a di da nadem te drivere.i kak da ih stavim na cd od windowsa samo stavcit zajedno sa win ili u neki poseban folder.i dali bas moram stavljat na cd kaj nebi islo sa diketom il necim drugim.

a sta ce bit sa podacima na njemu ocu ih izgubit il kaj

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2008 9:33 (bugi92).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
bugi92 kaže...

a di da nadem te drivere.i kak da ih stavim na cd od windowsa samo stavcit zajedno sa win ili u neki poseban folder.i dali bas moram stavljat na cd kaj nebi islo sa diketom il necim drugim.

a sta ce bit sa podacima na njemu ocu ih izgubit il kaj

Te drivere ćeš nać na internet stranici proizvođača matične ploče i stavit ih na praznu disketu.I onda kreni instalirat windowse.Kad ti bude pisalo na početku Press F6 to install a third party.... stisni F6 (disketu naravno već prije moraš ubacit) i samo slijedi upute.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
neaktivan
UBIZEC cORPORATION kaže...
Jimi kaže...
Bugy kaže...
Jimi kaže...

vidis da ni ne citas kaj ti napisemNeodlučan  to su ta dva nacina i kak je kolega gore reko ako je preko diskete stisnes  F6 prilikom bootanja onog plavog ekrana
16 godina
neaktivan
Komp se neće upalit
autorov komentar

jel mogu drivere stavit na cd ili na nes drugo usb kaj god

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
bugi92 kaže...

jel mogu drivere stavit na cd ili na nes drugo usb kaj god

Ne, samo na disketu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice