Komp se gasi

poruka: 10
|
čitano: 2.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp se gasi

frend je cistio nesto hladnjak od proca i makno sve. nakon šta je počistio stavio hladnjak, učvrstio i pošto smo sve pospajali komp se pali na 2 sekunde i odmah se gasi. u čemu je problem? možda nema dovoljno paste? sve je suho ispod. pros je core 2 duo 7400

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Komp se gasi
mata999 kaže...

frend je cistio nesto hladnjak od proca i makno sve. nakon šta je počistio stavio hladnjak, učvrstio i pošto smo sve pospajali komp se pali na 2 sekunde i odmah se gasi. u čemu je problem? možda nema dovoljno paste? sve je suho ispod. pros je core 2 duo 7400

Izvadite rame i bateriju na 10 sekundi i vratite ali komp mora bit ištekan iz struje nakon 10 sekundi sve vratite uštekajte u struju upalite i trebao bi radit!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
17 godina
Komp se gasi

Da je samo do paste radio bi neko vrijeme dok se nebi jako zagrijao - minimalno bi se bootao OS.

Pretpostavljam da CPU niste vadili, jer postoji mogućnost da se krivo vratio u utor i potrgali se neki pinovi, i onda se događa na nekim pločama da startaju i ugase se jer je "CPU missing".

Izgleda da nešto niste dobro prispojili. Prvo pogledaj jel napajanje za CPU dobro uštekan (4 ili 8 pinova utor kraj procesora); zatim pogledaj jel RAM dobro složen i dovoljno pritisnut.

Osim toga provjeri jel ventilator od CPU-a priključen na matičnu ploču na dobar port.

Ako ništa od ovoga ne pomogne napiši više što se dešava kada točno startaš komp - jel se staraju ventilatori, jer MBO ispušta kakve zvukove ili ako ima led diode za diagnostiku koje ostanu svijetliti, te točno koji je proizvođač i tip matične.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 22:30 (gkelekov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se gasi

matična je gigabyte ep35-ds3l, svi ventilatori se upale i svijetle 4 led lampice na phase. i opet ništa

probao sam sa baterijom i ramom.

stvar je u tome da prije skidanja hladnjaka nismo skidali nijedan kabel

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sorry sto upadam, ali friend ima slican problem. Jedino sto njemu dode u bios (bez da se ista stine) i onda nakon 5-6 sekundi se komp sam gasi. Nismo uspjeli nista rijesiti, jos uvijek tako stoji...

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
neaktivan
Komp se gasi

Mislim da ti hladnjak nije dobro sjeo,skini ga i postavi ponovo,i provjeri jeli procesor sjeo kako treba.

Ako ti se ventilator pali onda je na pravom mjestu priključen nemožeš pogriješiti odma do procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se gasi

pa vec sam 15 puta stavljo hladnjak i ništa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Restartiraj ploču jumperima ako ih nema vadjenjem baterije da se vrati na prvobitne postavke,

ako se procesor pregrijava vidjećeš upozorenje startanjem biosa a što se tiče rama on ti nebi dao ni pokrenuti da je on u pitanju.

Napon struje može zezati ako je nestabilan nema dovoljno za prvi load.

Jednotavno kreni od bitnijih stvari pa dalje druge ti nema.

16 godina
neaktivan
Komp se gasi

proobao sam već to sa skidanjem baterije, nije pomoglo. komp je normalno radio, skinuo sam ventialtor sa proca da ga očistim jer je bilo dosta prašine. vratio sam ga nazad u roku 1 min i od tada više ne radi. točnije radi dvije sec, upale se svi ventilatori, zasvjetle led lampice na matičnoj i nakon toga se ugasi. jedino što mi se čini da ima jako malo paste...

0 0 hvala 0
17 godina
sayrus kaže...

Restartiraj ploču jumperima ako ih nema vadjenjem baterije da se vrati na prvobitne postavke,

ako se procesor pregrijava vidjećeš upozorenje startanjem biosa a što se tiče rama on ti nebi dao ni pokrenuti da je on u pitanju.

Probaj dalje kao što je kolega rekoa. Izvadi bateriju na 1 minutu te istovremeno ištekaj napajanje od struje. Vrati bateriju i spoji napajanje i probaj ponovo.

Procesor se u BIOS-u nemože niti zagrijati a kamoli pregrijati, niti da se skine kompletni hladnjak, posebice ne taj procesor, tak da to nije sigurno problem.

Pogledaj zatim u manual od ploče za ove ledice i jel trebaju sve biti on kada se starta. Imao sam gigabyte ploču na prošlom računalu, i koliko se sjećam (a ne sjećam se najbolje :( ) trebala je treća i četvrta zeleno ostati svijetliti za bootanje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 23:15 (gkelekov).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice