Hard disk problem

poruka: 13
|
čitano: 2.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hard disk problem

Imam jedan Hard Disk od 80 GB, spojim  ga, očita ga u BIOS-u, ubacim instalaciju windowsa, i onda se krene instalirat, međutim kada dođe na FORMAT pojavi se Blue Screen, značili to da je hard oštećen ili ga je moguće nekako popravit??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hard disk problem

blue screen ti je ako imas problema sa grafom 

14 godina
neaktivan
XxX-David kaže...

Ne, nije sigurno jer mi grafička radi savršeno, ovdje se radi o hard disku!

15 godina
neaktivan
XxX-David kaže...

BTW: Jesi 100% siguran da je instalacija neostecena, mozda je problem u cd-u na kojem ti je windows...

Također probaj uhvatiti error code koji dobijes i napisi ga ovdje, a mozes i skenirati hdd sa hd-tune...

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 18:03 (Ivan 992).
14 godina
neaktivan
XxX-David kaže...

{#}

Ofc.
16 godina
neaktivan
Hard disk problem

evo da ovdje postavim pitanje o hdd-a, to jest više njih.

već sam ranije pričao kako mi je prijeteljica imala problema s hdd-om, novim, ali problem nije tako novi. radi se o tome da joj je već treći hard u kvaru pa me zanima koji je moguči uzrok tome. evo redom: prvi hard joj je zaštekao i pokazivao grešku prilikom pokretanja windowsa, odnijela ga je nekom mutnom liku koji joj je rekao da je riknuo skroz i kupila je novi. u međuvremenu je meni to rekla i ja sam uzeo taj stari disk da ga vidim, pa mi je rekla da ako ga si popravim da si ga uzmeme. i tako i bi, popravio sam loše sektore i sad ga imam kao rezervnog. no, onda joj se ubzo potpuno isti problem dogodio i s novim diskom, dala ga je meni i ja sam opet riješio loše sektore koji su bili na samom početku diska.

nakon toga sam joj snimio svježu 7-icu i sve je kod mene radilo ko metak, dakle na mom kompu. aoli, kad ga je odnesla kući, opet se pojavio isti problem. odijela ga je onda tamo gdje ga je kupila jer je imala garanciju i oni su joj nakon pregleda rekli da je isti onaj problem, koji sam ja ranije riješio i da će ga popraviti. dok je to čekala. uzela je od sestre rezervni disk koji je na sebi imao win xp, i neko vrijeme je bilo sve ok da bi se i na tom, trećem disku, opet javio isti problem. sad čekam da uzme onaj novi koji su joj na servisu sredili i da joj instaliram win 7. ali, ne znam više ni sam šta da radim ako se opet pojavi isti problem jer je tako već bilo.

dakle, zanima me šta može biti uzrok tome, može li nešto drugo ili neka od komponenata raditi problem na disku, stvarno nemam pojma kako i šta. eto, molim majstore za odgovor jer više ne znam što bi joj rekao. znam da je pitanje malo dugačko, ali morao sam sve objasniti. 

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:54 (shimano).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Meni smrdi na puko nepravilno(neuko) rukovanje hardverom. Jer ako tebi radi, a njoj se odmah pokvari, zar ne vidis ocitu povezanost? Pitaj ju sta je konkretno radila i zamoli da bude iskrena!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
shimano kaže...

već sam ranije pričao kako mi je prijeteljica imala problema s hdd-om, novim, ali problem nije tako novi. radi se o tome da joj je već treći hard u kvaru pa me zanima koji je moguči uzrok tome. evo redom: prvi hard joj je zaštekao i pokazivao grešku prilikom pokretanja windowsa, odnijela ga je nekom mutnom liku koji joj je rekao da je riknuo skroz i kupila je novi. u međuvremenu je meni to rekla i ja sam uzeo taj stari disk da ga vidim, pa mi je rekla da ako ga si popravim da si ga uzmeme. i tako i bi, popravio sam loše sektore i sad ga imam kao rezervnog. no, onda joj se ubzo potpuno isti problem dogodio i s novim diskom, dala ga je meni i ja sam opet riješio loše sektore koji su bili na samom početku diska.

nakon toga sam joj snimio svježu 7-icu i sve je kod mene radilo ko metak, dakle na mom kompu. aoli, kad ga je odnesla kući, opet se pojavio isti problem. odijela ga je onda tamo gdje ga je kupila jer je imala garanciju i oni su joj nakon pregleda rekli da je isti onaj problem, koji sam ja ranije riješio i da će ga popraviti. dok je to čekala. uzela je od sestre rezervni disk koji je na sebi imao win xp, i neko vrijeme je bilo sve ok da bi se i na tom, trećem disku, opet javio isti problem. sad čekam da uzme onaj novi koji su joj na servisu sredili i da joj instaliram win 7. ali, ne znam više ni sam šta da radim ako se opet pojavi isti problem jer je tako već bilo.

dakle, zanima me šta može biti uzrok tome, može li nešto drugo ili neka od komponenata raditi problem na disku, stvarno nemam pojma kako i šta. eto, molim majstore za odgovor jer više ne znam što bi joj rekao. znam da je pitanje malo dugačko, ali morao sam sve objasniti. 

Previše diskova se pokvarilo da bi bilo slučajnost. Da probaš, ako imaš multimetar, izmjeriti napone na napajanju, možda ono zafrkava pa radi probleme diskovima.

I nisam dobro skužio kako joj instaliraš windowse, jel staviš disku u svoj PC pa instaliraš pa ga onda staviš u njen PC, ili instaliraš sve s njenog PC-a. Ako je ovo prvo tako nebi smio radit, jedino ako imate identične komponente u računalu

16 godina
neaktivan
shimano kaže...

To može više vrsta kvara ako se pojavi novi bad sectori.... Hard disk su jako osjetljivi na udarce i vibracije.  Kod vibracije dolazi na više načina, stol klimav, hifi uređaji preblizu konfi jer od muzike puštaju vibracije, kod kučište ako nisu učvršteni hdd... i puno razloga sve što može dogodit sa hdd-om.

Sam svoj majstor. :)
16 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Previše diskova se pokvarilo da bi bilo slučajnost. Da probaš, ako imaš multimetar, izmjeriti napone na napajanju, možda ono zafrkava pa radi probleme diskovima.

I nisam dobro skužio kako joj instaliraš windowse, jel staviš disku u svoj PC pa instaliraš pa ga onda staviš u njen PC, ili instaliraš sve s njenog PC-a. Ako je ovo prvo tako nebi smio radit, jedino ako imate identične komponente u računalu

stavim njen hard na svoj komp i instaliram, a onaj od sestre je imao već xp kkoji je sestra koristila i radio joj je neko vrijeme dok nije opet bilo isto. 

a što se tiće rukovanja to je moguće da nešto brlja, ali što bi mogla napraviti jer je problem pri pokretanju windowsa a ona na prčka nešto previše već manje više internet.

a ja ne mogu provjeriti napajanje, ali da li je moguče da neko vrijeme radi pa onda ne ako je to u pitanju

16 godina
neaktivan
Nello kaže...
shimano kaže...

To može više vrsta kvara ako se pojavi novi bad sectori.... Hard disk su jako osjetljivi na udarce i vibracije.  Kod vibracije dolazi na više načina, stol klimav, hifi uređaji preblizu konfi jer od muzike puštaju vibracije, kod kučište ako nisu učvršteni hdd... i puno razloga sve što može dogodit sa hdd-om.

hdd je dobro učvršćen, i znam da su osjetljivi, a ovo s hi fi je možda problem jer joj je blizu i to ima logike onda, vidjet ćemo, hvala.

zanima me samo još da li nešto drugo može još biti uzrok, nešto poput što je navedeno napajanja ili slično?

15 godina
shimano kaže...
Nello kaže...
shimano kaže...

zanima me samo još da li nešto drugo može još biti uzrok, nešto poput što je navedeno napajanja ili slično?

A i ova ideja da je napajanje uzrok je prilično nategnuta, teško da bi loš napon uzrokovao bad sectore na disku, al u nedostatku ideje što bi bio uzrok bi i njega provjerio.

Također bi isključio pregrijavanje jer moj seagate star 4 godine, od toga je dvije godine radio u užasno malom kućištu s lošom ventilacijom i ništa mu nije bilo, preko 50 stupnjeva se grijao.

Vjerojatno neispravno rukovanje, znači vibracije, udaranje i micanje kućišta dok je PC upaljen ili hifi kao što je netko već spomenio. Sjedi s njom sat vremena i gledaj kako koristi PC, uvjeren sam da ćeš otkrit uzrok

14 godina
neaktivan

samo bih nadodao da je meni disk radio bad SEKTORE....a a a uzrko vjerovao ili ne bio je u lošoj hepovoj struji i oscilaciji napaona na mreži pa onda i od samog napjanja....

stoga fala našem HEP-u na kvalitetnoj stuji..da bog da se privatizirali i da konačno dobijemo kvalitetnu struju....

definitvno provjer napajanje moj savjet :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice