Hard disk ili matična

poruka: 6
|
čitano: 1.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hard disk ili matična

Pozdrav,

došao sam do jednog većeg problema, pa sam odlučio ovdje zatražiti pomoć...

Naime, evo o čemu se radi. Imam jedno računalo od frenda koje je radilo normalno, te su se windowsi samo zamrznuli. Nakon toga je računalo ponovno upaljeno no izbacila se poruka: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. Pomislio sam da je riknuo hard disk, pogledao sam u bios postavkama i tamo ga ne prepoznaje.

Za svaki slučaj ubacio sam disk (SATA) u svoje računalo, no on normalno radi i nema nikakvih grešaka. Sljedeće što sam napravio je bilo da sam disk iz svog kompjutera ubacio u ovaj drugi. No ista, stvar, ne očitava ga i izabacuje istu poruku.

E sad stvarno ne znam šta da napravim dalje. Jel prošlo nešto na matičnoj ili? I da, mijenjao sam slotove od sata kabela, kabel, napajanje diska, ali ništa nije pomoglo...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Hard disk ili matična

Vjerojatno matična, sve ostalo si isključio.

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
14 godina
neaktivan

Probaj izvaditi bateriju iz maticne na 15sec. da se sve vrati na tvornicke postavke. Pa probaj ponovno.

13 godina
neaktivan

Probat ću izvaditi još bateriju te provjerit voltažu. Čitao sam da i ona može biti problem...

13 godina
neaktivan

Jel može bit da je prošao SATA kontroler?? Pošto sam ubacio stariji IDE disk i on radi normalno...

14 godina
tommyg08 kaže...

Jel može bit da je prošao SATA kontroler?? Pošto sam ubacio stariji IDE disk i on radi normalno...

Otišao ti je SATA kontroler, da je matična onda ni IDE disk ne bi radio, takve stvari se događaju.

Možeš kupit SATA kontroler karticu koja ide na PCI utor na matičnoj, na kartici imaš SATA port u koji spojiš disk i problem riješen.

http://www.links.hr/?naziv=kontroler-pci-asonic-raid-sata-x2-esata-x1&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.059

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 13:25 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice