Graficka

poruka: 13
|
čitano: 1.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Graficka

Pozdrav imam problem sa grafickom u zadnje vrijeme ovako stoje stvari prije 15 dana mi je komp bio na popravci na servisu i sad ko nov stigo sve opremljeno kad prodje 15 dana odjednom kroz dane bukvl samo sto upalim komp normalno radi 10 20 min odjednom graficki cooleri se ubrzavaju i nastaje problem tacnije sve pocne lagovat odjednom temp na grafickoj 87 c stepeni i tako svaki dan gledo sam da n isu ramovi brzine procesor ma sve ok neznam posto u spped fan sam ulazio pise cpu usage 100% da nije do toga molim vas pomozite

Irhoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Graficka

Molim vas pomozite mi stvarno je hitno

Irhoo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Graficka

ček malo. jel ti to imaš aktivnu grafiku ugrađenu u procesor? prema drugoj slici - da. jasno da ti grafička onda ne radi. u bios-u isključi u procesor ugrađenu grafiku (disable internal graphic + restart) i oslobodit ćeš RAM i sve će se kupa manje grijati. vjerojatno su u servisu resetirali postavke pa je "interna" grafika sad aktivna (a windows joj daje prednost pa ne ne vidi odvojenu grafičku kao "ono što se traži"). javi što je bilo. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
neaktivan
Re: Graficka

Hvala na odg sad cu probat

Irhoo
7 godina
neaktivan

EE brate a u koju opciju da kliknem u biosu

Irhoo
7 godina
neaktivan

EE tebra evo cekam rezultate ali je napeto cekam ocel svce uz redu ostalih 10 15 min bit u redu

Jesil siguran da je to to da me srcka ne opali

Irhoo
7 godina
neaktivan

Tebra ako si u bosni negdje javi da te castim hvala punooo procesor mi bio 90 100 c stepeni sad 50 nemam rijeci majstore hvala

Irhoo
7 godina
neaktivan

Ako si gdje u bosni javi da na kafu idemo

Irhoo
7 godina
neaktivan

Tebra evo opet problem

Irhoo
7 godina
neaktivan

Opet pise internal molim te ako mozes detaljno me uputit

Irhoo
7 godina
neaktivan

Opet isti problem

i pise integrisana opet

Irhoo
16 godina
neaktivan
Irhoo kaže...

Opet pise internal molim te ako mozes detaljno me uputit

nisam u Bosni. u Zagrebu sam. no, ovako: ovisno o matičnoj ploči, BIOS-i su različiti (UEFI varijanta) ali svi imaju mogućnost onemogućivanja ("disable") grafike ugrađene u procesor ("internal graphic"). ne zaboravi prije izlaska iz BIOS-a "Save & Exit"! ako to ne napraviš, windows se neće obazirati na posebnu grafičku karticu, kao da ne postoji. dakle, pokreni računalo, lupaj po tipki "delete" dok se ne ortvori BIOS, pronađi postavku "Internal graphic" i prebaci je na "disable". time oslobađaš RAM (koji grafika ugrađena u procesor "dijeli" sa sustavom, odnosno oduzima mu ga) i otvaraš mogućnost instaliranja posebne grafičke (drivere za nju pokupi na AMD-ovim stranicama pod "Adrenaline pack - full". nemoj dozvoliti da ti oni automatski detektiraju karticu, već je ručno upiši - imaš izbornike: desktor graphic, pa model, serija oznaka itd. kad se prikažu rezultati, download full pack adrenaline driver (mislim da je najnoviji 18.1 ... nešto). instaliraj to i više ne bi smjelo biti problema.

budući da ne znam koja je matična, ne mogu znati niti kako ti izgleda BIOS. potraži postavku sam i ne zaboravi na kraju save & exit! sretno 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
7 godina
neaktivan

Hvala puno pokusat cu

Irhoo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice