Gašenje monitora

poruka: 20
|
čitano: 3.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gašenje monitora

Kako naslov kaže, monitor se gasi ali samo tokom igranja.

Naravno ne tokom svih igara, nego npr. Sims 2,3 i novije mmorpg.

To je sestrin komp tako da nisam ni testirala u kojim se igrama sve gasi.

Probala sam stavit svoj monitor, rušila windowse dva puta, provjerila kablove

i jučer dodala 2 gb ram i opet isto. Probala sam i makniti stanicu sa kućišta

da vidim jeli u pitanju hlađenje međutim nije pomoglo. Pretpostavljam da je ili grafička

ili napajanje, pa sam htjela provjerit ovdje prije nego što pokupujem sve moguće dijelove.

Sad ima 400W napajanje i intel chipset za grafičku (baš se i ne razumijem u to najbolje).

Molim prijedloge što da prvo provjerim i ako je grafička kakvu bi trebala kupit,

kao što sam rekla na tom kompu samo se igraju simsi i mmorpg igre.

Slike u prilogu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 12:48 (Nikolina).

0 1 hvala 0
13 godina
Re: Gašenje monitora

Kolko sam ja shvatio gasi se komp tijekom opterecenja...dakle moze bit pregrijavanje neke komponente (to sta si maknula stranicu ti bas ne znaci nis) ili se gasi tijekom pre-opterecenog napajanja...probaj mjenjat pastu/cistit prasinu i probaj nac od nekog drugo napajanje da probas sa njim! 

Krpa
14 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Kolko sam ja shvatio gasi se komp tijekom opterecenja...dakle moze bit pregrijavanje neke komponente (to sta si maknula stranicu ti bas ne znaci nis) ili se gasi tijekom pre-opterecenog napajanja...probaj mjenjat pastu/cistit prasinu i probaj nac od nekog drugo napajanje da probas sa njim! 

Upravo tako, pregrijavanje ili kvar napajanja pod velikim opterećenjem.

Pokreni Power Supply test u OCCT-u pa ako se tu sruši, znaš u čemu je problem.

LP 

16 godina
neaktivan
Gašenje monitora

Hvala, probat ću, pa javim kako je prošlo.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gašenje monitora
Skini HWMonitor pa nam pokaži slike tamo ti piše voltaža i temperatura dijelova
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje monitora

Evo slike, jedna bez pokrenute igre, a druga sa :)

0 0 hvala 0
17 godina
Gašenje monitora

Ako je to očitanje ispravno nisu u pitanju temperature već napajanje.

8V na 12V railu je katastrofa.

Ajd pročitaj na napajanju koje je pa nam javi. Pretpostavljam da je neko MS Industrial 400W ili slično. I na izdisaju je.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nikolina kaže...

Evo slike, jedna bez pokrenute igre, a druga sa :)

Temperature su OK.Ovo sa power supply test probaj ako želiš no ja na tvom mjestu ne bi sa slabijim napajanjem jer može pregoriti.To je software koji baca na najače što tvoj cpu i gpu idu,a bez adekvatnog hlađenja ja to osobno ne bi radio http://www.overclock.net/t/1077549/occt-power-supply-test-error

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 15:36 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan
Gašenje monitora

Ne piše marka s prednje strane, a sestra ne zna to rastavit.  Pogledat ću ja sutra.

Ali evo ako šta pomaže slika..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nikolina kaže...

Ne piše marka s prednje strane, a sestra ne zna to rastavit.  Pogledat ću ja sutra.

Pusti ime napajanja,slikaj model number,mora negdje biti.Nemaju sva psu ime na naljepnici ali svi imaju zato model number.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 16:40 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
Gašenje monitora

Da je zbog grafe,nestalo bi slike,a monitor bi bio upaljen i gorjela bi lampica!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ghettoblaster :) kaže...

Da je zbog grafe,nestalo bi slike,a monitor bi bio upaljen i gorjela bi lampica!

I nisam mislio na grafu mislio sam napajanje samo nemaju sva šrot napajanja ime na naljepnici ali zato imaju model number.Bez brige grafa mi na pamet ne bi pala ni za 100 godina.Vjerojatno sam se loše izrazio

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 16:37 (Ikarus01).
13 godina
protjeran
Ikarus01 kaže...

I nisam mislio na grafu mislio sam napajanje samo nemaju sva šrot napajanja ime na naljepnici ali zato imaju model number.Bez brige grafa mi na pamet ne bi pala ni za 100 godina.Vjerojatno sam se loše izrazio

Ma ne govorim tebi nego njoj...Napisala je da misli da je zbog grafe....

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Ma ne govorim tebi nego njoj...Napisala je da misli da je zbog grafe....

A sorry netko mi je dislike stavio na post pa sam mislio da misliš da ja mislim na serial grafulje.Sorry trebao sam dokraja pročitat njen post.

13 godina
neaktivan
Nikolina kaže...

najjednostavnije bi ti bilo za početak da se malo poigraš sa software-om, neznam što su dečkići toliko zapeli za napajanje jer sam iskusio isti problem u čak četiri navrata. i ko za čudo, niti jednom nije bio problem u napajanju. 3 puta problem je bio u software-u, a jednom u monitoru
.dakle, moji su se kvarovi manifestirali baš kao i tvoj. u igricama, nestane slike i lampica na monitoru ili se ugasi ili prijeđe iz zelene u narančastu boju (standby).
za početak, moja preporuka bila bi da reinstaliraš DirectX i onaj njegov SDK tj. sve one manje dodatke za DirectX, poput PhysX-a (ako imaš nVidijinu grafu). uglavnom DirectX i obavezno zadnji driveri od grafičke kartice.
ako to ne pomogne, onda bi bilo lijepo kada bi bila u mogučnosti spojiti komp na neki drugi monitor i probati igrati igricu (igrice) na nekom drugom monitoru. ako nit' to ne pomogne, također bi bilo lijepo kada bi bila u mogučnosti promijeniti napajanje (makar samo da isprobaš)... 

JohnyJ
16 godina
odjavljen
Gašenje monitora

Na naljepnici piše "Trained service people only"

U maniri nepismenih kineza. MS ili neki slični šrotex koji dolazi sa kućištima od 150kn. Bacaj to smeće van i probaj sa drugim napajanjem.

@Johny - kakav crni DirectX SDK? Nemaš blage o čem pričaš, sry. To ne treba apsolutno nikome osim ako ne radi (logično) na kakvoj igri/programu na DXu. Bezveze trpati sistem sa nepotrebnim stvarima. Dobra je ta logika "sruši vindovze i instaliraj sveeeee programe".

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 0:40 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje monitora

Evo provjerila sam koje je napajanje ATX model: LC-8400BTX.

Monitor sam već provjerila i rušila windowse par puta bezuspješno xD

Što se tiče grafičke, nisam mislila da je riknila, znam da se komp nebi ni upalio jer je

meni na mom kompu crkla grafička prije... Nego sam mislila da je možda preslaba, pretpostavljam da je i

to bilo nešto jeftino. Ništa onda.. sutra je plaća, pa ću kupiti drugo napajanje, ako imate kakvi

prijedlog neki da je nije preskupo, a da valja. Tu u Osijeku se većina trgovina zatvorila, pa ako bi netko

htio pogledati napajanja prije prijedloga da ne moram naručivati i čekati.

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=0527&naziv=napajanja

0 0 hvala 0
17 godina
Gašenje monitora
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje monitora

Uzet ću ovaj prvi, nadam se da će se prestati gasiti monitor.

Hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nikolina kaže...

Uzet ću ovaj prvi, nadam se da će se prestati gasiti monitor.

Hvala svima na pomoći.

Jesi sigurna da je do napajanja?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice