Ga-m56s-s3 bios problem

poruka: 3
|
čitano: 3.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ga-m56s-s3 bios problem

Imam ploču GA-M56S-S3 (AM2) koja se ponaša čudno. Naime, prvi put kad sam ulazio u bios činilo se sve u redu dok nisam počeo mjenjati postavke, tada se smrzo cijeli komp ili je samo tipkovnica prestala raditi (tipkovnica je ispravna). Nakon restarta ili nema slike ili nevrti ventilator na procesoru ili nesto drugo. Poslije sam uspio jos jednom uci u bios ali nakon prvog pisanja po CMOSu opet dolazi do blokade. Ako ima ko kakvih ideja kako da pokusam flashat bios neka kaze (ako nije greska na chipsetu). Sve prikopčane komponente rade na istoj takvoj ploči. Mislim da je F3 trenutno bios na njoj, ako to kome šta znači. Da, zaboravio sam napisati da pod mjenanje postavki sam mislio: restore to default, da bi mogao napraviti flash biosa nakon toga. Jel zna ko kako bi se bios mogao flashat preko paralenog porta, nemoze na programator jer je čip biosa zalemljen na na ploču.

iduk

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ga-m56s-s3 bios problem

Probaj skinuti bateriju sa ploce i vrati za 10 min. pa vidi sta ce biti. Ako ne radi opet skini odavde zadnju verziju bios -a:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2607&dl=1#dl

Pukni floppy u komp i instaliraj sa diskete. Ako nemas floppy mozes instalirati sa USB stika (kako nemam pojma-nikad radio).

im not a hacker im a security professional
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 13:57 (network).
15 godina
neaktivan
RE: Ga-m56s-s3 bios problem

Skido sam i bateriju i imam na stiku novi bios, samo je problem ova stara verzija biosa koji je sada na chipu.

Naime, čim počnem nesto mjenjati na biosu komp se sledi, zatim nakon restarta   ploča se ponaša ko da je crkla.

Uspio sam dva puta doći do biosa nakon dvadeset paljenja stroja i oba puta isti simptomi, znaci sledi se (ili mozda samo iskopča tipkovnicu).

edit: dobio sam savjet da iskopčam miša, diskove, dvd i ostalo nepotrebno pa cu vidit kako ce to ici. Još ću probati staviti PCI grafičku (pilu iz '95te :) čim je se dokopam od frenda,

ali sam u međuvemenu ostao bez procesora AM2 pa proba staje do nabavke drugoga

iduk
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 4:37 (iduk).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice