Freeze screen

poruka: 9
|
čitano: 1.280
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Freeze screen

imam veliki problem sa racunalom.. Kada se racunalo mogu tako reci graficki preoptereti desavalo mi se da se slika zamrzne monitor resetira i ponovno mi se sliika pojavi.. ponekad monitor ostane crn ponekad mi se pojavi plavi ekran i comp mi se resetira... to mi se prije ponekad desavalo medjutim u zadnje vrijeme jako cestoo

Sto bi moglo biti uzrok toga i imate li neko rjeseenje??

graficka mi je ati radeon 2400, 2gb ram, 1.8 procesor...

LOL NICK : 2dollaB
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Freeze screen

Koje napajanje imaš, za što koristiš to računalo. tj u kojim aplikacijama ili igrama ili čemu ti se to događa?

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 15:49 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Freeze screen

Popuni "Moj PC" ili napiši i ostatak komponenti. Skini, instaliraj i pokreni HWMonitor, te igraj neku igru 10-15min. Izađi iz igre, pogledaj koje su ti temperature procesora i grafe i napiši ih ovdje ili postaj sliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Freeze screen

Da ne otvaram novu temu...nedavno sam si ugradio gtx 660 i pojavljuje mi se isti problem, učestalo. Dakle dok igram igrice uglavnom nece ali dok sto drugo radi npr browsa internet u chromeu ekran i mis se zamrznu i nemogu nista par sekundi napraviti dok se ne odmrzne i kad se dogodi jednom, dogada se ucestalo.Ponekad se i ekran ugasi a u odredenom postotku tog slucaja komp se srusi. Također, možda je važno napomenuti da se to događa kada komp prelazi sa desktopa u neki drugi program, ili kad duze miruje pa se ponovno aktivira. Kad se oporavi pojavi se obavijest da se srusio graficki driver (331.82).Znam da je overclock cpua dosta intenzivan no sve je radilo na tom taktu vise od godinu i pol bez problema. Sumnjam da je to sve zbog lose integracije drivera sa win8 ili problema s kojom drugom komponentom buduci da sam istu stvar imao i sa proslom grafickom.

normalan rad normalan rad
rad cpua dok je zamrznut os rad cpua dok je zamrznut os
Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 13:54 (Koma_Zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Freeze screen

Pozdrav,

na prvu loptu, rekao bih update svih drivera sa stranica proizvođača, update BIOS-a, matične, i jedno važno pitanje: dali su miš i tipkovnica bežični? Ako jesu promjeni obadvoje ali da imaju dobru staru žicu, i onda vidi ako ti se javlja isti problem.

Sretno i javi rezultate!

15 godina
neaktivan

Da, i ja sam sumnjao na drivere, ali svi koji su instalirani su aktualni kako za bios tako i za graficku. Mis i tipkovnica su zicni, i nazalost kad se zamrzne komp sad ga moram restartati, niti ctrl+alt+del ne pomazu jer je sve presporo, da opisem: steka kao video od jednog fps-a koji se vrti izmedu petsekundnih intervala zamrznutosti. I jucer sam instalirao windows 8.1 na formatiran ssd, dakle sve je cisto, bez virusa, bez ikakvih nepotrebnih programa ali uzalud

Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 13:57 (Koma_Zd).
17 godina

Pozdrav,

reci mi dali se isto događalo na npr Window 7 OS-u? Bi ti bio problem instalirat Windows 7 čisto radi testa? Jer ako radi na Windows 7 onda jedna od kompnenti tj. drivera ne radi dobro/nije jos ispeglana za Windows 8.

Jos jedna mogućnost je da počmeš mjenjat jednu po jednu komponentu, a prije toga provjeri sa memtestom da nije možda memorija ta koja radi problem.

Bome ovakvi problemi su najgori, tisuću opcija za probati a obično radi ono što slučajno otkriješ ili probaš.

Dali su tipkovnica i miš standardni ili neki outer space razer/logitech G serija itd?

Javi i dalje kako je prošlo.

15 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Da ne otvaram novu temu...nedavno sam si ugradio gtx 660 i pojavljuje mi se isti problem, učestalo. Dakle dok igram igrice uglavnom nece ali dok sto drugo radi npr browsa internet u chromeu ekran i mis se zamrznu i nemogu nista par sekundi napraviti dok se ne odmrzne i kad se dogodi jednom, dogada se ucestalo.Ponekad se i ekran ugasi a u odredenom postotku tog slucaja komp se srusi. Također, možda je važno napomenuti da se to događa kada komp prelazi sa desktopa u neki drugi program, ili kad duze miruje pa se ponovno aktivira. Kad se oporavi pojavi se obavijest da se srusio graficki driver (331.82).Znam da je overclock cpua dosta intenzivan no sve je radilo na tom taktu vise od godinu i pol bez problema. Sumnjam da je to sve zbog lose integracije drivera sa win8 ili problema s kojom drugom komponentom buduci da sam istu stvar imao i sa proslom grafickom.

Isti problem sam imao s 8800gts...smrzavala mi se usred igre mw2, nista nisam mogao osim restartat komp,prvo sam mislio da je do grafe da se prevrijava.No, nije bila stvar do toga, nakon mnogo reinstaliranih drivera, windowsa sam pronasaoda je problem u napajanju, napajanje mi je u pocetku bilo dobro ali ocigledno s godinama je slabilo, promijenio sam ga i sve je u redu bilo :)...

16 godina
Freeze screen

Pitanje vezano uz temu.

Komp radi cijeli dan normalno na linuksima kao fiskalna blaganja te kod restartanja i prelaska na Xp pro smrzne se nakon nekoliko minuta.

Da bude stvar još bolja, dok sam prebacivao podatke frendici s kompa u safe modu isti radio bez problema sve dok nisam pokrenuo kopiranje set up filea open officea. Nakon gašenja i ponovnog pokretanja windowsa, kod pokušaja kopiranja istog ponovo se smrznuo.

Da li je moguće da ulaskom u win toliko porastu zahtjevi na proc/grafiku pa da temperature skoće i da ga to smrzne?

U tome slučaju tipkovnica (CRRL-ALT-DEL) ne reagira, jedino 6" na power.

Detalje kompa ne mogu sad napisati jer mi nije dostupan do vikenda, a jedino znam da je to konfiguracija dell ili HP sa Athlon II i 2 GB rama.

Zahvalan na odgovorima.

rođen u V.G.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice