Freeze na loading screenu

poruka: 6
|
čitano: 845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako imam toshibin labtop i nikad nije bilo problema, danas ga probam upalit i dodje do onoga gdje se loadaju windowsi (vista) i nece ici ona zelena trakica. Zasteka totalno. Probao sam cekat 10 min je stajao tamo. Probao sam s baterijom i s adapterom. isto je. sada neznam sta da radim jer ima dosta podataka na C: koje nebih htio izgubiti tako da reinstall OS ne dolazi u obzir. Pomoc molim

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Freeze na loading screenu

Kada pokrećeš kompjuter, pritišći tipku F8 i među ponuđenim opcijama odaberi Last Known Good Configuration.

Ako problem ostane, vrati se tamo i odaberi Repair Your Computer -> System Restore.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
dmanz kaže...

Ovako imam toshibin labtop i nikad nije bilo problema, danas ga probam upalit i dodje do onoga gdje se loadaju windowsi (vista) i nece ici ona zelena trakica. Zasteka totalno. Probao sam cekat 10 min je stajao tamo. Probao sam s baterijom i s adapterom. isto je. sada neznam sta da radim jer ima dosta podataka na C: koje nebih htio izgubiti tako da reinstall OS ne dolazi u obzir. Pomoc molim

- 10 minuta čekanja nije puno, ako primjetiš da disk radi (lampica) onda se nesmije gasiti-resetirati jer time samo potencijalno pogoršavaš stvari. Pošto se nezna uzrok (samo predpostavka nekakvog kvara) treba saćekati.... i sat ako treba.

Reinstalom nećeš ništa izgubiti, ako je problem s diskom onda is već izgubio. Ovisno koliko su ti važni podatci, prvo disk možeš provjeriti (ispravnost i sadržaj) na nekom drugom računalu. Tek nakon tog možeš krenuti s reinstalom. btw riječi install i reinstall kao i repair nisu iste niti im je smisao isti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

htio sam probat ali izgleda da na toj maticnoj od labtopa nije ni f8 ni f6 ni nista

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko znam, trebalo bi na svakom kompjutoru/laptopu biti F8. Možda nisi pogodio trenutak. Probaj još jednom.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
dmanz kaže...

htio sam probat ali izgleda da na toj maticnoj od labtopa nije ni f8 ni f6 ni nista

-safe mod nema veze s računalom, to je na svim windowsima isto, nemože biti drugačije....

-razlog da ti F8 ne radi ili si zakasnio ili je sistem stvarno zblentiran jer je ovo trenutak bootanja, dakle niti virus ili driver ili ikakav soft kvar nebi onemogućili F8..

.. osim naravno, - postoji tweak koji radi upravo to.

edit: za F8, kao sinonim ulaska u safe mod, dosta BIOSa ima na F8 izbor boota, treba saćekati pravi tren, lupkati....

-čak maknuti boot sliku, da se prikazuje POST, tad je lakše pogoditi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 10:40 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice