Duljina HDMI kabla?

poruka: 13
|
čitano: 4.818
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Duljina HDMI kabla?

Zanima me koliko duljina kabla (hdmi) utječe na kvalitetu sliike na monitoru, htio bih spojiti monitor koji je 7m udaljen od pc-a, a ne mogu ga stavit bliže, PC koristim uglavnom

za surfanje, pisanje dokumenata(manje), gledanje DVD-ova, Igranje, AutoCAD i programiranje (Vise), htio bih to napraviti u rezoluciji od 1920x1080, konfa u MojPC, vec sam nasao u adm-u

dugacak HDMI kabel

Unaprijed hvala na odgovoru

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Duljina HDMI kabla?

iz mog iskustva - ne utječe niti malo. iako mi nije jasno zašto ti je monitor udaljen 7m od pc-ja..ali nema veze.

16 godina
neaktivan

a di su ti miš i tipkovnica ak je monitor 7m dalje,

na koji način uopće i surfaš

uglavnom neće ti 7metarski kabal smanjiti kvalitetu

dnl
17 godina
Mojpismonosa kaže...

Zanima me koliko duljina kabla (hdmi) utječe na kvalitetu sliike na monitoru, htio bih spojiti monitor koji je 7m udaljen od pc-a, a ne mogu ga stavit bliže, PC koristim uglavnom

za surfanje, pisanje dokumenata(manje), gledanje DVD-ova, Igranje, AutoCAD i programiranje (Vise), htio bih to napraviti u rezoluciji od 1920x1080, konfa u MojPC, vec sam nasao u adm-u

dugacak HDMI kabel

Unaprijed hvala na odgovoru

-monitor ima svoj dublji smisao postojanja ili egzistencijalizam na djelu, recimo zbog tipkovnice i miša?

i tvrdiš da bi radio, .... ili se zabavljao? Namigiva

-kabela ima do 10m (i do 20m), znači to nije problem, nasuprot duljini ruku.

btw, imam HTPC na LCDu, wireless key+mouse i sasvim uredno radi na sobnim udaljenostima, ali nisam vidio smisao stavljanja PCa u drugu sobu, pa mi je ispod TVa, time eliminiram neke dulje kabele, koje ako su sumnjive kvalitete (bar teoretski) mogu biti prolematični.

Elektroničari mogu dodati da postiji određeni pad napona / signala, otpora žice, i sl. što može utjecati, ali je kod digitalnog signala sporedno (radi/neradi = I/O ).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Duljina HDMI kabla?

Meni na 5m radi bez ikakvih problema ali ni najmanjih, a tipkovnica i mis su bezicne tako da... ( cca. wairrles od misa ide 5-6m) 

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD /// WEB SITE http://hcgamer.weebly.com/ !!!!!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ti imam sekundarni display (tj. LCD TV koji mi je extended desktop trenutačno) spojen preko HDMI kabla dužine cca 6 metara i slika je super. 

Do kakvih 15-tak metara navodno ne bi smjelo biti nikakvih degradacija slike.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Duljina HDMI kabla?

Puno hvala ljudi, svaka cast na tako brzim i jasnim odgovorima  CoolNamigiva

PC mi je 7m od monitora zato sto mi je komp u radionici, a stari mi neda da ga selim drugdje, a monitor i zice je dao da imam u svojoj sobi....sta ja mogu, javit cu vam kako radi......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a lega, onda je vrijeme da kupiš "svoj" pc  Namigiva

17 godina
robisierra92 kaže...

a lega, onda je vrijeme da kupiš "svoj" pc Namigiva

-postoje i drugi načini prijenosa vlasništva, kao nasljeđem ili generacijskom solidarnošću.

-Par prijetnji roditeljima, oko hitnosti rješenja preraspodjele dobara, rezultat neće izostati... -jedino što može biti i nepovoljan za kanjeg korisnika u vidu šamara i sl. :))

-na što ostaje 'legitimno pravo' obespravljenog pojedinca da građanskim neposluhom i krađom u stilu Robin Hooda jednostavno prisvoji PC. Za svaki slučaj treba imati 'plavi telefon' pri ruci...

-eto, da mladi nebi pomislili kako se sve rješava novcem (što rs92 implicira riječju 'kupnja'), još gore, naglašavanjem riječi ''svoj'', koji sadrži kranju sebičnost... -krađom se dolazi do ''tuđeg'' pa je sa sociološko-psihološkog pogleda, daleko primjereniji za mladu osobu, jer sugerira dijeljenje, zajedništvo itd. itd. ...

-Da, na sve načine, krađa je (bar moralno) bolji izbor...

-Ako se već nemože ukrasti (što je skoro nemoguće, ali ipak kao mogućnost...  primjenjuje se idući recept;

- po modelu privatizacije? Nisam siguran dali osoba mora biti punoljetnja i u sustavu PDVa, ali ako država može prodati firmu za jednu kunu.. nema razloga da djete nebi pod istim cjenovnim uvjetima moglo odkupiti PC od roditelja. S počekom na 20god. to i nije tako financijski neostvarivo, a ostvraruje druge pogodnosti, kao.. direktorsku titulu, radni staž, plaću .. itd. Dok skrbnik (roditelj) ionako mora podpisati suglasnost i snosi krajni teret kupo-prodajnog odnosa. No time zadiremo u srž robnog i rodnog odnosa, tako da neću u detalje...

(ako se netko zapita, da ovo je extremni sarkazam.. i nebih savjetovao u sukobu s roditeljima pozivanje na napisano)

-samo kao primjer kolegi koji savjetuje kupnju, 'na prečac', ne sagledavši i daljnje posljedice. Jedna od njih je i globalno zatolpljenje uzrokovano kupljenim PCjem, ali nisam ekološki onesvješten (kao manekenke) pa me taj aspekt ne zanima..

Nevinašce ... uh, sorry, rs92... iskoristih post i zato ''TD'' da se ne pitaš 'koji je razlog' -ponedjeljak. Osim ako se nekako boduje, onda TUx2.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
robisierra92 kaže...

a lega, onda je vrijeme da kupiš "svoj" pc  Namigiva

-postoje i drugi načini prijenosa vlasništva, kao nasljeđem ili generacijskom solidarnošću.

-Par prijetnji roditeljima, oko hitnosti rješenja preraspodjele dobara, rezultat neće izostati... -jedino što može biti i nepovoljan za kanjeg korisnika u vidu šamara i sl. :))

-na što ostaje 'legitimno pravo' obespravljenog pojedinca da građanskim neposluhom i krađom u stilu Robin Hooda jednostavno prisvoji PC. Za svaki slučaj treba imati 'plavi telefon' pri ruci...

-eto, da mladi nebi pomislili kako se sve rješava novcem (što rs92 implicira riječju 'kupnja'), još gore, naglašavanjem riječi ''svoj'', koji sadrži kranju sebičnost... -krađom se dolazi do ''tuđeg'' pa je sa sociološko-psihološkog pogleda, daleko primjereniji za mladu osobu, jer sugerira dijeljenje, zajedništvo itd. itd. ...

-Da, na sve načine, krađa je (bar moralno) bolji izbor...

-Ako se već nemože ukrasti (što je skoro nemoguće, ali ipak kao mogućnost...  primjenjuje se idući recept;

-  po modelu privatizacije? Nisam siguran dali osoba mora biti punoljetnja i u sustavu PDVa, ali ako država može prodati firmu za jednu kunu.. nema razloga da djete nebi pod istim cjenovnim uvjetima moglo odkupiti PC od roditelja. S počekom na 20god. to i nije tako financijski neostvarivo, a ostvraruje druge pogodnosti, kao.. direktorsku titulu, radni staž, plaću .. itd. Dok skrbnik (roditelj) ionako mora podpisati suglasnost i snosi krajni teret kupo-prodajnog odnosa. No time zadiremo u srž robnog i rodnog odnosa, tako da neću u detalje...

(ako se netko zapita, da ovo je extremni sarkazam.. i nebih savjetovao u sukobu s roditeljima pozivanje na napisano)

-samo kao primjer kolegi koji savjetuje kupnju, 'na prečac', ne sagledavši i daljnje posljedice. Jedna od njih je i globalno zatolpljenje uzrokovano kupljenim PCjem, ali nisam ekološki onesvješten (kao manekenke) pa me taj aspekt ne zanima..

Nevinašce  ... uh, sorry, rs92... iskoristih post i zato ''TD'' da se ne pitaš 'koji je razlog' -ponedjeljak. Osim ako se nekako boduje, onda TUx2.

Ovdje nisam razumio ni riječi, čak sam i tražio rijer "HDMI" ali ne....zar nešto propuštam?

17 godina
Duljina HDMI kabla?

15 metara HDMI kabla od kompa do LCD TV-a, radi bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

ihush, onaj post je bio zahebancija  Namigiva nemoj sve uzimati tako ozbiljno. ali ok, kužim te.

Mojpismonosa kaže...

Ovdje nisam razumio ni riječi, čak sam i tražio rijer "HDMI" ali ne....zar nešto propuštam?

nisi ništa propustio, kolegu ihusha je uhvatila inspiracija za pisanjem. zapravo, ponajviše je replicirao moj post gdje govorim da kupiš svoi pc.

16 godina
neaktivan
Duljina HDMI kabla?

Oke

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice