-ja sam išao kupiti, po sjećanju prije godinu su imali s činčevima i to mi je trebalo (nek se nađe..) ne scart, ugodno iznenađenje. + i objašnjenje, sad kabel dolazi u kompletu s prijemnikom, vjerojatno i tad no davali su ovisno što je kupac (evotv..) trebao, npr samo hdmi kabel.. tj dobio si ako si trebao-pitao i sad im je ostala zaliha bez ulaza-računa pa iz tog razloga ne mogu ni prodavati tj stanje uzlaz-izlaza bi bilo problem. Tad nisu baš tako dobri ako nam daju ono što smo već platili i trebali dobiti u kompletu.
-po trgovinama može, ali može biti problem, koji jack 2,5-3,5 ili 3,0mm .. + raspored kontakta signala što već sa slušalicama može biti problem za audio a ovaj jack ima jedan pol-kontakt više za video pa osim fi-dimenzije, dubina i raspored kontakata može biti različit tj nema se neke oznake-standarda što otkriješ kad probaš-ubodeš kabel.. tj ne da mi se za sitnicu našetavati-mijenjati i sl. logičnije mi je bilo tražiti tamo gdje je komplet tj na kraj pameti da će tcom nešto dati đabe, no eto, dijele.. a centri su bolje pokriveni po gradu nego trgovine kao links i sl.. tj ovisi koji kvart, što je bliže i najvažnije da imaju takvu sitnicu i da je stvarno kompatibilan konektor, ne sličan nego baš taj standard-raspored, širina-dubina itd..
-i dalje tražim s činčevima ili s-video, ideja spojiti na pc-ulaz-video starih tv-capture kartica za gledanje tv na monitoru u prozoru, ne prebacivanje drugog izvora monitora što nije problem no nije istovremeno npr s tipkanjem na forumu nego ili-ili.. pošto stare tv kartice ne služe više ničemu a rade, čisto ideja za iskoristiti, čak ako i ne trebam.. (dok sami tv-tuneri ne rade, t2-hevc, nove tv kartice su preskupe-neisplativo + slaba ponuda i podržanost standarda pa tako malo modela podržava t2 i hevc tj za razliku od tv uređaja i dvbt-kutijica pc-tv kartice nisu evoluirale, nema tog pravila na nivou eu i ovisi o državi-signalu pa recimo rade po njemačkoj na starijem standardu dok je za nas najnoviji hevc+t2.. slabo-skupo i realno ne trebam nego onako.. nek se nađe. Daleko kvalitetnije-praktičnije je kupiti dvbt2-prijemnik za do 200kn koji radi no ne da mi se kupovati kutija s činčem ili scartom kad već imam par komada kao evotv + analogni izlaz za koji samo treba odgovarajući kabel..
-kao btw, ako je nekome zanimljiv info, 3,5-jack je kompatibilan sa standardnim audio jackom pc-ja ili slušalica.. ubodu se slušalice i radi, ili audio ulaz na pc.. ostaje problem samo video-slika i želja da je u prozoru pa zato kemijam (osim dosade povremeno) :)