Di ima za kupit hdmi to scart

poruka: 37
|
čitano: 41.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Di ima za kupit hdmi to scart

-ja sam išao kupiti, po sjećanju prije godinu su imali s činčevima i to mi je trebalo (nek se nađe..) ne scart, ugodno iznenađenje. + i objašnjenje, sad kabel dolazi u kompletu s prijemnikom, vjerojatno i tad no davali su ovisno što je kupac (evotv..) trebao, npr samo hdmi kabel.. tj dobio si ako si trebao-pitao i sad im je ostala zaliha bez ulaza-računa pa iz tog razloga ne mogu ni prodavati tj stanje uzlaz-izlaza bi bilo problem. Tad nisu baš tako dobri ako nam daju ono što smo već platili i trebali dobiti u kompletu.

-po trgovinama može, ali može biti problem, koji jack 2,5-3,5 ili 3,0mm .. + raspored kontakta signala što već sa slušalicama može biti problem za audio a ovaj jack ima jedan pol-kontakt više za video pa osim fi-dimenzije, dubina i raspored kontakata može biti različit tj nema se neke oznake-standarda što otkriješ kad probaš-ubodeš kabel.. tj ne da mi se za sitnicu našetavati-mijenjati i sl. logičnije mi je bilo tražiti tamo gdje je komplet tj na kraj pameti da će tcom nešto dati đabe, no eto, dijele.. a centri su bolje pokriveni po gradu nego trgovine kao links i sl.. tj ovisi koji kvart, što je bliže i najvažnije da imaju takvu sitnicu i da je stvarno kompatibilan konektor, ne sličan nego baš taj standard-raspored, širina-dubina itd..

-i dalje tražim s činčevima ili s-video, ideja spojiti na pc-ulaz-video starih tv-capture kartica za gledanje tv na monitoru u prozoru, ne prebacivanje drugog izvora monitora što nije problem no nije istovremeno npr s tipkanjem na forumu nego ili-ili.. pošto stare tv kartice ne služe više ničemu a rade, čisto ideja za iskoristiti, čak ako i ne trebam.. (dok sami tv-tuneri ne rade, t2-hevc, nove tv kartice su preskupe-neisplativo + slaba ponuda i podržanost standarda pa tako malo modela podržava t2 i hevc tj za razliku od tv uređaja i dvbt-kutijica pc-tv kartice nisu evoluirale, nema tog pravila na nivou eu i ovisi o državi-signalu pa recimo rade po njemačkoj na starijem standardu dok je za nas najnoviji hevc+t2.. slabo-skupo i realno ne trebam nego onako.. nek se nađe. Daleko kvalitetnije-praktičnije je kupiti dvbt2-prijemnik za do 200kn koji radi no ne da mi se kupovati kutija s činčem ili scartom kad već imam par komada kao evotv + analogni izlaz za koji samo treba odgovarajući kabel..

-kao btw, ako je nekome zanimljiv info, 3,5-jack je kompatibilan sa standardnim audio jackom pc-ja ili slušalica.. ubodu se slušalice i radi, ili audio ulaz na pc.. ostaje problem samo video-slika i želja da je u prozoru pa zato kemijam (osim dosade povremeno) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Spiridon kaže...

Newsflash... 

Pitao sam lokalnog TV servisera, čovjek guglao moj STB (Kaon KSTB4020) i pokazao mi da uređaj ima AV izlaz na boku...

A ja gledao samo stražnju stranu STB-a...

Kaže da uzmem 3,5 mm jack na SCART kabel (nazvao lokalnu trgovinu elektronikom, košta 20 kuna) i to je to... 

Sad sam happy... :) 

Spojio sam STB i CRT tv s tim 3,5 mm jack na SCART i dobio samo sliku, bez zvuka...

Na daljinskom vidim samo "Video in" tipku...

Može li se to riješiti nekim drugim daljinskim koji ima AV tipku na sebi? Nešto s Njuškala...

Nisam ja ništa prčko.
16 godina

skart prenosi sliku i zvuk, ako imaš jedno mora biti i drugo.. kad je ispravno :)

-to znači da negdje imaš problem, možda jack nije za audio, možda nije kompatibilan (raspored duljina).. možda je dvbt-stb neispravan analogni izlaz, možda tv ulaz, možda samo jače stisnuti scart 'da sjedne' (kontakt).. a možda je crko zvučnik u tvu ili je muta(v/n) :))

-daljinski s tim nebi trebao imati neke veze..

-probaj ako imaš slušalice od walkmana-pcja.. nešto za 3,5mm jack, ubodeš i čuješ zvuk ako radi u stb.. ili na tv ako ima izlaz i zaključiš da je crko zvučnik ili pojačalo (radi ali tiho) itd.

-moraš malo kemijati, snaći se s onim što imaš.. daljinski je najmanje važan, tj svaki tv možeš i ručno izabrati osnovne stvari kao ulaz-glasnoću itd.. tipkama na tvu, daljinski je samo daljinski.

-kad nešto od tog probaš potvrdiš ili eliminiraš zaključiš gdje je problem.. više ne možeš, tj može biti loš kabel-adapter, nespojena žica-škart.. možda isti takav zamjeniti u trgovini pa radi jer to je takva roba bez kontrole kvalitete.. pola škarta i prodaje se na kile, ponekad radi :)

10 godina

+ uz ovo što si nabrojao tj. da pojasnim, nisu svi 3.5mm konektori rođeni jednaki ;)

3.5mm TRRS nije "standardan" tj. kao što je običaj, standardi su super stvar jer svatko može imati svoj. Iz tog razloga ne valja miješati te čudne kabliće između različite opreme jer ako ne radi, u boljoj varijanti samo ne radi a u goroj bijeli dim napušta jedan ili oba uređaja. Zato kod HTa njihov adapter dolazi u kutiji sa STBom i taj skoro sigurno radi osim ako na SCART strani nije neko čudo - što isto nije nemoguće.

Za one koji žele znati više - https://www.cablechick.com.au/blog/understanding-trrs-and-audio-jacks/

16 godina

.. s dodatkom da za audio postoji barem taj TRRS kao standard (ako se netko pridžava..) dok za video nije definirano a to su prije proizvođači obožavali raditi različito, panasonic-sony-ostali (kamere) pa radi na toj ali ne na ostalima.. bilo zbog rasporeda-redosljeda kontakata ili dubine-pozicije.

-nema jasnog standarda i moguće da je taj stb različit, da treba neki svoj za rad .. tj da je dovoljno znati raspored i prespojiti žice (rezanje-spajanje) 'samo' treba znati raspored.

-ako je kontakt ok u utičnici-jack tad na scart-pinu ima odgovarajući nivo napona i prosječan električar unimetrom to može provjeriti, ako nema kontakta, napon nula, zbog različite dubine-pina tad mora drugačiji jack kompatibilan s utičnicom po dubini i tad prespajanje kabla nije riješenje.

-a tu je stari crt tv i možda je sve ok s kablom, možda je naprosto crknut zvuk na tvu ili proradi dok se malo 'zagrije' (zna se desiti starenjem i ne korištenjem..).

1 0 hvala 1
6 godina
Spiridon kaže...
Spiridon kaže...

Newsflash... 

Pitao sam lokalnog TV servisera, čovjek guglao moj STB (Kaon KSTB4020) i pokazao mi da uređaj ima AV izlaz na boku...

A ja gledao samo stražnju stranu STB-a...

Kaže da uzmem 3,5 mm jack na SCART kabel (nazvao lokalnu trgovinu elektronikom, košta 20 kuna) i to je to... 

Sad sam happy... :) 

Spojio sam STB i CRT tv s tim 3,5 mm jack na SCART i dobio samo sliku, bez zvuka...

Na daljinskom vidim samo "Video in" tipku...

Može li se to riješiti nekim drugim daljinskim koji ima AV tipku na sebi? Nešto s Njuškala...

Pokušaj s RCA kablom (cinchevi) ako ti TV ima cincheve na bočnoj strani ili iza.

Ako i dalje ne radi, ja sam ti već preporučio na prošloj stranici da si uzmeš neki polovan LED ili plasma TV na Njuški, nisu više tako skupi.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
14 godina

takoder provjeri jel oboje pojacano. moguce je da jedno od toga stisano. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice