Crni ekran

poruka: 7
|
čitano: 2.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Crni ekran - >Win 10

OK, situacija
Philips 271E monitor
VGA nVidia 1050 3GB
Windows 10 (zadnji update ili koji već je)
spojeno preko HDMI, full HD rezolucija
sa vremena na vrijeme dobijem crni ekran na 1-3 sekunde i sve se vrati u normalu i radi normalno
sve se događa u nepravilim razmacima, tu i tamo, danas 3x u 10 minuta, pa onda dan ili dva ništa

gdje da tražim problem?
Windowsi?
VGA?
HDMI kabel?
jel netko imao slični problem?
Hvala

if only you knew the power of the dark side
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Crni ekran

Po meni driveri za grafu ...

Probaj DDU-om obrisati drivere,pa anovo instalirati ...

Pregledai i rame, izvadii van,ispuši slotove,obriši konektore na ramu gumicom ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Crni ekran

Hmm... Dao bih se kladiti na Windowse. Ista stvar mi se događa. Zanimljivo je da na kompu imam dva monitora i obično samo jedan monitor zacrni i nakon koje sekunde dalje radi normalno.

Ne bi bilo čudno da mi se ne događa ista stvar i na laptopu. Zacrni se ekran, nakon 2 sekunde dalje sve normalno. Nema pravila, upravo kako si i naveo gore. Nekad se dogodi, pa je par dana mir, a nekad i dva puta u danu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Crni ekran
Igzy20 kaže...

Hmm... Dao bih se kladiti na Windowse. Ista stvar mi se događa. Zanimljivo je da na kompu imam dva monitora i obično samo jedan monitor zacrni i nakon koje sekunde dalje radi normalno.

Ne bi bilo čudno da mi se ne događa ista stvar i na laptopu. Zacrni se ekran, nakon 2 sekunde dalje sve normalno. Nema pravila, upravo kako si i naveo gore. Nekad se dogodi, pa je par dana mir, a nekad i dva puta u danu.

da i meni smrdi na windoze
nakon zadnjeg update se to učestalo događa

nbdy32 kaže...

Po meni driveri za grafu ...

Probaj DDU-om obrisati drivere,pa anovo instalirati ...

obrisao drivere, instalirao nove 445 i sad je gore nego prije
uf, grrr
ništa, noćas skidam novi Ubuntu 20.4 i odoše win i sa ove mašine...

Edit:
negdje sam vidio da je netko spominjao i mogućnost da nešto ne štima sa HDMI kabelom, pa da monitor gubi signal, pa da zato zacrni?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2020 16:04 (Darky).
8 godina
Crni ekran

Napravi test, stani za kompjuter u naglo se ustani s stolice. Nekim monitorima je "normalno" da se zacrne na 2-3 sec. npr. nekim AOC ili mom DELL U2715h.  Možeš pokušati s drugim HDMI kabelom, al  ne garantiram da će pomoći.

https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
andrijam kaže...

Napravi test, stani za kompjuter u naglo se ustani s stolice. Nekim monitorima je "normalno" da se zacrne na 2-3 sec. npr. nekim AOC ili mom DELL U2715h.  Možeš pokušati s drugim HDMI kabelom, al  ne garantiram da će pomoći.

riješio sam problem

digo sam live linux i na njemu se u trenu počelo crniti pa se slika popravila
kako sam sa vga dobio i novi HDMI, zamjenio sam stari kabel sa novim i više nema problema
(negdje sam pročitao da monitor zbog lošeg kabla izgubi incijalni signal. pa se ugasi kao da je komp ugašen ili power save za monitor)
vjerojatno kontakti nisu držali dobro...

6 godina
neaktivan
Darky kaže...
andrijam kaže...

riješio sam problem

digo sam live linux i na njemu se u trenu počelo crniti pa se slika popravila
kako sam sa vga dobio i novi HDMI, zamjenio sam stari kabel sa novim i više nema problema
(negdje sam pročitao da monitor zbog lošeg kabla izgubi incijalni signal. pa se ugasi kao da je komp ugašen ili power save za monitor)
vjerojatno kontakti nisu držali dobro...

Ja nedavno ovo spomenuo, prijatelju promijenio grafiku i nakon dan dva me zove da mu se ekran tako zacrni na par sekundi svako malo. Nije problem, osim kad je u Arma-i i kad pogine radi toga. Na kraju ispalo da nisam DVI kabel zategnuo dobro, odnosno da ga nisam uopće zatezao, samo sam ga ukopčao. On stegnuo kabel, sve 5. Loš kontakt bio.

Live long and prosper.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice