Crn ekran?

poruka: 20
|
čitano: 3.303
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Crn ekran?

Dok mi radi kompjuter pojavi se crn ekran na sekundu/dvije. To mi se dešaje više puta na dan, oko 5-6 puta, a zna i više. Znači to kad se desi zvuk se i dalje čuje. Ne znam šta više o tom problemu da kažem. Da li je to do grafičke? 

0 0 hvala 0
15 godina
Crn ekran?

- Probaj s drugom grafičkom, pa budeš vidio.

- Provjeri da nije neki kabel u kućištu labav, isto vrijedi i za video kabel.

- Možeš probat i drugi monitor.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Crn ekran?

Kablove sam provjerio sve.
Na kablove sam i pomislio kad se počelo to dešavat.
Jedino bi to mogla biti grafička, ali zanimljivo da mi se to nikad nije desilo dok igram neku igru, npr. Resident Evil 5, pa zbog tog opet ne mislim da je grafička. ( a možda to nema veze )
Nemam grafičku neku da probam, a ne isplati mi se sad kupovat novu, jer možda nije do grafičke. 

15 godina
Crn ekran?

Da nisi instalirao kakve druge drivere za grafu ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tuba22 kaže...

Dok mi radi kompjuter pojavi se crn ekran na sekundu/dvije. To mi se dešaje više puta na dan, oko 5-6 puta, a zna i više. Znači to kad se desi zvuk se i dalje čuje. Ne znam šta više o tom problemu da kažem. Da li je to do grafičke? 

Jel samo ekran pocrne kao da je crna scena ili se kao ugasi skroz ?

12 godina
neaktivan

Nisam, nisam... ne diram ja to.

12 godina
neaktivan

Ne ugasi se, samo eto što kažeš bude kao crna scena. Možda najbolji primjer kao kad prebacuješ sa jednog tv programa na drugi, a period koliko to crnilo traje je isto otrpilike te dužine.

13 godina
neaktivan
Crn ekran?

Jel ti poslije toga dodje mozda dolje u cosku poruka kao : video driver has stop responding and has recovered ... u tome fazonu nesto ili 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ništa ne piše nakon tog. Dođe znači slika i to je to.

13 godina
neaktivan
Crn ekran?

Hmm...jesi probao reinstalirati drivere od graficke

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nisam.
Misliš da pokušam i to?

14 godina
Crn ekran?

To su ti najbolji problemi, kad nešto nasumično i kratko ne radi kako treba. Teško za dijagnosticirati jer može biti puno toga. S obzirom da kažeš da se čuje zvuk kad ti se to dogodi, da nije stvar u monitoru? Probaj dali su ti dobro ukopčani kabeli od monitora. Po mogućnosti dok je upaljeno računalo da vidiš dali ti slika nestane kad pomičeš te kablove. Ja bi pokušao i sa zamjenom kablova od napajanja i vga ili dvi kabla, što god koristiš. Kreneš od toga jer su ti to najjeftinije solucije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crn ekran?

Event viewer je sigurno upisao u čemu je problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tuba22 kaže...

Nisam.
Misliš da pokušam i to?

Pa to ti je najlakse nesto za probat, de ako nije problem da popuniš Moj Pc, pa da ti nadjem drivere ako ne znaš gdje da nadjes tacno za svoju graficku ,verziju windowsa itd

@phoenix2003 vjerovatno jeste,ali ako je problem do monitora ili kablova kako je gore neko spomenuo onda ga nije upisao jer nije softwarski problem.. ali evo neka proba instalirat nove drivere pa cemo da vidiimo

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 13:25 (Deep).
15 godina
neaktivan
Crn ekran?

Pa ako nema problema Event viewer nije ništa ni upisao što znači da je problem u monitoru (kablovima iili kontaktima).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kablove sam provjeravao najmanje 3 puta, a danas sam eto i zamijenio te kablove. Znači sad čekam da vidim da li će se pojavit crn ekran, jer još nije... ne vjerujem da ću se tek tako rješit tog, očekujem svake sekunde.

12 godina
neaktivan

Ostaje mi još to da probam, a što kažeš i najlakše je. Promijenio sam DVI kabal, pa ako mi se pojavi opet onda ću odma pokušat to. Snaći ću se ja za to, ne mogu sad od tebe očekivat da mi nađeš i driver, bitno mi je bilo da čujem mišljenje koje mi puno znači. Iskreno, nisam ni mislio da će se neko i javit, ali reko hajde da i to pokušam da se registrujem pa da vidim...

13 godina
neaktivan
Tuba22 kaže...

Ostaje mi još to da probam, a što kažeš i najlakše je. Promijenio sam DVI kabal, pa ako mi se pojavi opet onda ću odma pokušat to. Snaći ću se ja za to, ne mogu sad od tebe očekivat da mi nađeš i driver, bitno mi je bilo da čujem mišljenje koje mi puno znači. Iskreno, nisam ni mislio da će se neko i javit, ali reko hajde da i to pokušam da se registrujem pa da vidim...

Ok , ma samo ti reci koju graficku tacno imas i koji windows i naci cu ti ako se ne snadjes nije problem :)

12 godina
neaktivan
Crn ekran? Riješeno :)

Znači ne mogu da vjerujem. Kablove koje sam provjerio ne znam ni ja koliko puta i za koje sam bio siguran da nisu na kraju su ipak oni pravili problem, nevjerovatno. Hvala svima, svako mišljenje dobro dođe, pozdrav svima {#}

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crn ekran?

Šta da ti kažem....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice