Creative Sound Blaster live 5.1 problem

poruka: 12
|
čitano: 7.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav, dobio sam zvucnu karticu Creative Sound Blaster live 5.1 i spojio sam ju na maticnu, ali imam problema sa driverima. Windows 7 x64 prepoznaje novi uređaj ali ima problem sa pronalaskom drivera. Kad zelim instalirati drivere sa cd-a kaze mi da nije kompitabilan sa x64 verziom operativnog sustava. Uspio sam ih instalirati sa diska (setup iz mape driver) i instalirao ih je normalno, resetirao sam pc i provjerio dali u device manageru javlja gresku... nema greske. Spojim zvucnike i nema zvuka, prebacim zvucnik na utor na maticnoj i radi. Isprobao sam sve utore na zvucnoj i niti jedan nedaje zvuk. Dali je to problem do drivera? Ako je onda vas molim da mi posaljte link za drivere od te kartice kompitabilne sa windows 7 x64.
Hvala unaprijed.

extreme life
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Creative Sound Blaster live 5.1 problem

To je jako stara kartica koja više nema službenu podršku za Windows 7.

Bolje ti je da se držiš integrirane zvučne, koja je vjerojatno i bolje od ove Live 5.1.

U svakom slučaju je novija za skoro 10 godina.

I rather like the restless nights
17 godina

službeno nema podršku drivera za W7, možeš jedino pokušati sa modanim driverima, ali je ograničenje 2 Gb radne memorije da koristiš, tj. ruši se sistem ako imaš više od 2 Gb memorije
u svakom slučaju ti nije više od koristi :( 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

možeš probati sa OVIM modificiranim driverima, 

Ako uspiješ, javi ovdje na forum.

Ja imam jednu tu 5.1 live karticu i dobro bi mi došla za jedan polovni komp koji sređujem

17 godina
protjeran
Icefox kaže...

Pozdrav, dobio sam zvucnu karticu Creative Sound Blaster live 5.1 i spojio sam ju na maticnu, ali imam problema sa driverima. Windows 7 x64 prepoznaje novi uređaj ali ima problem sa pronalaskom drivera. Kad zelim instalirati drivere sa cd-a kaze mi da nije kompitabilan sa x64 verziom operativnog sustava. Uspio sam ih instalirati sa diska (setup iz mape driver) i instalirao ih je normalno, resetirao sam pc i provjerio dali u device manageru javlja gresku... nema greske. Spojim zvucnike i nema zvuka, prebacim zvucnik na utor na maticnoj i radi. Isprobao sam sve utore na zvucnoj i niti jedan nedaje zvuk. Dali je to problem do drivera? Ako je onda vas molim da mi posaljte link za drivere od te kartice kompitabilne sa windows 7 x64.
Hvala unaprijed.

skini si ovaj download menager sa službene stranice i trebalo bi raditi ok.

na manual selektion odabereš Os a onda klikneš na software autoupdate

http://support.creative.com/Downloads/searchdownloads.aspx?filename=SB24_PCDRV_LB_1_04_0090.exe

17 godina
neaktivan

probaj i ovdje catalog.update.microsoft.com možda nađeš driver za vistu, ako ima vjerojatno će raditi i na sedmici, također ukoliko već nisi u biosu isključi integriranu zvučnu, možda stvara probleme kada je uključena zajedno sa creativkom

rather sniffin glue instead of private networks
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 18:33 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ma mora to raditi.

ja na ovom HTPPC računalu s kojeg pišem sviram s prastarom audigy 2 koja je izašla kad i SB Live 5.1 i redovito mi se apdejtaju driveri na win 7.

imao sam i win 7 64 bit, 32 bit, vistu 32/64, xp, uvijek se diveri uredno slože.

naročito to win 7 radi ekspresno bez problema, no treba pokrenuti aplikaciju koju sam mu linkao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

audigy 1 i 2 idu, SB live! 5.1 nemaju podršku

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 19:57 (Opalaa !!).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Icefox kaže...

Hvala unaprijed.

Sada sam malo pronjuškao po internetu tu zvučnu i tvoju zvučnu. (Ako i dalje koristiš P5Q SE2 kao što ti piše pod MOJ PC).

I P5Q SE2 ima VIA VT1708A chipset, što znači da ima kompletnu 24-bit/192kHz podršku.

Dok SB Live! 5.1 je starija kartica i ima samo 16-bit/48kHz što je znatno lošije.

EAX standard i jedna i druga kartica podržavaju do verzije EAX 2.0

Tako da, u konačnici ako je situacija ovakva da želiš na P5Q SE2 staviti Live! 5.1, jednostavno nemoj jer je lošija kartica. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 20:00 (Bladepu).
17 godina

Da, nepostoji podrska za win7... koji god sam driver instalirao neradi. Sa nekima cujem poremecen zvuk (pistanje i skripanje) kod nekih nekakve greske tipa stisnem neku tipku na tastaturi i zvucnik zapisti... nemogu vjerovati da nigdje prije nisam nasao ovu informaciju undefined
Hvala vam na pomoci.
Eto kad sam vec otvorio temu i ovo neradi, predlozite mi alternativu a da je cijena pristojna (max 300kn)

extreme life
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

asusov xonar, ekipa dosta hvali, ako si "ljut" na creative {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Icefox kaže...

Da, nepostoji podrska za win7... koji god sam driver instalirao neradi. Sa nekima cujem poremecen zvuk (pistanje i skripanje) kod nekih nekakve greske tipa stisnem neku tipku na tastaturi i zvucnik zapisti... nemogu vjerovati da nigdje prije nisam nasao ovu informaciju undefined
Hvala vam na pomoci.
Eto kad sam vec otvorio temu i ovo neradi, predlozite mi alternativu a da je cijena pristojna (max 300kn)

u protisu je 220kn, uzimaj dok mozes.

Jahao sam pješice.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice