CPU ne radi na nominalnoj frekvenciji

poruka: 59
|
čitano: 11.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Uzeo sam Lenovo X230 laptop na kojem se vidim danas desila čudna stvar a nisam siguran da je ovako radio.Neće da procesor radi na frekvenciji višoj od 1.2 Ghz koju prikazuje u task manager-u.

Također kad ga opteretim sa Prime95 neće.Laptop je kod mene nekih 10-ak dana,nisam siguran da li je ovaj problem bio kad sam ga kupio,mislim da ne jer sada radi jako sporo.

Upedjtovao se Windows 10 par puta,malo sam surfao ali sam siguran da ovako sporo nije radio.Opteretio sam ga sinoć 5-10 minuta sa prime95 i bojim se da nisam spržio CPU.

U njemu uredno pokazuje da je CPU Core i5-3320m ali radi na 1.2Ghz.Šta se dogodilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Power plan stavi na balanced, a u advanced power settings pod processor power management maximum proccesor state na 100% ako već nije.

To da si ga spržio je nemoguće.

Skini CPU-Z pa vidi na kojem taktu po njemu radi proc.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: CPU ne radi na nominalnoj frekvenciji

-spojen na struju? (podesi...).

+ btw, besmisleno je primeom ubijati ispravno računalo.. ako je to cilj čekić je efikasan i ne troši struju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Power plan stavi na balanced, a u advanced power settings pod processor power management maximum proccesor state na 100% ako već nije.

To da si ga spržio je nemoguće.

Skini CPU-Z pa vidi na kojem taktu po njemu radi proc.

Tako je i postavljeno.Nisam to ni dirao.

Šta dalje?Spojen je na struju.

16 godina

-brandirana računala kao lenovo i ostali, ugl dolaze sa svojim softom (bloatwareom..) i postavkama, možda trebaš na drugom mjestu podesiti.. lenovo centar i sl. odabrati opciju performanse itd...

pa do npr boota nekog live osa/medija, memtest, ili možda vidjeti u biosu (laptop ugl nema prikaz takvih stvari..).

16 godina
neaktivan

Evo kako ga CPU-Z prepoznaje:

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-brandirana računala kao lenovo i ostali, ugl dolaze sa svojim softom (bloatwareom..) i postavkama, možda trebaš na drugom mjestu podesiti.. lenovo centar i sl. odabrati opciju performanse itd...

pa do npr boota nekog live osa/medija, memtest, ili možda vidjeti u biosu (laptop ugl nema prikaz takvih stvari..).

Ma čekaj čovječe radio je brže,nisam provjeravao brzinu cpu-a ali sam siguran da je radio brže.Ništa nisam čačkao oko BIOS-a.U BIOS-u je sve na ENABLED.

Ništa nosim u ponedeljak u servis.Ja ovo ne znam šta se desilo.

16 godina

-trenutni clock gledaš task managerom..

edit:

-ne moraš ti čačkati bios, može i automatika, update itd.. ali u biosu možeš pogledati-provjeriti..

-OEM software kontrolira takve stvari, ... moguće da od posljednjeg updatea ne radi sve, možda sad proradi (tjedan dana je već problem s MSovim updateovima..).

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 19:53 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-trenutni clock gledaš task managerom..

edit:

-ne moraš ti čačkati bios, može i automatika, update itd.. ali u biosu možeš pogledati-provjeriti..

-OEM software kontrolira takve stvari, ... moguće da od posljednjeg updatea ne radi sve, možda sad proradi (tjedan dana je već problem s MSovim updateovima..).

Da,u task manageru pokazuje da radi na 1.2Ghz.

Hoćeš da mi kažeš da me update Windowsa oborio frekvenciju CPU-a.

Mislim da je to nemoguče.

U BIOS-u pod CPU imaju 2 samo stavke i obje su na ENABLED kako i treba.

16 godina

-sve je moguće, sve je to samo soft, uefi itd..

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Dobro,šta je rješenje,da čujem?

8 godina
protjeran
Zelja kaže...
ihush kaže...

Dobro,šta je rješenje,da čujem?

Jebo ga ti pa nije niko kristalna kugla, ti imaš fizički pred sobom taj laptop pa ne znaš šta je rješenje, a kak bi to neko mogao znat napamet.

Probaj napravit roll back tih zadnjih drivera pa vidi da li je pomoglo.

16 godina

klik

-provjeriti, neovisno o win/driver/postavkama (u biosu ili live..) i po potrebi podesiti .. npr postoji opcija u msconfigu.

+ može biti i kvar.. 50% šanse.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 20:08 (ihush).
8 godina
protjeran

sam ce se dignit kad bude potriba :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ti mene zajeb....as.

Od kad se u msconfig obara frekvencija cpu-a??

Brate ja se kompjuterima bavim od 15-te godine i ovakav problem nisam susreo.Ovo mi je peti laptop.

8 godina
protjeran

proguglaj "intel speedstep"

ono sto ti ihush zeli rec, je da se cpu moze softverski podesit na neki takt, bilo to pomocu opcije u biosu ili sa nekim softom u OS-u...mozda si sam nesto instalirao, mozda je malver, no uglavnom soft...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 20:30 (Gorstak79).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neću ništa da googlam.CPU je za mene neispravan i hoću drugi laptop u ponedeljak.

Ja ne mogu riješiti problem a vidim da i vi ne znate prema tome nosim u radnju gde sam ga i uzeo.

8 godina
protjeran
Zelja kaže...

Neću ništa da googlam.CPU je za mene neispravan i hoću drugi laptop u ponedeljak.

Ja ne mogu riješiti problem a vidim da i vi ne znate prema tome nosim u radnju gde sam ga i uzeo.

Ima logike.

Ako je pod garancijom nek se brine onaj ko mora oko njega.

15 godina
Zelja kaže...

U njemu uredno pokazuje da je CPU Core i5-3320m ali radi na 1.2Ghz.Šta se dogodilo?

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
8 godina
protjeran

a opcija di si mogo nes zbrljat ima mali milion...od nekog programcica, do power postavki, bios postavki, malvera, moze bit svasta...a cisto sumnjam da ti je cpu neispravan....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zelja kaže...

Uzeo sam Lenovo X230 laptop na kojem se vidim danas desila čudna stvar a nisam siguran da je ovako radio.Neće da procesor radi na frekvenciji višoj od 1.2 Ghz koju prikazuje u task manager-u.

Također kad ga opteretim sa Prime95 neće.Laptop je kod mene nekih 10-ak dana,nisam siguran da li je ovaj problem bio kad sam ga kupio,mislim da ne jer sada radi jako sporo.

Upedjtovao se Windows 10 par puta,malo sam surfao ali sam siguran da ovako sporo nije radio.Opteretio sam ga sinoć 5-10 minuta sa prime95 i bojim se da nisam spržio CPU.

To se zna dogoditi, ako nema baterije... Neovisno o tome jel' spojen na struju. Neki oblik zastite kod ThinkPadova. Da sada ne opisujem koji. Googlaj, ako te zanima.

Sada jel' se nesto u medjuvremenu dogodilo sa baterijom i sto, ako se dogodilo, to ce najbolje u servisu znati.

7 godina
neaktivan
Zelja kaže...

____________ i hoću drugi laptop u ponedeljak.____________

Tvoja želja nije i garancija da će se to ostvariti.

16 godina
neaktivan
tazan kaže...
Zelja kaže...

____________ i hoću drugi laptop u ponedeljak.____________

Tvoja želja nije i garancija da će se to ostvariti.

Ako ja ne znam riješiti ovo onda ne vjerujem da će iko bilo gde da odnesem.

Prema tome samo je opcija drugi laptop.I insistirat ću na tome jer za mene ovo je neispravan uređaj.

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Zelja kaže...

To se zna dogoditi, ako nema baterije... Neovisno o tome jel' spojen na struju. Neki oblik zastite kod ThinkPadova. Da sada ne opisujem koji. Googlaj, ako te zanima.

Sada jel' se nesto u medjuvremenu dogodilo sa baterijom i sto, ako se dogodilo, to ce najbolje u servisu znati.

Ubacio sam bateriju i to je to.Jel to normalno??Pogodio si,sa baterijom mjenja frekvenciju CPU-a.Jel to normalno za ThinkPadove?

ja ne bih ni kupio da sam znao da je to tako.Zašto samo spojen na struju ne radi na 2.6GHz?

Reci mi šta da prooglam da vidim jel ovo normalno za thinkpad X230?
Opteretio sam ga sa prime95 i ide do 3.1 Ghz ali sa baterijom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 21:17 (Zelja).
8 godina
protjeran
Zelja kaže...
Zašto samo spojen na struju ne radi na 2.6GHz?

Ne znam

14 godina

Jel ima laptop priključenu bateriju?

Edit: vec upitano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.1.2018 21:12 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zelja kaže...

Ubacio sam bateriju i to je to.Jel to normalno??Pogodio si,sa baterijom mjenja frekvenciju CPU-a.Jel to normalno za ThinkPadove?

ja ne bih ni kupio da sam znao da je to tako.Zašto samo spojen na struju ne radi na 2.6GHz?

A znaci poceo je mijenjati ? Eto vidis da treba prvo vidjeti, a onda napisati, a ne editirati

Imas na google rekoh...

Eto ti jedan link - https://support.lenovo.com/hr/en/solutions/ht075965

17 godina
Ako imas 65W napajanje onda komp radi tak na 1.2 GHz, ako nabavis 90W napajanje onda bude komp radil kak spada.

Pogle kolko ti je jako napajanje je 65W?
8 godina
protjeran

ima neverowattno napajanje, gazda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sad se pojedini prave pametni kad je Mrgud pogodio o cemu je riječ.

Mrgude jel ovo znači da će se isto dešavati bez obzira koji X230 uzeo iz radnje?

Da,ispravljač je 65 W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice