Controller not set for operating in AHCI mode

poruka: 3
|
čitano: 1.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

googlao sam problem, ali nisam nasao nista sta mi pomaze. uglavnom, kad upalim komp, nakon par sekundi mi da poruku

Serial ATA AHCI BIOS, Version iSrc 1.07 08042006

copyright...

This version supports only Hard Disk and CDROM drives

Please wait. This will take few seconds.

AHCI BIOS not installed

I tu stane, ne ide dalje. Nemam pojma sta da radim, nisam u zadnje vrijeme nista mjenjao na kompu i nitko ga nije dirao osim mene. Star je 6 godina, da li je nesta otislo mozda?

Mogu uci u BIOS, ali tu ne znam sta bih napravio

Jel ima netko savjet sta ta radim?

Jedino cudno sta sam primjetio prije dva dana je kad mi se odjednom zablokirao, pa se ekran zblesirao na par sekundi (nastao je sum u tri boje na ekranu) i onda se sam resetirao i ponovo je radio normalno

edit:

Par puta sam ga palio i gasio i stalno isto, ali sad sam ga istekao iz struje i ponovo upalio i sad je usao u windowse i izgleda da radi. Ali svejedno, da li ima neko savjet da se nebi desio neki veci kvar

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 18:22 (macgyver).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

edit2: ne radi bas skroz normalno, kao da su mu usb portovi otisli... npr. ne radi mi mis koji je spojen na usb, a i kad ustekam usb stick ili hard disk, ne vidi ga

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Uspio sam rjesiti, valjda ce bit ok sad.

Ako netko bude imao takvih problema, tu sam nasao rjesenje - http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html

Iako nisam siguran dal je to upce bilo bitno, jer nakon restarta sam usao u BIOS i vidio da su mi USB1, USB2, USB mouse i ostale USB stvari disablirane, pa sam to sve enablirao i sad radi

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice