kada upalim računalo, pojavi mi se poruka CMOS checksum error-Defaults loaded .Imam mogučnost pritisnuti F1 za nastavak pokretanja windowsa i Del za ulazak u BIOS.Kada pritisnem bilo što od toga, računalo ne reagira.Izvadio sam bateriju na matičnoj i opet je vratio, ali nije pomoglo.Zamijenio sam bateriju novom,ali ni to nije pomoglo.Napravio sam clear cmos-a preko jumpera,ali ni to ne pomaže.Htio sam napraviti flash bios-a, ali nisam,jer nisam stručnjak za to, pa da ne s*****matičnu(WinFast 760GXK8MC).Da li ima neki jednostavniji način za rješavanje tog problema?molim vaše prijedloge

pokusam da ga uplaim i nece nikako izvadim bateriju na par minuta iskocam napojni kabal vratim sve i on se uplai i izbaci gresku cmos error sta moze biti do cega se PC ugasio?
) uzrokovat će pretjerano zagrijavanje procesora. Drugim riječima, ili si stavio lošu (staru?) pastu, ili si je stavio previše ili je nisi nanio na dobar način, ili ti je jednostavno hladnjak koji imaš preslab za taj procesor u tvom kućištu (koliko ti je kućište prozračno?).

I ne samo ventilatori, nego i visokofrekventna zujanja, poput zavojnica ili recimo crt televizora, koji barem nakratko prestane zujati kad ga pošteno opalim.