Ovako, laptop je otišao u neku stvar, pogledat ću ove FAQ teme kad se malo smirim, a sad ako mi netko može pomoći, makar samo da mi kaže u čemu bi mogao biti problem, gdje je nastao problem, odnosno da me uputi u čemu je stvar, kako se zove to što tražim.
Predgovor:
Na laptopu je rađena instalacija nekakvih drivera i nekoliko puta brisanje istih jer kao "nije išlo". Nisu vidjeli upozorenje da printer mora biti spojen da bi se instalacija uspšješno obavila pa su brisali i ponavljali instalacije. Koliko je tu nešto sjebano, ne znam, možda ako je nešto bitno za sustav također obrisano osim tih drajvera, ali sumnjam u to.
Uglavnom, kako se po subjektivnom dojmu korisnika laptopa nakon toga sustav sporo podizao, (meni se nije činilo pretjerano sporo) u biosu sam uključio "startup check", koji nije odrađen do kraja, nego prekinut, od naše strane iz nestrpljenja. Nakon toga sam skužio da "boot manager" stavlja hard drive tek na zadnje mjesto, prilikom podizanja sustava, nakon optičkog diska, flopija i svih mogućih usb-ova. I pretpostavio sam da ako je zaista podizanje bilo sporije, par sekundi, da je to zbog toga, možda sam u krivu, ali eto.
Jedino sam to mijenjao, pomaknuvši hard drive za nekoliko mjesta poviše.
inače windows xp.
Nakon toga, sustav se više nije mogao podignuti.
dođe do izbornika, da biramo kako pokrenuti sustav:
safe mode
safe mode comanda promt
safe mode network
last succesfull windows
star windows normally
nakon toga sam u biosu vratio sve default postavke, za svaki slučaj, ali ponovno se javlja ista stvar.
niti jedna opcija nema rezultata. nisam informatički stručnjak, ali znalo mi se desiti sličnih problema, tipa da u biosu stoji da sustav traži samo cd, pa se ne može pokrenuti dok ne aktiviraš hard drive, ili kad laptop ugasiš na divlje, pa onda traži safe mode.
Ali mi je nejasan razlog zbog kojeg se ovo događa.
može bar netko da pomogne u pogledu, gdje je krepalo?