ASrock G41M-S overclocking

poruka: 19
|
čitano: 2.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok ljudi!

Jel ima ko iskustva s overclockingom na ovoj ploči. Frend mi ima tu ploču i Intelovog q8200 na 2.33, i htio bi ga dići na kakvih 3.0GHz,ali nikako da pređe 2,45 (350x7). Rami su ok kingmax 800MHz, i proc bi trebao ić puno bolje, probali smo ga na mojoj matičnoj gigabyte G33M-S2L i išao je do 3.36(480x7) sa 1,45v a na 3.0(429x7) radio je sa stock voltažom tj. 1.2875. Pa samo me zanima jel ima uopće smisla zamarati se s oc-om na ovoj matičnoj ili da ju proda i uzme neku asus ili gigabyte

Mrog
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nek proba flashat BIOS ako zna...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: ASrock G41M-S overclocking

A stavili smo i novi bios i opet ništa

Mrog
16 godina
neaktivan

Nek malo prčka po biosu, ponekad znaju bit razne blokade. Isprobavajte svakakve opcije...

Iako to baš i nije neka ploča za OC...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probali smo sve isključili sve one glupusti EIST,.. premjestili jumpere za 1333 i jednostavno ne ide dalje od 350FSB. Mislim da ta ploča više nemože al ak je ko s tom pločom uspio dogurati barem do 400 FSB onda nek kaže kako pa da bezveze ne prodaje ploču i kupuje drugu

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 10:10 (mrog 33).
16 godina
neaktivan

Koje napajanje ima? Na mojoj asrokici nije tjelo ić jer bi napajanje bilo preopterećeno...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Koje napajanje ima? Na mojoj asrokici nije tjelo ić jer bi napajanje bilo preopterećeno...

Napajanje je ms industrial 550w nije neki brend, al trebalo bi biti više nego dosta za njegovu konfiguraciju

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 12:15 (mrog 33).
16 godina
neaktivan

Možeš molim te dat njegovu konfu? Često su takva napajanja pa i do 100-150 W ispod specifikacija. A i jakost struje im je dosta slaba, kao i naponi (nestabilni) pa se zna rušit...

Ako imate neko bolje napajanje koje nije noname probajte s njim...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Njegova konfiguracija je : Intel Core 2 Quad Q8200

MBO Asrock g41m-s

1x2GB Ram kingmax 800MHz

Western digital 320GB hdd

Gigabyte Radeon 2600XT

drugo napajanje nemamo osim mojeg koje isto ko i njegovo, i s njim moj q8300 ide na 3.6GHz s1.5v bez problema

Mrog
16 godina
neaktivan

Onda OK, samo mi još reci jel njegovo napajanje starije jer s vremenom (pogotovo ako se često koristi) kondenzatori i ostali elementi "stare" te se smanjuje efektivnost. No pretpostavimo da to nije problem. Onda bi vjerojatno trebalo biti u MBO... Drugo ne vjerujem da je problem, jedino da probate s drugim RAMima ili Grafom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napajanje je staro kakvih 4mj., tak da to nebi trebao biti problem, a probali smo i staviti moj ram ista stvar tako da sam 90% siguran da matična koči

Mrog
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

napajanje je staro kakvih 4mj., tak da to nebi trebao biti problem, a probali smo i staviti moj ram ista stvar tako da sam 90% siguran da matična koči

Tako je, probaj još sa nekom grafom drugom ali 99% je matična u pitanju

15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
mrog 33 kaže...

ne kužim kakve veze ima grafička?

Mrog
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
RoyalBlood kaže...
mrog 33 kaže...

Ponekad zna raditi probleme, imao sam iskustva kad me je jedna starija geforcica 7300 zezala, onda sam stavio x1600 (radeon) i sve je dobro radilo... ako nećeš ne moraš, vjerojatno je u matičnoj

15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
mrog 33 kaže...
RoyalBlood kaže...
mrog 33 kaže...

Ponekad zna raditi probleme, imao sam iskustva kad me je jedna starija geforcica 7300 zezala, onda sam stavio x1600 (radeon) i sve je dobro radilo... ako nećeš ne moraš, vjerojatno je u matičnoj

Da najvjerovatinje matična, nek ju proda i nabavi novu, svejedno hvala na pomoći

16 godina
neaktivan

Nema problema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Sve g41m-s su iste. Svi Inteli nisu isti... Makar je to mATX ploča, ne baš pretjerano dobrog chipseta.

Ebiga, uzeo je najjeftiniju ploču na tržištu, što se čudi?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Sve g41m-s su iste. Svi Inteli nisu isti... Makar je to mATX ploča, ne baš pretjerano dobrog chipseta.

Ebiga, uzeo je najjeftiniju ploču na tržištu, što se čudi?

A da, nema mu druge nego da nabavi neku gigabyte ili asus ak oće ocat

Mrog
15 godina
imam slicni problem s tom plocom naime ja nezz kako da si spustim samo takt memorije. jer mene memorija koci. dodem do 3.6ghz proc ali ako idem samo malo gore memorija mi rusi sistem. :(
imam intel dual core e5400 2.7ghz sada ga drzim na 3.5 sa fsb na 255
i crucial memoriju 2x 2gb 800mhz.
frend mi je naguro na 4ghz s tom istom plocom ali je prebacio jumpere na ploci da spusti taktove memorije da rade na 500mhz i kada je oc na 4 taman mu je bila opet oko 800mhz
u mom slucaju to ne pomaze ne zeli su upalit komp ako prebacim te jumpere.
i zaoo mi je sta podizem staru temu iz mrtvih ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice