Analog audio back panel-ne radi

poruka: 6
|
čitano: 1.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ukratko:

UVOD: jednog lijepog dana na dotičnom kompu nema zvuka(ne prepoznaje mi ANALOG AUDIO BACK PANEL,a zvučnici OK).Odem u Device Manager i vidim da me još  nešto 'pali' i s Display adapterom.

MOJI POKUŠAJI:

1. Klasičan Roll Back drivera (ako je možda napravio neki tulavi update koji mu ne odgovara) i to će biti to,međutim NE RADI

1.b  Radim System Restore,ali neće da ga napravi (na tri-četiri različita Check Pointa)

2. Malo zamornije,ali to će biti to.Uninstall dotičnih drivera i deinstalacija upravljačkih programa,skidanje novih sa službenih stranica,instalacija,restartanje,sve školski......ali ne radi

3. Ljut sam.Uninstall drivera+deinstalacija+instalacija starih drivera koji su već radili.....ali ne radi.

4. Toliko sam ljut da idem flashati najnoviji bios.Flash prošao OK.Čak skidam i najnovije drivere za chipset,pa opet radnje pod 2. i 3. .....ali ne radi....

5. Sada sam već frustriran.....nemam rješenja....

OS je VISTA 64 bit i do sada mi je sve šljakalo OK,a komponente računala u potpisu....

Intel Core i7 920 4×2.66GHz ; MB Gigabyte EX58-UD5, iX58 ; HDD 320 GB ; HDD 640 GB; Monitor Samsung SM T240, 24'' LCD ; *DDR3 (2x2GB kit)(1333MHz) ; *Sapphire Radeon HD4870x2, 2GB DDR5 ; Chieftec power supply 750W Turbo Series ; Gigabyte mid tower GZ-X6BPD-100, bez PS, 2×120mm fan, airduct

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš li zvuka na prednjem audio izlazu?

Ako odspojiš prednji audio izlaz (od kućišta) s matične ploče dobiješ li onda zvuk na zadnjem izlazu?

Postoji i vjerojatnost da ti je otišla zvučna kartica.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam zvuk na prednjem,ali samo u desnoj slušalici :).Ma brijem da je otišla zvučna,ali bih se prvo htjeo uvjeriti da nije stvar drivera.Čudno mi je da MBO rikne,a stara je 2 mj (za te pare trebalo bi to trajati ipak malo duže :) )

Intel Core i7 920 4×2.66GHz ; MB Gigabyte EX58-UD5, iX58 ; HDD 320 GB ; HDD 640 GB; Monitor Samsung SM T240, 24'' LCD ; *DDR3 (2x2GB kit)(1333MHz) ; *Sapphire Radeon HD4870x2, 2GB DDR5 ; Chieftec power supply 750W Turbo Series ; Gigabyte mid tower GZ-X6BPD-100, bez PS, 2×120mm fan, airduct

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Analog audio back panel-ne radi

Reklamiraj MBO!  

Uštediti ćeš si i živaca i vremena.

16 godina
odjavljen

Ili izgubiti nekoliko dana ili tjedana i opet ne riješiti problem. Ako naprijed radi barem jedan kanal, znaći da je barem taj kanal ispravan te da bi trebao raditi i straga. To upućuje na front panel. Pokušaj ga isključit i stavit jumpere   (ako je to potrebno - na nekim matičnim pločama treba jumperom premostiti zvuk da ide direktno na stražnji izlaz). Možeš pokušati uključiti "Disable front panel jack detection" i/ili uključiti "Mute rear panel output when front headphone plugged in" ovisno o utility-u od zvučne. Provjeri da li ti detektira da je nešto spojeno na front panel kad nije ništa spojeno.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riješen problem

Zahvaljujem se na prijedlozima,ali na žalost riknuo je integrirani audio na MBO (potvrđeno na servisu-kažu događa se i najboljima :) ).Nova stiže idući tjedan.

Pozz

Intel Core i7 920 4×2.66GHz ; MB Gigabyte EX58-UD5, iX58 ; HDD 320 GB ; HDD 640 GB; Monitor Samsung SM T240, 24'' LCD ; *DDR3 (2x2GB kit)(1333MHz) ; *Sapphire Radeon HD4870x2, 2GB DDR5 ; Chieftec powe

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice