Aktivnost procesora

poruka: 9
|
čitano: 1.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Aktivnost procesora

Dakle, na novom laptopu (Dell Inspiron 1525) kad ga upalim i ništa ne radim aktivnost procesora je normalna; 1-4%. Međutim, kada opteretim procesor i onda ga potpuno prestanem opterećivati,  aktivnost je konstantno oko 50-60%, iako ništa ne radim na računalu. Zar se ne bi aktivnost trebala automatski smanjiti? Koristim XP SP3, procesor je Pentium Dual Core T2390,  1,86 GHz.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aktivnost procesora

Moze li screenshot task managera pa da vidimo koji proces toliko "vuče"?

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Aktivnost procesora
motaro1989 kaže...

Dakle, na novom laptopu (Dell Inspiron 1525) kad ga upalim i ništa ne radim aktivnost procesora je normalna; 1-4%. Međutim, kada opteretim procesor i onda ga potpuno prestanem opterećivati,  aktivnost je konstantno oko 50-60%, iako ništa ne radim na računalu. Zar se ne bi aktivnost trebala automatski smanjiti? Koristim XP SP3, procesor je Pentium Dual Core T2390,  1,86 GHz.

Verojatno neka instanca od svchost.exe ne umije da se "povuce" ispravno (a ima ih vise njih)
Dali se to desava nakon surfanja internetom ili neka druga mrezna aktivnost?
Antiviri? kako je podesena da se apdejtira?
Proveri sve to.Ako se ne razumijes bas u te stvari uradi screenshot kao sto ti je clan iznad mene predlozio i postaj ga ovde 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan
Aktivnost procesora

To je definitivno svchost.exe, i kad ga prekinem sve postane normalno. I zanimljivo koliko imam procesa s tim istim imenom...e sad, ne vjerujem da je to virus, skenirao sam s Ad-Awareom i ništa nije našao, a imam i NOD32 stalno uključen, i Windows Firewall...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 3:11 (motaro1989).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da se ne može vratiti ispod otprilike 50% nakon bilo koje aktivnosti koja će ga natjerati da radi preko 50%, pa čak i gledanja filma u HD rezoluciji. Na koji update misliš? Windowsi su mi podešeni da se automatski updateaju.

17 godina
neaktivan

I što je najgore, kad ugasim taj proces on se opet vrati kad opteretim procesor...

17 godina
neaktivan
Aktivnost procesora

Vidim da imaš NOD32.Nekim ljudima se znalo dogoditi da ekrn.exe(proaktivna zaštita,filtrira HTTP promet) poludi i diže

im zauzeće procesora non-stop.Simptomi kao kod tebe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 9:33 (sus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aktivnost procesora

Nije problem u NOD32, kada ga isključim i isključim sve njegove procese, problem se opet javlja. I ispravak, svchost.exe sam od sebe nakon nekoliko minuta optereti procesor i opterećenje se ne smanjuje. Zna li tko kako mogu provjeriti što ga to opterećuje?

Edit: Problem je misteriozno nestao nakon updatea Windowsa, i to onog u kojem instalira Internet Explorer 7.0.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 16:13 (motaro1989).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aktivnost procesora

napravi novi user account i sve ce biti ko prije...imao sam slicnih problema i stvar se da rijesiti sa novim accountom ili vracanjem natrag u vrijeme...sistem restore :P

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice