3pin to 4 pin fan converter

poruka: 13
|
čitano: 3.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
3pin to 4pin fan adapter

Trebao bih mi adapter posto ne mogu regulirati fan speed pa je malo annoying ?? Maticna mi podrzava regulaciju samo 4pin konektore a ne 3 pinske konektore. Dali postoji kakav fan regulator ili scim mogu rijesiti ovaj problem ?? Nisam nasao nista slicno po nasim trgovinama, share link ako nadjete. :) Hvalla :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: 3pin to 4 pin fan converter
Neznam dali u linksu jos uvjek imaju onaj zalmanov fan mate(ja ga jos uvjek koristim)?! Na njega idu 2 fana i sam reguliras okretaje(bio je oko cca 30kn), u suprotnom jedino da kupis neki jeftini 3.5" panel za fanove!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan

Hvalla ti na odgovoru, imam ja taj jedan fan regulator s jednim ulazom za fan ove. No potrebna su mi dva i eventualno jedan koji ide na 4 pinski konektor od napajanja uz 3pin ulaz. Nema bas neke ponude kod nas za takve stvari. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pogledaj da li postoji kakav softwer od tvoje matične preko kojeg može regulisati brzinu, ipak to ti zavisi i od matične, npr. kod mene to ima i koristio sam ga neko vrijeme dok nisam prešao na windows 10 na njemu to ne radi tako da sad kontrolišem brzinu preko biosa.
Ako nemaš tu mogućnost i nema kod nas za kupiti možeš pogledati na ebay to što tražiš

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 1:00 (jigsaw5063).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
jigsaw5063 kaže...

Pogledaj da li postoji kakav softwer od tvoje matične prko kojeg može regulisati brzinu, ipak to ti zavisi i od matične, npr. kod mene to ima i koristio sam ga neko vrijeme dok nisam prešao na windows 10 na njemu to ne radi tako da sad kontrolišem brzinu preko biosa.
Ako nemaš tu mogučnost i nema kod nas za kupiti možeš pogledati na ebay to što tražiš

Preko maticne mogu kontrolirati samo 4 pin ali ne i 3 pinske fan ove. ASrock OC tuner mi omogucava regulaciju fan ova, SpeedFan i naravno sami BIOS no svejedno samo 4 pin konektore ne i 3 pinske. Imam jedan Fan Mate ali ima samo na kablu jedan ulaz za 3 pin i to koristim za CPU i jedan koji ima 4 pin koristim da mi hladi GPU. Fali mi jos jedan fan koji bih mi kontrolirao ispuh toplog zraka iz kucista. Ima kod ADM a kod nas ali trenutno nedostupni artikli i ima kod jedne web madjarske trgovine koji su uzasno neusluzni pa cu pricekati. Nije mi tolika sila jer mi GPU drzi temp do 83C a ( avg 73C kad GPU nije na 99% onda raste do 83C )  CPU ne prelazi 55C Uzeo sam ovaj COOLERMASTER SickleFlow 120mm i jos jedan 80mm fan no ovaj 120 ima 3 pinski konektor i bucan je. Mislim dok surfas i radis normalne stvari na racunalu nema potrebe za fan ovima osim kad si u igri. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 18:48 (L1nNk).
13 godina
protjeran
L1nNk kaže...

Hvalla ti na odgovoru, imam ja taj jedan fan regulator s jednim ulazom za fan ove. No potrebna su mi dva i eventualno jedan koji ide na 4 pinski konektor od napajanja uz 3pin ulaz. Nema bas neke ponude kod nas za takve stvari. 

ovo?

http://www.edigital.hr/pribor-za-montiranje/zalman-zm-mc1-ventilator-konventer-molex/4x3pin-p413210.html

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
L1nNk kaže...

ovo?

http://www.edigital.hr/pribor-za-montiranje/zalman-zm-mc1-ventilator-konventer-molex/4x3pin-p413210.html

Da i taj ali tek uz Fan Mate, tek stim ide prava regulacija svih fan ova u kucistu. Tako nesto uvjek dobro dodje posto su samo dva ulaza za fan ove na maticnoj. Hvalla ti sto si se potrudio naci link :) Danas sam takodjer naletio na to. Mozda jedino kad bih bila opcija uzeti kabel koji ide iz Fan Mate a i ima dva 3pin konektora, ali cisto sumljam. 

btw kod njih ima i fan mate, control panel za fan ove i to kablo. Mada su nesigurni kao stranica i neusluzni svejedno razmisljam uzeti kod njih te sitnice. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 19:04 (L1nNk).
12 godina
neaktivan

Narucio sam te sitnice preko Extreme Digital a, tko bih docekao da to stigne na neku od sigurniji stranica.  Hvalla svima na pomoci :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Koliko si dugo dostavu čekao?

15 godina
neaktivan

Ne možeš spojiti taj molex na Fan Mate.

Ja ga imam i možeš spojiti samo 3-pin ventilatore.

A ovo što tražiš, 3 na 4 pina ti nema svrhe jer matična opet neće moći kontrolirati ventilator.

Potreban ti je PWM ventilator, ne samo priključak.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Od svega mi je najbitniji Fan Mate jer mi treba on samo za jedan fan u kucistu. Molex konverter uvjek dobro dodje, imao sam nesto slicno i mogao sam regulirati fan speed preko power 4 pin utora.  Sto se tice dostave nznam, veceras sam narucio i ne ocekujem dostavu do iduceg tjedna. Mada reviews govore da su jako spori tako da ne ocekujem nista manje od 7 dana cekanja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo imas i u linksu taj isti kao sto ti je stjepanj linkovao 9 kn sam platio ako ti to treba i nebrini nije 4 pin x2 vec je 4 pin x4

https://www.links.hr/hr/kabel-delock-4-pin-molex-m-na-4-x-2-pin-fan-z-naponski-interni-202300043

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: 3pin to 4pin fan adapter

4 pinski regulira brzinu, 3 pinski samo detektira brzinu ventilatora. Nabavi preko ebaya step down regulator napona (5-6 kuna) spoji na + i - te preko vijka reguliraj brzinu kakvu želiš...

Jedio treba znati lemiti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 21:35 (Mac_os).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice