Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.514
|
čitano: 1.112.963
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako sam dobio posao u Irskoj

D2, Grand Canal Dock.

15-20 min pjeske od O'Connela, a mirno, lijepo, cisto i ima sve sta treba.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

koliko te zadovoljstvo kosta da tamo zivis?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
sHOCKRE kaže...

D2, Grand Canal Dock.

15-20 min pjeske od O'Connela, a mirno, lijepo, cisto i ima sve sta treba.

ja bih volio ic negdje na jug, D4 i dalje (sandyford, blackrock, dalkey, killeney pa cak i bray), no posao me veze za north (trenutno).

ako cu i kupovat nekretninu probat cu ubost nesto na jugu.

nego, i mene zanima kolko te kosta zadovoljstvo u D2?

ja trenutno imam srece sa landlordicom, nije dizala rentu vec dve godine (za dva tjedna istjece drugi ugovor), placam zapravo "malo" za dvosoban stan u kvartu di su cijene za dve sobe 1400 i vise.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan

ja kod heustona i placam jednosobni stan 1100 eura....uzasno pretjerivanje ali nazalost nema biranja, a da zivim sa cimerima no thx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kolega i ja, 2 kata, svako na svom ima spavacu i kupaonu, 1100 po glavi.
Nova zgrada, namjesteno tip top, gas fired floor heating, veliki balkon za rostiljanje..

Mislim da je cijena vise nego OK s obzirom na trziste. Da idem negdje dalje, placo bi 250e manje za nesto u losijem stanju, al bi zato na bus davo 150, a ovako dajem 0.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

to mora da je full neki moderan stan... s cime se bavis ako se moze znati? 1100 eura po glavi je dosta para za stan, drago mi je da nisi sa 5 ljudi u stanu ko vise manje svaki drugi hrvat u irskoj

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IT, site reliability engineering.

4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
nixass kaže...

ja bih volio ic negdje na jug, D4 i dalje (sandyford, blackrock, dalkey, killeney pa cak i bray), no posao me veze za north (trenutno).

ako cu i kupovat nekretninu probat cu ubost nesto na jugu.

nego, i mene zanima kolko te kosta zadovoljstvo u D2?

ja trenutno imam srece sa landlordicom, nije dizala rentu vec dve godine (za dva tjedna istjece drugi ugovor), placam zapravo "malo" za dvosoban stan u kvartu di su cijene za dve sobe 1400 i vise.

Ja sam u Brayu sada vec 3 mjeseca. Zivim 1min od Main St. pa imam sve nadohvat ruke. Ima BOI, Topaz, raznoraznih restorana i takeawaya, bus stanica mi je 30 sekundi od kucnog praga, a DART 15 minuta hoda. Malo, mirno, lijepo mjesto, istina, 1h busom od centra Dublina.

14 godina
neaktivan

koliko ti je DARTom do Pearse St vremenski i novcano?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zena i ja smo ljetos sa klinkama isli par puta do Braya, tak bezveze. Prekrasno mjestasce, definitivno bi valjalo tamo zivjeti.

Stih je nevjerojatan...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
sHOCKRE kaže...

DART je jeftiniji od busa vjerovao il ne.

ne znam vise tocne brojke al znam da smo se zena i ja vozili DARTom connolly-bray-connolly za manje od 10 eura ukupno, to nema sanse dobit sa busom. a vozis se ko gospodin (skoro).

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Friday kaže...

Zena i ja smo ljetos sa klinkama isli par puta do Braya, tak bezveze. Prekrasno mjestasce, definitivno bi valjalo tamo zivjeti.

Stih je nevjerojatan...

iduci put se popnite gore do onog raspela na brdu.

uspon je nekakvih 20ak minuta laganog hoda a lijep je pogled, pogotovo na more.

17 godina
odjavljen
nixass kaže...

Nagovarala me ali nisam se dao

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
nixass kaže...

Nagovarala me ali nisam se dao

Vi ste u Irskoj 'Česi na Biokovu u kroksicama'

But how do it know
13 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...

cca 40 min

14 godina

Čitam vas već neko vrijeme, zanima me čisto inofmativno kakva je situacija s drugim strukama?

Pošto ova tema vrvi IT-evcima, kakva je situacija za recimo grafičare, pripremaše, dizajnere?

Ako imate bilo kakav info, slobodno sherajte. U smislu koja je lova, koliko je teško/lako naći posao itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1samek kaže...

Čitam vas već neko vrijeme, zanima me čisto inofmativno kakva je situacija s drugim strukama?

Pošto ova tema vrvi IT-evcima, kakva je situacija za recimo grafičare, pripremaše, dizajnere?

Ako imate bilo kakav info, slobodno sherajte. U smislu koja je lova, koliko je teško/lako naći posao itd.

ak si dizajner, napravi linkedin i pocni pratit razlicite agencije, dosta agencija placa relokacijski paket al su obvezan ostati godinu dana. osobno ne radim u ITu, poceo jesam al sam sad presao u sasvim drugu bransu a to je marketing, i nemam fax :D

ak imas svoje radove svakako ih cuvaj za portofolio, da i dodjes tu, pocnes bilo sta radit i trazis negdje dalje ne bi bilo lose, ako baratas s nekim jezikom osim hr i eng to ti je takodjer veliak prednost kod zaposljavanja i biranja posla

sto se tice para..uvijek mozes googlat designer salery ireland itd..pa ces dobit rezultate

17 godina
1samek kaže...

Pa ono sigurno ima posla....iOS app dizajneri se najviše traže

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2016 13:51 (Mitch).
15 godina

Friday (i ostala ekipa u Irskoj) bacite oko na ovo. Bolje spriječiti nego plaćati naše uhljebe.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Baš sad čitam i ne vjerujem... Plaćaš drugoj državi porez, koristiš njihove usluge a ovi naši štambiljaši bi koju pinkicu od eura koje si zaradio u normalnoj državi... E da nebi.

Nema druge nego prodat kuću, auto, mačku, pasa i ženu, na prvi avion i bacit im domovnicu iz aviona - taj komad papira ima zbilja razne primjene. Tipa, mogu se grijati na njega kad Energo ugasi grijanje jer su računi i do 1500kn tijekom ljeta

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Pa fino promijenis drzavljanstvo cim odes na neku zemlju koja ga daje neovisno o korijenima i bok...nakon toga prebacis na Irsko nakon 5 godina
10 godina
odjavljen

Prestrašno. Šokiran sam. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Friday (i ostala ekipa u Irskoj) bacite oko na ovo. Bolje spriječiti nego plaćati naše uhljebe.

Bas mi maloprije to zena pokazala. Mogu mi pofafati labana. Ne dam im ni lipe/centa. Nemaju mi odakle uzeti, a ako treba necu vise krociti u hrvatsku dok sam ziv. Iz principa...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
mario.L_hr kaže...

Bas mi maloprije to zena pokazala. Mogu mi pofafati labana. Ne dam im ni lipe/centa. Nemaju mi odakle uzeti, a ako treba necu vise krociti u hrvatsku dok sam ziv. Iz principa...

Posaljite im kaktus da si ga nabiju u supak.

Takoder to danas citam i reko ovo je tolko odvratno da bih bez ikakve griznje savjesti pocel se bavit ovakvim stvarima...

Truth in engineering.
12 godina

Svi nesto sokirani i prenerazeni, ne vjeruju ocima, odvratno im je, a slicne zakone imaju sve ili manje-vise sve drzave, barem one zapadne.
Eto za Irsku: https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_the_Republic_of_Ireland#Rules_of_residence

A person resident and domiciled in Ireland is liable to Irish income tax on his total income from all sources worldwide. In this sense, a person who spends:
    - 183 days or more in Ireland during a tax year, or
    - an aggregate of 280 days in the current and preceding tax year

I ostatak kriterija je jako slican HR. SAD zakoni su jos i gori...

17 godina
CyberK kaže...

Svi nesto sokirani i prenerazeni, ne vjeruju ocima, odvratno im je, a slicne zakone imaju sve ili manje-vise sve drzave, barem one zapadne.
Eto za Irsku: https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_the_Republic_of_Ireland#Rules_of_residence

A person resident and domiciled in Ireland is liable to Irish income tax on his total income from all sources worldwide. In this sense, a person who spends:
    - 183 days or more in Ireland during a tax year, or
    - an aggregate of 280 days in the current and preceding tax year

I ostatak kriterija je jako slican HR. SAD zakoni su jos i gori...

Nasa drzava se zna ravnat po inozemstvu samo kad je neki namet u pitanju, kad treba covjeka ogulit...

Truth in engineering.
17 godina

Mislio sam da su osobe koje znaju naći posao u inozemstvu malo inteligentnije od prosjeka. Pustite indexovo senzacionalno pisanje, pravila ste trebali proučiti ranije.

Većina država to radi i iskoristili ste pravo da radite u EU pa će i države EU iskoristiti pravo da razmjenjuju porezne podatke i naplate tzv. svjetski porez.

http://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/income-taxes-abroad/faq/index_hr.htm

http://m.tportal.hr/biznis/415456/Drzava-utjeruje-porez-na-zaradu-u-inozemstvu-evo-na-sto-trebate-paziti.html

But how do it know

4 0 hvala 0
15 godina
hrvooje kaže...

Mislim da je u ovom slučaju problem u ovom:

Hrvatska s mnogim zemljama, pa tako i Irskom ima važeći sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, no to ne znači da su građani koji rade u inozemstvu potpuno sigurni da neće morati platiti porez u obje zemlje. Naime, ako Porezna uprava u Hrvatskoj procijeni da osoba koja radi u inozemstvu po njihovim kriterijima ima "previše veze" s Hrvatskom, morat će platiti razliku poreza.

17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
hrvooje kaže...

Mislim da je u ovom slučaju problem u ovom:

Hrvatska s mnogim zemljama, pa tako i Irskom ima važeći sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, no to ne znači da su građani koji rade u inozemstvu potpuno sigurni da neće morati platiti porez u obje zemlje. Naime, ako Porezna uprava u Hrvatskoj procijeni da osoba koja radi u inozemstvu po njihovim kriterijima ima "previše veze" s Hrvatskom, morat će platiti razliku poreza.

I sad Hrvatsku i Irsku zamijeni Francuskom, Belgijom, Nizozemskom, Austrijom ... Imaš stotine pravila i stotine država. Citirati index zdravo za gotovo, je kao da ideš uzimati bugove osobne osvrte kao činjenice :)

But how do it know
17 godina
odjavljen

Bez obzira na pravila, kakva god bila - ne dam apsolutno nista.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice