Mislio sam kupiti dotični procesor ali koliko vidim vise ne postoje u prodaji te stare verzije pa me zanima jel netko u skoro prošlo vrijeme kupovao ovaj procesor i otključavao ga ?! hvala puno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ga imam već 2mjeseca, ali i ja tražim pomoć i savjet za otključavanje jezgri.
Ja ga imam već 2mjeseca, ali i ja tražim pomoć i savjet za otključavanje jezgri.
Pa to je čas posla.
Trebaš samo imati amd-ovu matičnu sa sb710/sb750,a mogu proći i neke sb700 jer vidim da je asrock kod njih nešto naknadno dodavao.
Uglavnom uđeš u bios (to znate), nađeš opciju ACC ili Advanced Clock Calibration i stavite je na "AUTO", klik na F10 , Y (yes) , ENTER.
Ako vam se komp upali uspješno otključali ste nešto, a vidjet ćete dok vam se boota comp pisat će phenom II x4 B50 ili u cpu-z provjerite.
Ako vam bude crni ekran onda prvo pokušajte jednom pritisnut reset tipku, ako boota dalje onda je dobro, ako je i dalje crni ekran onda ništa ugasite comp (0 na napajanju) i napravite clear cmos.
To radite sa default taktovima procesora.
Možete još pokušat sa većim naponom i manjim taktovima no teško da će te išta postići.
Sada se teško daju otključat, šanse su puno manje. Tako veli ovaj sa servisa gdje sam praktikant, u početku ih je uspio dosta otključat i kasnije jednog dva od njih 10, isto tako i athloni II te semproni 140.
što se mene tiče može lock, kupio sam i5 !
Athloni II X2 se nemogu otključati jer su oni i pravljeni samo s dvije jezgre, dok su kod Phenoma II one samo isključene ili neispravne.
trebao bih pomoć oko adaptera sa molex na 4pin za MBO.evo slike:
Napiši šta te točno zanima?
trebao bih pomoć oko adaptera sa molex na 4pin za MBO.evo slike:
Da pogodim matična ima 8-pinski ulaz pa misliš da ti treba adapter? Netreba ti,samo spoji onaj jedan 4-pinski i gotovo isti ti je vrag skoro.
Ima li batch veze s steppingom?
Jel u asusica "ec firmware selection" preimenovan u "unleashing"? To samo upalim ili?
Molim odgovor
Da, kao Gigabyteovo hibridno otključavanje tako Asus ima unleashed mode za ACC
A batchevi? Imaš kojeg x2-x4 za prodaju?
Danas su stigli 555 C3 u Asbis a neki dan su stigli 955 C3 i 945 C3, vjeruj mi ne zanima te više stari 550, tko ga ima ima, taj procesor skupa sa dosta njih ide u EOL (end of life)... Nećeš valjda kupovat proc koji je na izlaznim vratima?
a inače da, uključi acc i unleashing, jedino ne kužim ovih 2.5ghz i 1.4V?
Najvažnije mi je da ga mogu unlockat,pa tek onda oc i undervolt
A te postavke su za slučaj potražnje veće voltaže ili nižeg takta.
šta je s onim problemom s očitavanjem temperature u unlockanim phenomima?
E,imaš li kakav 550 da radi ko x4?
Za sve AMD-e vrijedi ista tvar, tako i za 555.
Ako ga uspješno unlockaš (što je isto stvar sreće, čak nekad i najsigurniji batchevi imaju kukolja koji se neda otkljkučati),
onda radiš s njim šta hoćeš.
Pa to je čas posla.
Trebaš samo imati amd-ovu matičnu sa sb710/sb750,a mogu proći i neke sb700 jer vidim da je asrock kod njih nešto naknadno dodavao.
Uglavnom uđeš u bios (to znate), nađeš opciju ACC ili Advanced Clock Calibration i stavite je na "AUTO", klik na F10 , Y (yes) , ENTER.
Ako vam se komp upali uspješno otključali ste nešto, a vidjet ćete dok vam se boota comp pisat će phenom II x4 B50 ili u cpu-z provjerite.
Ako vam bude crni ekran onda prvo pokušajte jednom pritisnut reset tipku, ako boota dalje onda je dobro, ako je i dalje crni ekran onda ništa ugasite comp (0 na napajanju) i napravite clear cmos.
To radite sa default taktovima procesora.
Možete još pokušat sa većim naponom i manjim taktovima no teško da će te išta postići.
Sada se teško daju otključat, šanse su puno manje. Tako veli ovaj sa servisa gdje sam praktikant, u početku ih je uspio dosta otključat i kasnije jednog dva od njih 10, isto tako i athloni II te semproni 140.
evo, uspio sam to napravit, booto mi se normalno, samo mi ne prikazuje phenom IIx4 nego i dalje phenom IIx2
evo, uspio sam to napravit, booto mi se normalno, samo mi ne prikazuje phenom IIx4 nego i dalje phenom IIx2
imaš li opciju EC Firmware Selection kod ACC-a? ako imaš postavi na hybrid
imaš li opciju EC Firmware Selection kod ACC-a? ako imaš postavi na hybrid
eo sad vidim eo i ss
Malo ih je za sad po internetu ali je velik postotak otključavanja... Proizvodni proces se unaprijeđuje iz dana u dan, škarta je sve manje i manje, ispravnih jezgri sve više i više, skaliraju sve bolje i bolje, od početka prodaje Phenoma II i korištenog defaultnog napona bili su 3.4GHz stres stabilni, pa 3.6, sad ih ima 3.8 stres stabilnih uz default napon...
Nemam ni jedan novi, imam jedan polovan ali nije na prodaju... Ako te zanima reci kakvog bi htio i pronaći ću ti ga uz malu proviziju, ne bi vjerovao koliko forumaša iz cijele hr ima doma moje 550-tke :-)
Sorry što tu pitam