maticna MA790XT-UD4P podrzava CF 1x PCI x16 a drugi x8 a maticna MA790FXT-UD5P podrzava CF i ima oba dva PCI x16. ako stavim u prvu u CF 4850 i u drugu isto dali bi bilo razlike u igrama npr crysis, GTA4?
Ima li velike i osjetne razlike?
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.051
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmi ovu što ima oba dva x16 utora.
Razlika je nekih 10-15% (kad se koristi u Crossfire) ali kad nema crossfirea, razlika je zanemariva.
Pošto ti planiraš crossfire, predlažem ploču sa dva x16 utora.
Uzmi ovu što ima oba dva x16 utora.
Razlika je nekih 10-15% (kad se koristi u Crossfire) ali kad nema crossfirea, razlika je zanemariva.
Pošto ti planiraš crossfire, predlažem ploču sa dva x16 utora.
Nisam ti ja baš nešto za taj crossfire.
Radije uzmi jeftiniju ploču, i HD4890/GTX275 i perfomanse budu možda malo slabije od CF HD4850 (u nekim igrama čak i bolje perfomanse bude imao HD4890/GTX275).
I imat ćeš manje problema s driverima, te manju potrošnju i zagrijavanje.
Gigabyte MA770-UD3 + Najjeftinija HD4890 sve oko 2400KN.
Nisam ti ja baš nešto za taj crossfire.
Radije uzmi jeftiniju ploču, i HD4890/GTX275 i perfomanse budu možda malo slabije od CF HD4850 (u nekim igrama čak i bolje perfomanse bude imao HD4890/GTX275).
I imat ćeš manje problema s driverima, te manju potrošnju i zagrijavanje.
Gigabyte MA770-UD3 + Najjeftinija HD4890 sve oko 2400KN.
Jako malo ako ne misliš Crossfire.
Ja iman PCI-Express 2.0 grafičku, a ploču PCI-Express 1.1 i sve radi ko da iman 2.0.
Jako malo ako ne misliš Crossfire.
Ja iman PCI-Express 2.0 grafičku, a ploču PCI-Express 1.1 i sve radi ko da iman 2.0.
Ako te baš lova ne služi.I ako nisi baš neki zagriženi gamer koji mora imat detalje na max.Nemoj iči na CF.Em moraš imat dobro hlađenje u kućištu.Em sa driverima ima dosta često problema.A ima i igra koje rade bolje sa jednom jačom grafom nego sa multi GPU sustavom(Crysis).Isto tako probleme stvaraju nove igre za kojih nema profila u driverima i te če igre radit sranje(rušit se) sa multi GPU sustavima.Multi GPU sustavi su bitno poboljšani nego što je to bilo prije dvije godine.No i dalje ima bugova koje se mora ispravit.I tek kada ti bugovi budu riješeni Multi GPU sustavi če disati punim plučima.