Ima li velike i osjetne razlike?

poruka: 8
|
čitano: 1.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

maticna MA790XT-UD4P podrzava CF 1x PCI x16 a drugi x8 a maticna MA790FXT-UD5P podrzava CF i ima oba dva PCI x16. ako stavim u prvu u CF 4850 i u drugu isto dali bi bilo razlike u igrama npr crysis, GTA4?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Uzmi ovu što ima oba dva x16 utora.

Razlika je nekih 10-15% (kad se koristi u Crossfire) ali kad nema crossfirea, razlika je zanemariva.

Pošto ti planiraš crossfire, predlažem ploču sa dva x16 utora.

alo modovi, može meni pola zvjezdice? Malo mi je pola.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ima li velike i osjetne razlike?
neki_lik kaže...

Uzmi ovu što ima oba dva x16 utora.

Razlika je nekih 10-15% (kad se koristi u Crossfire) ali kad nema crossfirea, razlika je zanemariva.

Pošto ti planiraš crossfire, predlažem ploču sa dva x16 utora.

neznam jos dali cu stavit CF al samo tak pitam za svaki slicaj ako se odlucim. a razlika je cc 300kn a novci mi trenutno nisu najbolja strana... :)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 11:48 (damian123).
16 godina
protjeran

Nisam ti ja baš nešto za taj crossfire.

Radije uzmi jeftiniju ploču, i HD4890/GTX275 i perfomanse budu možda malo slabije od CF HD4850 (u nekim igrama čak i bolje perfomanse bude imao HD4890/GTX275).

I imat ćeš manje problema s driverima, te manju potrošnju i zagrijavanje.

Gigabyte MA770-UD3 + Najjeftinija HD4890 sve oko 2400KN.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 11:52 (neki_lik).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...

Nisam ti ja baš nešto za taj crossfire.

Radije uzmi jeftiniju ploču, i HD4890/GTX275 i perfomanse budu možda malo slabije od CF HD4850 (u nekim igrama čak i bolje perfomanse bude imao HD4890/GTX275).

I imat ćeš manje problema s driverima, te manju potrošnju i zagrijavanje.

Gigabyte MA770-UD3 + Najjeftinija HD4890 sve oko 2400KN.

ma nisam ja ni mislio sad stavit CF nago samo sam bezvez reko 4850 tek tako da vidim kolke su razlike... u x16+x8 i x16+x16
16 godina
protjeran

Jako malo ako ne misliš Crossfire.

Ja iman PCI-Express 2.0 grafičku, a ploču PCI-Express 1.1 i sve radi ko da iman 2.0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...

Jako malo ako ne misliš Crossfire.

Ja iman PCI-Express 2.0 grafičku, a ploču PCI-Express 1.1 i sve radi ko da iman 2.0.

aha ok... dakle mogu slobodno uzet ovu prvu jer je 300kn jeftinije...
16 godina
neaktivan

Ako te baš lova ne služi.I ako nisi baš neki zagriženi gamer koji mora imat detalje na max.Nemoj iči na CF.Em moraš imat dobro hlađenje u kućištu.Em sa driverima ima dosta često problema.A ima i igra koje rade bolje sa jednom jačom grafom nego sa multi GPU sustavom(Crysis).Isto tako probleme stvaraju nove igre za kojih nema profila u driverima i te če igre radit sranje(rušit se) sa multi GPU sustavima.Multi GPU sustavi su bitno poboljšani nego što je to bilo prije dvije godine.No i dalje ima bugova koje se mora ispravit.I tek kada ti bugovi budu riješeni Multi GPU sustavi če disati punim plučima.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice