Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor

hvala na pomoci , vrtio ga je oko 2 sata u primeu i sve je ok... stavio sam ga na 3.5GHz temp je oko 37, samo mi je nesto cooler glasan, otvoreno je kuciste a i nov je pa mozda zato , vrti se na oko 2800rpm - Hyper TX3

15 godina
protjeran

Pa vrti se na max jer si tako postavio.

Stavi u BIOS-u custom level 1 -> 10% se okreće vent, a target temperature 45°C.

To su idealne postavke. Dakle kad pređe 45°C, vent se počinje brže vrtjeti i pokušava skinuti temperaturu na 45°C.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan

hvala, sve stima, quiet mi je bio iskljucen po defaultu

17 godina
Don Kihoty kaže...

Pa vrti se na max jer si tako postavio.

Stavi u BIOS-u custom level 1 -> 10% se okreće vent, a target temperature 45°C.

To su idealne postavke. Dakle kad pređe 45°C, vent se počinje brže vrtjeti i pokušava skinuti temperaturu na 45°C.

Ja svog Freezera64pro držim na lvl5 dok ne dođe 55 stupnjeva. Proc otključan u X3 i blago podignut napon.

I pogodi što? Temperatura mi bude max 56 stupnjeva a vent se ni ne zavrti na više od 1200 okretaja. Tiho.

Na 100% ohladi na nekih 48°C al bude mi glasan.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
protjeran

Ja sam na vojoj ploči sa novim UEFI-om P1.60 dobio dodatnu opciju ali samo za CPU FAN1, dok CPU FAN2 i CASE FAN1,2,3 imaju samo obične lvl-e,

CPU FAN1 mogu kontrolirati po brzini okretaja u rasponu od 1 do 255, s tim da do 40 vent niti ne pokrene.

Stavljen je na 1, i vent je isključen. Tek poslije 45°C uključi ventilator (Prime95 etc) i krene s hlađenjem koje traje do prestanka testa +3 min,

a onda je ionako ispod 40°C i isključi se. Dakle pasivac HR-02 je dovoljan za sve, a case je dovoljno prozračan.

13 godina

It's alivveee., it's ALIVE.!!!!!!!{#}

evo otključao sam svog athlona II x3 455 u phenoma II x4 b55 nakon par pokušaja i podešavanja "voltaže". dakle nakon neuspjelog pokušaja sa 1,35., 1,45., 1,475V windowsi su se uredno podigli sa 1,5v. sada vrtim prime95 nekih 15-ak minuta, pa da vidim hoće li izdržati. Pitanjce: treba li me brinuti ovih 70C u hwmonitoru pod cpu temperatures, jer cini mi se nekako visoko iakoo imam malu katanu za hladnjak, a pastu sam prije tjedan dana mijenjao kad sam pravio proljetno čišćenje kante.? da i koliko je pametno i rizično ići OC-kat ovakav otključani procesor u kombinaciji s ovom M3AUCC jeftinom pločom kojom imam.?

CPU-z+HWmon. CPU-z+HWmon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
letece_prase kaže...

It's alivveee., it's ALIVE.!!!!!!!{#}

evo otključao sam svog athlona II x3 455 u phenoma II x4 b55 nakon par pokušaja i podešavanja "voltaže". dakle nakon neuspjelog pokušaja sa 1,35., 1,45., 1,475V windowsi su se uredno podigli sa 1,5v. sada vrtim prime95 nekih 15-ak minuta, pa da vidim hoće li izdržati. Pitanjce: treba li me brinuti ovih 70C u hwmonitoru pod cpu temperatures, jer cini mi se nekako visoko iakoo imam malu katanu za hladnjak, a pastu sam prije tjedan dana mijenjao kad sam pravio proljetno čišćenje kante.? da i koliko je pametno i rizično ići OC-kat ovakav otključani procesor u kombinaciji s ovom M3AUCC jeftinom pločom kojom imam.?

Prevelike temperature, 55/60 max.

Inače to nije punokrvni Phenom, i dalje manjak cache memorije.

Nije dobro sjelo, Katana bi to trebala bolje hladiti.

Samo Hajduk živi vječno !
13 godina

što sad., nula bodova ili možda još ima kakve šanse.?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 21:29 (letece_prase).
16 godina

Jel moguce otkljucati AMD Athlon(tm) II X2 240 procesor na 3 ili 4 jezgre, planiram si uzeti ASROCK N68 GE3 UCC, koja podrzava otkljucavanje procesora, trenutno imam Gigabyte-ovu Maticnu plocu (MA74GM-S2h (rev3.0).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
letece_prase kaže...

Trebaš bolje temperature, o kojem je točno hladnjaku riječ ?

Vidim da govoriš Katana, ali svejedno, Katana 2/3 trebale bi bolje hladiti.

15 godina
protjeran
ctodorov kaže...

Jel moguce otkljucati AMD Athlon(tm) II X2 240 procesor na 3 ili 4 jezgre, planiram si uzeti ASROCK N68 GE3 UCC, koja podrzava otkljucavanje procesora, trenutno imam Gigabyte-ovu Maticnu plocu (MA74GM-S2h (rev3.0).

Ne. Navodno neke serije X2 2xxE (nisko-energetski procesori) su se mogli unlockati, ali vrlo rijetko.

Dok recimo jedan X2 5000+ 45nm (kod nas se nikad nije prodavao) se mogao otključati u X4 sa oznakom X4 B50.

14 godina
odjavljen
ctodorov kaže...

Nemože se otključati.

13 godina
MARKOZD15 kaže...
letece_prase kaže...

Trebaš bolje temperature, o kojem je točno hladnjaku riječ ?

Vidim da govoriš Katana, ali svejedno, Katana 2/3 trebale bi bolje hladiti.

Katana 3 {#}

14 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...
ctodorov kaže...

Ne. Navodno neke serije X2 2xxE (nisko-energetski procesori) su se mogli unlockati, ali vrlo rijetko.

Dok recimo jedan X2 5000+ 45nm (kod nas se nikad nije prodavao) se mogao otključati u X4 sa oznakom X4 B50. FX-5000 Quad Core

Fixed!

Evo i link da nebi reka da lažem:

14 godina
odjavljen
letece_prase kaže...

Katana 3 {#}

Trebao bi imati dosta bolje temperature.

Probaj u Bios-u uključiti CPU Quiet Fan i namjestiti na LV7, a target CPU Temperature na 55°. Mislim da bi trebalo riješiti problem.

15 godina
protjeran

Kako koja ploča očita. Kod ASRocka je pisalo B50 (isto kao kad se otključa Phenom II X2 550BE i nonBE).

Recimo multi-hack-unlock na ASRocku kad se riješi, procesor dobije oznaku Opteron. Dakle nonBE u BE procesor - cool.

13 godina
MARKOZD15 kaže...
letece_prase kaže...

Katana 3 {#}

Probaj u Bios-u uključiti CPU Quiet Fan i namjestiti na LV7, a target CPU Temperature na 55°. Mislim da bi trebalo riješiti problem.

ništa.., namjestio sam i na lvl 9 opet 70C pod primeom., 56 u idlu. vracao sam opet i na 3jezgre misleci da nisam dobro pastu stavio ali ne, temperature debelo ispod 50. ništa odustajem.{#}

16 godina

kada se otkljuca x2 5000+ kako se ponasa, da li je stabilan ili se pregrijava.

14 godina
letece_prase kaže...
MARKOZD15 kaže...
letece_prase kaže...

Katana 3 {#}

ništa.., namjestio sam i na lvl 9 opet 70C pod primeom., 56 u idlu. vracao sam opet i na 3jezgre misleci da nisam dobro pastu stavio ali ne, temperature debelo ispod 50. ništa odustajem.{#}

Katana 3 ti je jednostavno preslab cooler da drzi otkljucan proc na 1.5V ispod 60°. Imao sam je na istom proc i temp se bile slicne tvojima... Doduse moj se otkljuca na stock naponu... Dakle, trazi veci/jaci cooler ili se zadovolji sa X3...

jur300@gmail.com
14 godina
odjavljen
anarchyST kaže...

Katana 3 ti je jednostavno preslab cooler da drzi otkljucan proc na 1.5V ispod 60°. Imao sam je na istom proc i temp se bile slicne tvojima... Doduse moj se otkljuca na stock naponu... Dakle, trazi veci/jaci cooler ili se zadovolji sa X3...

Tek sam sada vidio, prevelik napon, pogotovo za 24/7, ništa preko 1.45v.

16 godina
molim odgovor
16 godina

jel zna netko

13 godina
neaktivan

Imam problem u BIOSu, pod CACC mi se prikazuju samo dvije jezgre, Core 0, te Core 1. Stoga ne mogu zaključati jednu od jezgri 3 ili 4, u nadi da barem jedna radi.

Procesor mi je: AMD Phenom II x2 550 BE, matična: ASRock A770DE+, Bios: American Megatrends Inc. (v02.67C <=vjerujem najnovija verzija).

Kada pod ACC odaberem "PER CORE" mi izlista iduće:
Value Core 0 [-2] (tu mogu odabrati vrijednosi između -12 i +12)
Value Core 1 [-2]
Value Core 2 [-2]
Value Core 3 [-2]
No kad CACC stavim "Enabled" imam samo Core 0 i Core 1... Probao sam već ACC na Auto, tada se neželi bootati, stoga bi želio provjeriti da li barem 1 jezgra radi.

Ove druge 2 jezgre bi se trebale prikazati u CACCu pa makar bile neispravne, ne ? Da li je možda moguće promjeniti BIOS ?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
Cattoc_C kaže...

Imam problem u BIOSu, pod CACC mi se prikazuju samo dvije jezgre, Core 0, te Core 1. Stoga ne mogu zaključati jednu od jezgri 3 ili 4, u nadi da barem jedna radi.

Procesor mi je: AMD Phenom II x2 550 BE, matična: ASRock A770DE+, Bios: American Megatrends Inc. (v02.67C <=vjerujem najnovija verzija).

Value Core 1 [-2]
Value Core 2 [-2]
Value Core 3 [-2]
No kad CACC stavim "Enabled" imam samo Core 0 i Core 1... Probao sam već ACC na Auto, tada se neželi bootati, stoga bi želio provjeriti da li barem 1 jezgra radi.

Ove druge 2 jezgre bi se trebale prikazati u CACCu pa makar bile neispravne, ne ? Da li je možda moguće promjeniti BIOS ?

Hvala unaprijed

Krivo gledaš ta matična ploča ima najnoviji Bios pod oznakom 1.70 i to je to.{#}

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=A770DE%2b&o=BIOS

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
rambox kaže...
Cattoc_C kaže...

Value Core 1 [-2]
Value Core 2 [-2]
Value Core 3 [-2]

Hvala unaprijed

Krivo gledaš ta matična ploča ima najnoviji Bios pod oznakom 1.70 i to je to.{#}

Hvala na odgovoru. Moguće da ne znam di točno piše verzija BIOSa, no taj 1.70 update sam baš danas skinio i instalirao jer je tako predloženo negdje na forumu. Kliknuh link za svaki slučaj da provjerim, i da, srećom nisam obrisao s desktopa taj zip. Veličina, naziv su isti, nemam sumnje da je to taj koji ja imam, te taj bios koji ili ne kontam, ili ne može zaključati pojedinačne jezgre iz nekog razloga. Bios pretpostavljam ne mogu izmjeniti i koristiti drugi :/ ?

17 godina
Cattoc_C kaže...
rambox kaže...

Hvala na odgovoru. Moguće da ne znam di točno piše verzija BIOSa, no taj 1.70 update sam baš danas skinio i instalirao jer je tako predloženo negdje na forumu. Kliknuh link za svaki slučaj da provjerim, i da, srećom nisam obrisao s desktopa taj zip. Veličina, naziv su isti, nemam sumnje da je to taj koji ja imam, te taj bios koji ili ne kontam, ili ne može zaključati pojedinačne jezgre iz nekog razloga. Bios pretpostavljam ne mogu izmjeniti i koristiti drugi :/ ?

Nema tu nikakvog drugog Bios-a, to je najnoviji za tu matičnu ploču i gotovo nemaš dobar primjerak procesora za otključavanje dodatnih jezgri i to je to.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
rambox kaže...
Cattoc_C kaže...
rambox kaže...

Nema tu nikakvog drugog Bios-a, to je najnoviji za tu matičnu ploču i gotovo nemaš dobar primjerak procesora za otključavanje dodatnih jezgri i to je to.{#}

Nemam dobar za x4, budući da kada postavim na AUTO, ne mogu proći boot, te moram resetirati BIOS, no svi koji su otključali x3 su prošli isto. No izgleda moja matična/bios ne mogu doći do drugog djela. Kada postavim na auto, ako je samo 1 od 4 jezgre defektna, kontam da se nebi bootao, no... pitanje je da li je jedna ili obje. A izgleda da moj bios ne dopušta da zaključam jednu i saznam da li druga radi. U tom slućaju nisam dobio ono što sam mislio da kupujem s ovom matičnom. Ako imam 2 defektne jezgre, super, no želim mogućnost da to saznam. x4 sam izgubio s auto-settingsima, no za x3 mi treba zaključavanje jezgri koje ja izgleda nemam. Nadao sam se da će mi netko dokazati da sam u krivu, te da samo nisam našao opciju za zaključavanje u svome biosu.

17 godina
Nasao si opciju, dobru opciju gledas. Samo se prvo mora otkljucati jezgre da bi ih vidio u opciji i mogao zakljucati. Dakle moras acc na auto, spremit bios i restartat, otkljucaju se sve jezgre, opet udjes u bios i bit ce ti ponudjene sve 4.
Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&amp;amp;jumpto=2529211&amp;amp;sort=asc&amp;amp;view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Nasao si opciju, dobru opciju gledas. Samo se prvo mora otkljucati jezgre da bi ih vidio u opciji i mogao zakljucati. Dakle moras acc na auto, spremit bios i restartat, otkljucaju se sve jezgre, opet udjes u bios i bit ce ti ponudjene sve 4.

Hmmm, kužim,no bojim se da tu imam problem, nakon što stavim na auto, sejvam opcije i restartam, računalo se više ne želi bootati. Radi, no ekran je crn, ne bi rekao da mogu doći do Biosa, jer doslovno nema ni ekrana s bijelim slovima :/ računalo samo radi, a na monitoru crnilo.

17 godina
Cattoc_C kaže...

Hmmm, kužim,no bojim se da tu imam problem, nakon što stavim na auto, sejvam opcije i restartam, računalo se više ne želi bootati. Radi, no ekran je crn, ne bi rekao da mogu doći do Biosa, jer doslovno nema ni ekrana s bijelim slovima :/ računalo samo radi, a na monitoru crnilo.

Kužim da imaš taj problem. Možda imaš cold boot bug, probaj tako kada neće bootat stisnuti reset tipku - nekima onda hoće bootat u toj situaciji.

Pretpostavljam da si probao podići napon procesora i northbridgea prije/prilikom otključavanja pa to ne trebam ni spominjati.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&amp;amp;jumpto=2529211&amp;amp;sort=asc&amp;amp;view=flat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice